Pojištění domácnosti

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod astrapa 29. 6. 2014 11:13

No právě v tom článku 3.9 v podmínkách verze 2011 je varianta Exkluziv 3 a 4.
Podle podmínek ve verzi 2014 už stačí pojištění Exkluziv 1.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod vpe 8. 11. 2014 11:47

CMCH píše:Pracuji pro Kooperativu, takže ti řeknu jak je to tam.

Pokud jsi v družstevním (tedy nájemním) tak si udělej klasický pojištění domácnosti. Nemusíš mít bezpečnostní dveře, jen je dobrá věc mít bezpečnostní kování - stačí to co ti zakryje fabku. Věř tomu že to není jen výmysl, navíc se to dá sehnat za 600czk, bez toho to jde sice také pojistit, avšak tam je vyšší spoluúčast. Pojištění domácnosti přesně kryje např. prasklou hadici od pračky, wc, dřezu... je toho spousty. Určitě je dobrá věc připojištění odpovědnosti kterou bych si v případě nájmu dal alespoň na pár milionů - V případě že způsobíš např. požár a někomu dále škody, kryje to tohle připojištění. Zas tak drahý to není, mám 50m2 byt v Praze a platím cca 800 za "lepší" pojištění domácnosti i s občanskou odpovědností. Hodnotu mám tuším 400k, odpovědnost je na všechny členy domácnosti i zvířata.


"Určitě je dobrá věc připojištění odpovědnosti kterou bych si v případě nájmu dal alespoň na pár milionů - V případě že způsobíš např. požár a někomu dále škody, kryje to tohle připojištění."


A urcite jsi si jisty, ze kdyz si tam do bytu das najemnika, ze ti bude platit TVA pojistka? Podle me odpovednost neplati to si musi sjednat najemnik.

Takze otazka zni, jak a kde to pojistis, aby byl pojisteny byt tvuj vcetne vybavy a odpovednost za najemnika? V podstate je problem, ze v byte jsou veci najemnika a pronajimatele - takze musi byt obecne 2 pojistne smlouvy?
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod astrapa 8. 11. 2014 17:06

Také si myslím, že v případě odpovědnosti by ji měl mít pojištěný jak pronajímatel, tak i nájemník (což je bohužel často fikce).
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod Piggie 9. 11. 2014 00:58

Dobrý den,

V případě, že má v bytě majetek pronajímatel, tak je většinou, alespoň smluvní dohoda mezi pronájemcem a pronajímatelem, kde se pronájemce zaváže, že nábytek nebo věci pronajímatele, žádnym způsobem nepoškodí pokud ano, většinou se to bere ze zálohy z pronájmu. Tudíž si myslím, že stačí, aby měl pronájemce pojištění domácnosti, aby byli pojištěny všechny věci v bytě a občanskou odpovědnost, kdyby omylem něco udělal třetí osobě(sousedovi) ať už je to vytopením či požárem.

Určitě je zbytečné, aby měl pronajímatel pojištění odpovědnosti, pokud by sousedy vytopil jeho podnájemce a ne on. Jelikož občanská odpovědnost se vztahuje na pojištěného a všechny co bydlí sním v domácnosti, ne na cízi lidi v jeho bytě co pronajíma, ale jen na podnajímatele a lidi v domácnosti, kde aktivně žije.
;-)
Piggie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fantucci 9. 11. 2014 10:27

pojištění vybavení na dvou smlouvách(nájemník, majitel)
pojištění odpovědnosti- majitel z držby nemovitosti, nájemník - "z provozu domácnosti" vč. odpovědnosti vůči majiteli
Pracuji ve fin. poradenství? No a?
Fantucci
Diskutér

Odeslat příspěvekod astrapa 10. 11. 2014 09:59

Fantucci: pojišťovny umí pojistit jednu domácnost dvěma smlouvami? Já loni obcházel Allianz, ČS a Koop a všude mi řekli, že domácnost lze pojistit jen jednou a že tedy v praxi bude muset svoji domácnost pojistit pouze nájemník a eventuální pronajímatelovy věci vyřešit jinak (např. přenechat nájemní smlouvou do nájmu).

Odpovědnost nájemníka vůči pronajímateli bývá (snad u všech pojišťoven) ve výlukách.

Piggie: odpovědnost má ten, kdo způsobí škodu. Když škodu způsobí nájemník, jde plnění z jeho pojištění. Když škodu způsobí pronajímatel, tak z jeho.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod astrapa 29. 12. 2014 16:49

Netušíte, jestli pouhé navýšení pojistné částky u pojištění domácnosti znamená též změnu smlouvy a tím i přijetí nových VOP? Mám ještě u Allianz "staré" pojištění s VOP platnými do 31.12.2013 a pokud bych teď měnil smlouvu, znamenalo by to také podřízení novým VOP dle NOZ, což nechci.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod Fantucci 29. 12. 2014 18:03

Spise tipuji- Allianz zachova pojistne podminky. Prechod na na nove se dela jen u velmi starych smluv(poj. podminek)
Fantucci
Diskutér

Odeslat příspěvekod astrapa 29. 12. 2014 18:19

Mně právě pracovnice řekla, že musím uzavřít novou smlouvu (což nechci, abych se nemusel podřizovat novým VOP dle NOZ). Ale mám podezření, jestli to není kvůli provizi.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod Fantucci 29. 12. 2014 19:16

A co Vam rekla infolinka Allianz?Urcite Vam dala konkretni odpoved vcetne navodu jak postupovat...
Fantucci
Diskutér

Odeslat příspěvekod astrapa 29. 12. 2014 21:17

Infolinka Allianz mě nekompromisně odkázala na "mou poradkyni", "která mi informaci o mé smlouvě poskytne". Není to poprvé, co zjišťuji, že nemá valný smysl na infolinku volat. Nicméně teď mě napadlo, že zítra zkusím zavolat znovu a dotazovat se jako neklient.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod Fantucci 29. 12. 2014 22:34

No a ona "Vase poradkyne" je ta dotycna, co Vam nutila novou smlouvu? Asi ano, jinak byste se asi neptal tady, ale ji, co? :)

Jinak zkuste napsat email na jejich kontaktni adresu s tim, ze nechcete odkazat na svoji poradkyni.
Fantucci
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 12. 2014 11:02

astrapa píše:Netušíte, jestli pouhé navýšení pojistné částky u pojištění domácnosti znamená též změnu smlouvy a tím i přijetí nových VOP? Mám ještě u Allianz "staré" pojištění s VOP platnými do 31.12.2013 a pokud bych teď měnil smlouvu, znamenalo by to také podřízení novým VOP dle NOZ, což nechci.

Mohu říct, jak to měla Česká pojišťovna, lze předpokládat, že ostatní to mají obdobně. Pokud šlo o změny produktu, který se v době změny stále nabízel, nebyl problém a bylo možné udělat jakoukoliv změnu (jak změnu pojistné částky, tak i třeba úpravu rozsahu pojištění). Pokud ale v době změny již daný produkt nebyl nabízen, nebylo možné dělat nic jiného, než uzavřít smlouvu novou.
Bohužel to vypadá, že v Allianz cca od června 2014 dochází k výrazných protiklientským změnám :(
viewtopic.php?f=318&t=1220079&hilit=allianz
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Fantucci 30. 12. 2014 12:40

A jeje, hlaska typu "jedna pani povidala"...
Fantucci
Diskutér

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků