Pojištění domácnosti

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod astrapa 15. 6. 2014 11:30

Hlava: Nemá na to pojišťovna lhůtu, do které událost vyřídí?

Jinak tedy musím říct, že jsem také z Allianz zklamaný. Jednak mě šokuje mírně agresivní reakce pracovníka pojišťovny před mým příspěvkem, druhak moje špatná zkušenost, že pojišťovna mě pravděpodobně vůbec nepojistila, protože bydlím v nájemním bytě, což jsem při sjednávání pojistky zdůraznil, ale podle pojistných podmínek se na nájemní nemovitosti vztahuje jen varianta Exkluziv 3 a 4, já mám variantu Exkluziv 1. Je evidentní, že sami zaměstnanci pojišťovny v tom plavou a de facto, kdybych na to nepřišel sám, by mi mohli způsobit škodu. Už jsem byl na schůzce v Kooperativě, která má kvalitativně shodné pojištění, a uvažuji, že přejdu k nim, pracovník mě přímo upozornil jakou variantu musím uzavřít, aby se vztahovala i na můj byt.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod Hlava 15. 6. 2014 12:34

Lhůtu? No to je třeba další věc, kterou netuším ...

Anonymní blábol někoho o kontaktu přes SZ osobně příliš nepovažuji za "pracovníka pojišťovny". Nahaněčů a bouchačů pojistek je dnes na každém rohu víc než dost.
Hlava
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 15. 6. 2014 12:53

6 týdnů od nahlášení pojistné události, ovšem pokud byly dodány všechny potřebné podklady.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod malejarda 15. 6. 2014 13:05

Mozna jsi uz zjistil, ze nejvetsi hloupost je sjednavat si zbytecne pojisteni, na pojistnem jsi jiz urcite zaplatil vice, nez byla hodnota kocarku. :D
malejarda
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PetrCB 15. 6. 2014 13:11

Osobně by mě zajímala ta varianta pojištění odpovědnosti za škodu Exkluziv 1-4 ... vztahovalo by se to případně i na mě jako soukromou osobu v pronajatém bytě? Resp. na možné poškození pronajatého bytu?
PetrCB
Návštěvník

Odeslat příspěvekod astrapa 15. 6. 2014 17:31

PetrCB: ano, pokud uzavřeš pojištění Exkluziv letos, tak se Exkluziv 1 vztahuje i na nájemní byt. Já jsem uzavřel podle pojistných podmínek platných do roku 2013 a pracovnice pojišťovny, se kterou jsem sjednával, mě uvedla v omyl, říkala, že stačí Exkluziv 1, ale podle pojistných podmínek bylo nutné uzavřít Exkluziv 3 nebo 4, tudíž můj byt vůbec pojištěný není a to za pojištění platím cca 4800 Kč/roč. Samozřejmě je to jenom moje chyba, neměl jsem věřit oficiálnímu zaměstnanci pojišťovny a ještě si ty 32 stránkové pojistné podmínky tištěné titěrným nečitelným písmem pořádně přečíst. Já je pročítal, ale toto mi nějak uniklo.

-- 15. 6. 2014 17:36 --

Co se týče poškození pronajatého bytu, pokud ty jako nájemník zničíš věc patřící pronajímateli, tak to je ve výlukách. Ale to bude asi u všech pojišťoven. Tyto škody je nutno hradit z kauce.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod PetrCB 15. 6. 2014 20:08

To astrapa: Já uzavíral pojištění domácnosti a odpovědnosti vloni - domácnost v klasickém Exkluzivu (tedy ani ne varianta 1-4, prostě jen Exkluziv) - jsem v podnájmu, ale to přece neznamená, že nejsem pojištěnej, jen nemám pojištěný poškození bytu (což bych mohl mít, kdybych tedy byl vlastník, jen pojistkou nemovitosti).

Ta varianta Exkluziv 1-4 neni u pojištění domácnosti, ale právě u pojištění odpovědnosti - aspoň tak to vidim v křížovce ve smlouvě. A já to samo taky řešil a myslim, že to pojištění pronajaté nemovitosti nešlo i tak uplatnit na to, kdybych já jako člověk, co má pronajatý byt, zničil něco v bytě najiteli bytu.

