OVB

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Thom 27. 3. 2013 23:51

Za každou? No to asi těžko. Btw kdepak mají 250% provize?
Thom
Diskutér

Odeslat příspěvekod mario123456 4. 6. 2013 16:49

u OVB bych neuzavřel ani pojistku na kurník. vím jaké praktiky používají, protože jsem chtěl u nich pracovat (hamba mi) a po 2 školeních jsem vzal nohy na ramena ... nikdy více.
mario123456
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 6. 2013 22:26

mario, ono je to jeden za 18 a druhý bez 2 za 20, nemysli si, že u jiných finančně-poradenských společností je to jiné :)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mario123456 5. 6. 2013 09:52

no jo, ja vím že je to všude stejný. proto si radeji všechno obstarám sám :)
mario123456
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod chytrolin189 30. 8. 2013 11:56

V OVB jsem pracovala, ale bylo to přesně tak, jak zde někteří píšou: cílem bylo vnutit rodině a známým investiční životní pojištění, případně 'protočit peníze' např. v penzijním připojištění, z čehož šly největší provize mým nadřízeným, i mně, ale klientovi by to vůbec nepomohlo. Na toto jsem nepřistoupila a odešla jsem. Jsem ale ráda za tu zkušenost. Nyní vím, jaké praktiky poradci zkoušejí na potenciální klienty, a vím, který finanční produkt stojí za nic a který je výhodný či ne, nenechám se už obalamutit. Pokud se chcete dozvědět něco o financích, doporučuji všem stránky www.moudrygros.cz
chytrolin189
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MichalDoubek 13. 9. 2013 07:30

To je přesně důvod, proč nemůže samospotřebitelský systém fungovat ve finančním poradenství. Snad je to pomalu na ústupu.
"Peníze nepřinášejí štěstí, ale uklidňují nervy"
MichalDoubek
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Miroslav Střelský 24. 10. 2014 17:12

U OVB dělám téměř 2 roky...
Ano, funguje jako MLM

Nicméně, myslím si, že chyba je řešit společnost jako takovou, víceméně ať je to Partners, ZFP nebo OVB, všechny Vám dají nějaké slevy, zízemí, partnery, ale to hlavní - prodej a kvalita odvedené práce duplikujete od nadřízeného, který Vás zaškoluje a stará se o Vás.

Proč se všude řeší společnosti a ne opravdové problémy - lidi, kteří nekvalitu klonují do svých oveček, které si přivedli?

Ano většina fin. por. všeobecně jsou prodejci IŽP, nicméně ti, co využívají kompletní portoflio - tedy u klienta udělají (alespoň se pokusí):

IŽP - riziko, pokud klient chce, dá se i pár stovek šetřit (např.: úrazová část 800,-, tak to zaokrouhlím investicí na 1000,- kvůli daním)

Auto - povinné ručení a havarijní

Hypotéka - refinancování nebo nová hypotéka

Dům - pojíštění

Odpovědnost - pokud ji klient má nebo chce

Investice - podílovky - Conseq, Pioneer, ČP Invest, penzijka neměním, protože primární zhodnocení stejně jde od státu, kde to bude pro všechny stejné, stavebko - pokud klient plánuje rekonstrukci v blízké době

a udělají to pro klienta aspoň trochu rozumně tak klientovi ušetří dost peněz i času (příklad - klientka, měnila se úrazovka, platba asi 1500/měsíc a chtějí opravovat fasádu, tak jsem jí udělal stavebko u Raiffesen bank, s žádostí o nulový vstupní poplatek) - provize ze životky je dost velká, tak jsem jí ustoupil moji provizi u stavebka, kdo může něco proti tomu říct?
Miroslav Střelský
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 24. 10. 2014 18:46

Protoze tech slusnych poradcu je asi tolik, kolik je chytrych strazniku a pracujicich cikanu. Taky nejaci existuji :wink:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 10. 2014 08:44

Smlouvu na stavebko bez poplatku ti udělají na jakékoliv pobočce Raifky, stačí si o ni říct (jasně, nenabízí to aktivně, ale když řekneš, že chceš smlouvu s příslušným dodatkem, tak ji máš bez poplatku. Já ji takto mám a nic jiného jsem si nesjednával, jen to stavebko).

Ještě k těm společnostem - stačí se podívat na různé testy. Když v nich nějaká společnost uspěje, tak se hned prsí tím, jak je nejlepší. Když propadne, tak je to chyba konkrétního poradce, který nepostupoval v souladu s vysokými standardy firmy. Nedá se nic dělat, ale těžko si někdo bude pamatovat, že nemá uzavírat smlouvu s Lukášem Štorkem (který si navíc po obří 6 milionové pokutě změnil jméno na Lukáš Mikula http://zpravy.aktualne.cz/finance/lukas ... 5900fea04/) a dalšími tisíci "bezejmennými" lidmi, na které tu a tam praskne, že někoho více či méně napálili, takže se to nakonec sveze na onu společnost, která si zkrátka má nastavit takové procesy, aby k takovým excesům nedocházelo. Jenže to nemůže, nic by neprodala - pokud by bránila svým poradcům v tom rušit lidem staré smlouvy za účelem sjednání nových, tak by vyřadila asi tak 90 % obratu.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod astrapa 25. 10. 2014 08:54

Myslíš na pobočce RB nebo RSTS? Protože lidi, co sedí na pobočkách RSTS budou (předpokládám) ičaři a budou odměňováni z provizí odpovídající vstupnímu poplatku?
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 10. 2014 11:06

Já to zakládal na pobočce RSTS na Ohradě. Kdyžtak SZ, můžu doporučit konkrétního. A nějakou malou provizi mají i za tento typ smlouvy.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod astrapa 25. 10. 2014 11:23

Ten bude mít radost, až se k němu nahrnou zástupy zájemců :)
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 10. 2014 11:28

Proč ne? Není za to provize jako za klasickou smlouvu, ale něco málo z toho má. Jak se říká, "nemusí pršet, aspoň když kape" :D. Člověk nesmí být chamtivý.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod akcius 25. 10. 2014 14:44

Také mám toto stavebko ( bez vstupního poplatku) u RSTS, již 2 roky, A je pravda, že jsem o to musel poradce požádat, respektive jsem mu řekl , že při založení online je 50% sleva na poplatku..takže hned nabídl dodatek ke smlouvě, s nulovým poplatkem.
Moc velký "vývar" z toho neměl, ale řekl mi , že potřebuje vykázat i jistý počet smluv za čtvrtletí,
takže každý nový klient dobrý..
akcius
Návštěvník

Odeslat příspěvekod astrapa 25. 10. 2014 20:57

Tomu nerozumím, k čemu mu to je, člověk nežije ze statistiky, ale z peněz.
astrapa
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků