clone píše:V prahe som bol na farmarskom trhu na námesti Jiriho z podebrad a spokojnost ako s mäsovými tak i s mliečnymi výrobkami, to isté platí o Michelskej pekárne a uzenárství na konevke.Kaufland a Albert ma zatial nesklamal či už kvalitou alebo čerstvostou potravín.
Prozrad mi uzeninu, ktera neobsahuje jedovatou pridanou latku. Ve ktere prumyslove uzenine, dostupne na trhu neni E250?
Vyhoda farmarskych trhu je, ze se tam nedostanete ke slozeni. Vite jake jeroblem z nich vyrazit slozeni te uzeniny? Dost velky. Nakoupil jsem onehdy par vzorku, vyzadal si ty slozeni (ktere vam normalne nedaji ani po prodeji) a nestacil se divit.
U pultu v retezcich vam to slozeni daji vesinou po prodeji, ale pred prodejem nemate sanci u pultovych salatu a podobnych šmakolád predem zjistit, z ceho se to sklada.
A ma zatim v literature neoverena teorie je, ze uzeniny byly vynalezeny k tomu, aby maso bylo zakonzervovane na delsi dobu a prijde mi dnes nelogicke, ze jdeme a koupime salam na svacinu (aneb je to vsechno trochu zvracene). Ale treba se pletu a je to jinak?
Co vim tak kvalitou masa se chlubi Terno Coop, ale jaksi nedokazu posoudit a poznat kvalitni maso. Nejlepsi maso je vlastni zahrada a koupit jehnata a ty nic nepotrebuji, jen kostku soli. Pak jen sklidite maso a presne vim, co v tom je. Ostatne i uvarena kopyta byla pochoutka pro psy (tedy lze vyuzit ze 100%, tedy mimo krve a obsahu bachoru, to slo na hnojeni pudy).
Takze otazka je, zda chcete nakupovat zakladni potraviny (a ktere) anebo ty prefabrikovane prumyslove vyrobene chemicke sra.ky.
Ps: Vloni jsem oprasil tradici domaci sunky, bez E250