Nebo jinak nechápu, jak teda nejsi pojištěnej ... ale rád budu za jakoukoliv novou informaci ...
PetrCB
Návštěvník

Odeslat příspěvekod astrapa 15. 6. 2014 20:15

Ano, mám na mysli pojištění odpovědnosti (které tedy považuji osobně za důležitější, než pojištění domácnosti, proto jsem to v diskusi tak zdůraznil).
Ale k věci: pokud jsi uzavíral vloni, tak jsi ve stejné situaci jako já, pravděpodobně máš variantu Exkluziv 1 (mrkni do smlouvy).
V článku 3.9 ZPP pojištění odpovědnosti se píše, že pouze pokud máš sjednanou variantu Exkluziv 3 a 4, tak jen tehdy se pojištění vztahuje na škody požárem, výbuchem, vodou... dál se mi to opisovat nechce.
Ale právě na tyto škody jsem se samozřejmě chtěl pojistit, vždyť stát se může všechno a co když vypálím barák... Jenže proti tomu bohužel pojištěný nejsem.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod PetrCB 15. 6. 2014 20:53

Nerad bych byl OT, ale ono to pojištění odpovědnosti tak nějak úzce souvisí i právě s pojištěním domácnosti. Já mám odpovědnost Optimal (tedy střed). Ale i tak by měla krýt to, když někoho třeba vyčoudim - viz. článek 2.1 b) "Pojištění se vztahuje na odpovědnost pojištěné fyzické osoby za škodu vzniklou při vedení domácnosti pojištěného a provozu jejího zařízení."

A to je samo i u "základního" Exkluzivu ... jen tam bude vyšší krytí - myslim oproti Optimalu (1 mil) jsou u Exkluzivu 2 mil.
PetrCB
Návštěvník

Odeslat příspěvekod astrapa 15. 6. 2014 21:57

Ještě jsem si vzpomněl na jednu zajímavou věc: pracovnice Allianz mi tvrdila, že mám-li uzavřené pojištění ve variantě Exkluziv, pak jsou pojištěny všechny moje byty, i kdybych jich měl mít 100 (takto jsem se vysloveně přeptal). Nevím, co je na tom pravda, ale moc se mi tato informace nepozdává...
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod malejarda 16. 6. 2014 06:50

Pokud sis nahral hovor a dolozis to pak u soudu, tak jo. :mrgreen:
malejarda
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Fantucci 16. 6. 2014 08:20

Na více nemovitostí se vztahuje pouze pojištění odpovědnosti. A to jen u některých pojišťoven.
Pracuji ve fin. poradenství? No a?
Fantucci
Diskutér

Odeslat příspěvekod audiobullys 25. 6. 2014 12:35

já jsem nasel v článku 3.9 zpp od 1.4.2011 toto, další nové jsou na webu až se změnou noz od 1.1. 2014

Pouze pokud jsou sjednány navýšené limity pojistné-ho plnění 1, 2, 3 nebo 4 uvedené v pojistné smlouvě, vztahuje se pojištění i na odpovědnost pojištěného za škodu,

která vznikla požárem, výbuchem, vodou z vodovodu a odpadní vodou na nemovitosti

uvedené v pojistné smlouvě v části určené pro pojištění odpovědnosti za škodu,
která byla pojištěnému pronajata k bydlení.

i u těch novějších podmínek co jsou na webu je totéž, schválně to naskenuj a přilož datum odkdy ty podmínky platí. to je divný, že by tam bylo něco jiného.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod astrapa 25. 6. 2014 13:15

A které podmínky? Na webu už mají jen ty nové.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod audiobullys 29. 6. 2014 00:55

tak uz jsem nasel kde je problem
http://ulozto.cz/xJDBxqrC/pp-trvale-oby ... 263-10-pdf

https://online.allianz.cz/file/1330/zpp_vpp.pdf

asi tiskarsky sotek , podminky jsou ze stejneho roku - tedy jen na tu odpovednost. jinak ty na online jsou z roku 2011 a tam je jen 3,4 a na podminkach k nemovitostem z roku 2013 je 1,2,3,4
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků