Češi přestávají tolik chodit do hospod na točené pivo
Mění se ale i zvyklosti Čechů a řada lidí si raději vypije pivo doma. Navíc pivo v lahvích či plechovkách je oproti točenému i výrazně levnější.
Například z hlediska prodeje točeného piva bývalo tradičně úspěšné září, kdy si lidé ještě užívali babího léta. Loni se to změnilo. Pípami v restauracích a hospodách proteklo v září o 16 procent piva méně než ve stejném období předloni.
Pokračovat bude boom minipivovarů, ty ale nepřesáhnou tříprocentní podíl na výstavu piv. I přesto, že rádi zkoušíme nové chutě, řada Čechů vnímá tradiční český ležák jako nejlepší a ráda se k němu vrací.
Odrůstá nám generace hospodských povalečů. Mladší už se válejí jen u počítače nebo televize s lahváčem...
Osobní vztahy a lokální význam "nahrazují" globální sociální sítě a útratu (za reklamu) zkásne majitel FB. Hospody z velké části přišly o svůj lokální a osobní komunikační význam... V populaci je asi 20% mačo typů, hospodských tahounů, kteří strhly k návštěvě hospody, ale těch 80% lidí mají jiné zájmy, což je vidět na soc. sítích, jak a v čem jsou jinak ujetí.
Kvalita, kvalita, kvalita co dnes požadují zákazníci je vysoká, a pokud mají zaplatit za pivo 40 Kč, chtějí vidět taky kvalitní výkon od hospody tj. super pivo, výborné jídlo tj. kuchař/ka, pohledné číšnice (na číšníky nikdo zvědavej není), bezva prostředí, příjemná atmosféra, pěkné okolí, zahrádka, čisté wc, zkrátka pohoda. A to může nabídnout jen málokde, tak raději sedí doma. Nošení piva k ještě nedopitému půllitru, podmíráky, otrávená obsluha, řvoucí tv, špína na wc a podobné hospodské vejšplechty na to není nikdo zvědavej...
Já naopak zase začal do hospody na pivo chodit,a jsem šťasten když jdu domů, že *****ím jako žumpa kvůli smradlavcům.
Někdo se zde zmínil o smradlavém tabáku. Jsem kuřák, a taky mi ten smrad zdejšího tabáku vadí. To snad není tabák, to je machorka (tabák selský) co cpou do cigaret. Kupte si tabák třeba v Holandsku a okoštujte a čichněte. Sakramentský rozdíl, vůně a lahoda. Tuhle mi známý přivezl štangli Marlborek z Utahu. Nelze srovnat s tím naším sajrajtem. Ale není to ten pravý důvod toho zákazu, to jsem zmínil výše.
Já na pivo chodím také a nechápu, co vám na tom vadí? Normální přiměřená marže na pivu, která je zcela pochopitelná a akceptovatelná.
Je to jen a jen o tom kouření. Původní plány, že kuřáky nahradí rodiny s dětmi jsou zcela zcestné. Kuřáci chodili denně, rodiny přijdou např. 1-3x ročně o narozeninách. To hospodské neuživí.
Ono chodit za pivem za skoro 40,- to uz se nikomi moc nechce a radsi do sebe kopne o (víc než) polovinu levnejsiho lahvace v klidu doma
Doma si dám pivčo, příjemně vychlazené z k tomu účelu zakoupené vinotéky. Tam mi vleze osmnáct lahváčů a navíc je to daleko levnější. Je pravda, čepované pivo bývá tedy alespoň někdy, chuťově lepší, ale to je detail, který se ztrácí, zvláště když někdo dokáže sedět u jednoho piva půl hodiny nebo i déle. Pohoda.
Je to normální, že lahvové pivo je v krámě levnější než je pro hospodský nákupní cena sudového piva???? Můžou za to hospodský nebo ty pivovary který dokážou prodávat pivo do marketů pod cenou?
https://www.novinky.cz/ekonomika/460512 ... -pivo.html