povinne + havarijni pojisteni auta. Kde je nejlepsi?

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod alexpraha 12. 9. 2013 17:11

Honzabig.: Podobnou slevu mi pro klienta dala AXA a Allianz. Ale bezproblémový řidič, společník, jednatel a jediný zaměstnanec firmy jest ta samá osoba.
alexpraha
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Honzabig 1. 10. 2013 13:23

Díky moc za reakce, odpovídám později, protože tyto odpovědi přišly později, než jsem to vyřešil.
"Náš" pojišťovák tvrdil, že na trhu to dělá jen Generali a Allianz-tu jsem zvolil .
Pov.ruč. sleva z RČ a na havarijko jen obchodní sleva (nemáme bonus)+jako správná ryba pojištění skel :lol: ...asi 21.500 za rok. Každý rok budu pojistnou částku snižovat...
Každopádně díky!
Honzabig
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kolecko2 28. 3. 2014 10:30

Doporučuji srovnávač inpojisteni.cz - mám přes něj uzavřeno POV i HAV a nemůžu si stěžovat ;-)
kolecko2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pako11 18. 5. 2015 10:44

qazik píše:Ahoj. Nedavno jsem si poridil ojetinu a potreboval bych povinne a havarijni pojisteni. (to havarijni z toho duvodu, ze timto autem muzu jezdit obcas i sluzebni cesty a tam to havarijni zamestnavatel pozaduje). Chtel bych se Vas znalych veci zeptat, jaka pojistovna je na to nejlepsi, jake mate zkusenosti, na co si dal pozor a tak vubec, moc se v tomhle oboru neorientuju. Akorat jsem slysel, ze je vyhodnejsi uzavirat povinne + havarijni najednou, nez to delat zvlast nekde jinde.


U povinného ručení řeším jen cenu a na nic jiného nekoukám. Prostě si na internetu najdu stránku která mi zdarma dokáže vyplivnout, které povinné ručení je pro mě nejlevnější. To zda je pojišťovna dobrá nebo špatná neřeším. To je starost poškozeného :twisted: :hmm: Moje jiná komunikace s pojišťovnou probíhá tak, že prostě jen nahlásím škodní událost a zbytek je starost toho kdo je poškozený 8-D :lol:
Ušetřené peníze pak vkládám do havarijního pojištění, u kterého naopak hledím na kvalitu a klidně si připlatím. Že bych měl způsobit škodu větší jak 35mega se mi nezdá moc pravděpodobné, takže jsem zatím spokojen.

PS: Na závěr taková perlička. Omylem se mi podařilo u nás nabořit souseda, který parkuje hrozně často ve fakt pitomém místě a občas je dost těžké se mu vyhnout. Když jsem ho nabořil podruhé, tak mi rovnou říkal, že si to nechá zaplatit ze svého havarijka. Prej mám tak debilní pojišťovnu, že čekal na peníze hrozně dlouho a ani nedostal vše :lol: Nyní už parkuje normálně :DD
pako11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 18. 5. 2015 11:11

Z celého srdce ti přeju, ať trefíš někoho, kdo má ještě levnější pojišťovnu, než ty. A s tím postačujícím limitem 35 mega jsi vedle jak ta jedle - stačí, když nadosmrti zmrzačíš 45letého člověka. Pokud bude ještě mladší, tak budeš muset šáhnout hodně hluboko do kešeně.

A s tím, že komunikace s tvojí superlevnou pojišťovnou je starost poškozeného, jsi taky dost vedle. Stačí, když poškozený nebude stejný debil, připlatí si u své pojišťovny za přímou likvidaci škody a budeš se hodně divit.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pako11 18. 5. 2015 11:25

Nevím jak často nadosmrti mrzačíš mladé lidi ty, ale stále se mi to u mě zdá málo pravděpodobné ;-]
Vzhledem k tomu že nikam neženu a dodržuji předpisy, tak nevím proč bych měl takto někoho nabrat. Musíš lépe číst, nepsal jsem, že je to nemožné, ale málo pravděpodobné. 8-D Zatím mi to takto funguje. :-)
pako11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Suky. 18. 5. 2015 12:38

pako11 píše:U povinného ručení řeším jen cenu a na nic jiného nekoukám. Prostě si na internetu najdu stránku...

Přísahal bych, že ten text jsem četl již někdy dříve.
Nj, koukám pako11 dnes zaregistrovaný...
Suky.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 18. 5. 2015 13:19

Ty srovnávače cen pojištění jsou na dvě věci, protože srovnávají nesrovnatelné... Každá pojišťovna má nějaké limity, každá má ke svému produktu něco, čím se liší od produktu jiné pojišťovny. Takže srovnávat můžu leda tak stejné jogurty z mlékárny Kunín u různých obchodníků, rozhodně ne ceny povinného ručení. Ale to většině lidí vůbec nedojde, hlavně, že jim z nějakého blackboxu vypadne nejnižší cena...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pako11 19. 5. 2015 13:05

No nějak zatím nevidím důvod, proč bych měl platit víc, než je třeba. Nevidím v povinném ručení nic dobrého. Nejvíc mě fascinuje, že když mi někdo naboří deset roků staré auto, tak dostanu peníze na deset roků starý nárazník. V pojišťovně asi nechápou, že je jedno jak mám staré auto, ale nový nárazník mě bude stát stále stejně. U havarijního pojištění dostanu peníze na nový nárazník a je jedno jak moc staré auto mám. A rozhodně si nemyslím, že bych na tom nějak vydělal, že na deset roků staré auto dostanu nový nárazník. Protože tomu autu už zůstane napořád status "bourané", což se potom projeví na ceně, pokud bych ho chtěl někdy prodat.
pako11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 19. 5. 2015 13:56

To právě nechápou v té pojišťovně se superlevným pojištěním.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bobby Deerfield 19. 5. 2015 18:49

PS: Na závěr taková perlička. Omylem se mi podařilo u nás nabořit souseda, který parkuje hrozně často ve fakt pitomém místě a občas je dost těžké se mu vyhnout. Když jsem ho nabořil podruhé, tak mi rovnou říkal, že si to nechá zaplatit ze svého havarijka. Prej mám tak debilní pojišťovnu, že čekal na peníze hrozně dlouho a ani nedostal vše :lol: Nyní už parkuje normálně :DD[/quote]
2x na stejném místě nabourat 2x stejně. To je pilot. :-)
Bobby Deerfield
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod saabik 19. 5. 2015 19:02

Drž si palce, ať nepoznáš stinné stránky levných pojišťoven. Myslet si, že jsou levný, protože ostatní jsou drahý, je jemně řečeno naivní :roll:
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 19. 5. 2015 21:06

Mne zatím nabourali 2x... Jednou klientka České, podruhé klient Uniqy. Pokaždé zlikvidováno v krátké době, bez odečítání nějaké amortizace. Nabourat mne klient Slavie, Triglavu, Hasičské vzájemné nebo něčeho podobného, tak to jednoznačně řeším přes svoji pojišťovnu. BTW, abych nezapomněl, milé pako, ten klient Uniqy, patrně jeden z mála slušných opálených spoluobčanů, mně naboural 10 let starého Matize. Dostal jsem peníze na nový nárazník, nové zadní dveře a novou zadní svítilnu. Ne na 10 let staré věci.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 27. 5. 2015 06:36

SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod luluca 1. 4. 2016 11:01

Podobné věci píšou i samotné srovnávače viz http://www.povinne-ruceni.com/aktuality ... e-vozidla/ Podle mě to si akorát všichni přihřívají polívčičku, aby měli co největší provizi a nalákali lidi na drahá pojištění.

Pokud pojišťovna krátí pojistné plnění, tak to ještě neznamená, že na to má právo. Člověk se prostě nesmí bát soudit a o svá práva musí bojovat, jinak si je nezaslouží. Párkrát pojišťovny prohrají u soudu a příště se na podobné lumpárny vykašlou. To že někdo praktikuje krácení pojistného kvůli amortizaci, není vina srovnávače, ale pojišťovny. Nevidím důvod proč si jít sjednat stejnou pojistku za více peněz když obě pobočky nabídnou stejné podmínky. Když to ta levnější pojišťovna nedokáže dodržet, jejich problém. Když už mě nalákali na cenu, tak ať si platí.

Je to stejné, jako když se vyhlašuje výběrové řízení. Také vyhrává ta levnější stavební firma a nikoho nezajímá, že tamta dražší to udělá kvalitněji a tato aby se vešla do slibované ceny, tak musí šidit materiál. Pokud se na to přijde odskáče si to ta firma, která za to může. Ne výběrové řízení.
luluca
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků