Spotřebitelské úvěry na nízký úrok

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod astrapa 12. 1. 2015 19:21

Které banky jsou schopny nabídnout nezajištěný úvěr na nižší stovky tisíc do úroku 6 % p.a.? Klidně i formou předschváleného limitu, když si na účet nechám posílat každý měsíc nějaké příjmy. Případně můžete poradit, jak na to, aby banka uměla dát nabídku se sazbou do 6 %? Co musím splňovat?
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 12. 1. 2015 19:36

Ceníkově takové ty velké zlé banky kalibru ČS, KB, UCB...

Třeba ta spořka a UCB mají v sazebnících nové spotřebáky se sazbou "od" 5,9 % p.a., u refinancu dokonce ještě níže - UCB dokonce vykutáleně avizovala (prodej vloni přes unicreditshop.cz), že nabízí u refinancu 3,9 % p.a., samozřejmě "zapomněla" dodat, že ta sazba platí pouze při sjednaném předraženém pojištění, díky čemuž RPSN pokočila třeba někde k 10 %... Jinak myslím, že pod úroveň sazeb, pod kterou se už běžný smrtelník nedostane to už bude hodně individuální - bance se to prokazatelně musí vyplatit, takže asi bude lpět na bezvadné bonitě klienta a možná i jeho historii - takové úvěry by chtěla udat asi klientům, kteří je asi vůbec nepotřebují, takže třeba u ČS segment Erste Premier a třeba KB TOP nabídka...takže asi mít zajímavé obraty na těchto typech účtů...

Ale reálněji bych to viděl spíše na to si sjednat někde úvěr za 6,9 % p.a. (snad by to neměl být větší problém třeba u Zuno nebo Cetelem a ten si pak převádět tam, kde nabídnou méně a méně...)
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 12. 1. 2015 20:35

Cetelem - nabídka 6,9 % snad platí jen při splatnosti do 12 měsíců. Ideálně potřebuji delší splatnost (třeba 10 let). A nebo je to ještě jinak, cituji:
Úroková sazba 6,9 % p.a. platí při žádosti o částku 100 000 Kč a výše s délkou splácení do 24 měsíců.
Zdroj

Měl by někdo reálnou zkušenost s vyjednáváním s bankami o spotřebitelském úvěru na nízký úrok? (tj. do těch 6 %), co banka od vás chtěla?

Nevím, zda jediná cesta je to "vyzkoušet" tak, že u ČS, KB a UCB otevřu účet a budu u nich protáčet příjmy. Čím více bank, tím obtížněji se optimalizuje tok originálních příjmů (tj. příjmů od cizích plátců, protože banka nepochybně není hloupá a vidí, že peníze točím na svých účtech, muselo by tedy jít o původní toky od skutečných odesílatelů, ne z mých účtů, toho jsem schopen, ale také je ten pramen omezený). Navíc musím kalkulovat s poplatky, byť ČS umí účet zdarma při splnění obratu 7000 Kč, nevztahuje se bezplatnost na odchozí platby a co je nejdůležitější - myslím, že ČS tento iÚčet vnímá jako "sociální", musel bych asi opravdu povýšit na jejich Erste Premier. Tj. bylo by nutné splnit prémiové podmínky ve všech 3 bankách současně.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod retron 12. 1. 2015 20:48

začal bych se ZUNO, při otevření příp. oživení účtu sami volají a nabízí 6,9%
vše se řeší online v rámci IB, na schválení mají tři dny
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fremantle 12. 1. 2015 22:05

astrapa píše:Ideálně potřebuji delší splatnost (třeba 10 let)

No hlavně ty spotřebáky na 10 let nejsou vůbec běžné - některé banky tyto poskytovali jako účelové (třeba na bydlení či rekonstrukci - bylo třeba doložit fakturami), ale zpravidla je maximální doba splatnosti asi těch 7 let...

Ad ČS - je tam ještě osobní bankovnictví v rámci služby Blue - pro bezplatné vedení je tam podmínek více (kromě min. kreditního obratu 30 tisíc nebo zůstatku 0,5 mio ještě 3 další produkty - životko, kreditka, úvěr ze stavebka, hypotéka, atd.), ale na půl roku je na zkoušku vedení zdarma, ten iÚčet, to ani nestojí za námahu (kromě toho není to kreditní obrat na účtu, ale minimální útrata kartou - počítá se i splátka KK)

-- 12. 1. 2015 22:07 --

Ten Cetelem garantuje úrokovou sazbu 6,9 % p.a. opravdu jen na 24 měsíců - očekávám ale, že banky při refinancování umožní půjčit něco navíc a prodloužit dobu splatnosti. Mně ještě posílali papírovou poštou nějakou novoroční nabídku úvěrů, ale na to jsem fakt zíral - asi si myslí, že se z nějakých 12 % p.a. posadím.... :-)
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 13. 1. 2015 09:51

retron: máš se Zuno reálnou zkušenost? Protože co se psalo tady na fóru, tak 6,9 % je jen reklamní sazba, proto bych se divil, kdyby ji nabídli novému klientovi.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod retron 13. 1. 2015 10:03

ano popisuju reálnou zkušenost, po hybernaci jsem účet začal využívat a dostal jsem ji v zápětí, dokonce jsem je s touto nabídkou přesměroval na známého a nabídli mu ji také a to ani nemá u ZUNO účet
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod LuiS_666 13. 1. 2015 18:09

Podobná zkušenost, dokonce to banka sama nabídla přes telefon - 500 000, 6,9 % úrok..
LuiS_666
Nadšenec

Odeslat příspěvekod astrapa 13. 1. 2015 20:03

A to byla teda nabídka, nebo opravdu poskytnutý a čerpaný úvěr? Jakou ti dali dobu splatnosti na ten úrok 6,9%?
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod astrapa 20. 1. 2015 18:31

Tak teď jsem zadal údaje do kalkulátoru pro RePůjčku u Equa a vyšlo mi RPSN 3,62 %, je to ale jen pro refinancování stávajícího úvěru.
Přílohy
Equ.png
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 20. 1. 2015 19:13

Hm, tam vyjde pořád nižší hodnota, než tam zadáš původní parametry... Ale kdo ti půjčí nejprve za ty 4 % p.a. (což odpovídá vstupním parametrům)?
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod vit.spinka 21. 1. 2015 09:54

Erste Premier má "půjčku Premier" za 5,9% p.a., bez poplatků.
vit.spinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod astrapa 15. 4. 2015 18:04

Pokud by to někoho zajímalo: RSTS přišla od 1. dubna s nabídkou jednak konsolidace/refinancování klasických spotřebáků, jednak jde i rovnou půjčit na spotřebitelský účel (nábytek, lednička, pračka... a nemusí být vestavné) s úrokem 6,3 % nebo 4,99 % pokud se k účelu přidá ještě rekonstrukce - v praxi tedy něco opravit v bytě + nová pračka a pak bude úrok 4,99 %.
Myslím, že jak úroky klesaj a stavební spořitelny přicházejí o klienty, kteří dávají přednost hypotékám, tak se rozvolnění podmínek dalo čekat.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 15. 4. 2015 20:51

Asi nejen RSTS - ráno jsem někde zahlédl zprávu, že to stavební spořitelny začínají nabízet...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod astrapa 15. 4. 2015 21:04

Byl článek v Hospodářských novinách na titulce, ale psali tam, že to dělá jenom MPSS a SSČS. Výslovně psali, že RSTS a ČMSS to nedělá, ani se nechystají. Tak jsem se ze zvědavosti zeptal pána v RSTS, co na ten článek říká a jestli se nechystají přizpůsobit flexibilnější konkurenci a odpověděl mi, že od 1.4. už to taky dělají.
astrapa
Přeborník

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků