Jak si vydělat peníze když jsem nezletilá?

Diskuze týkající se změny zaměstnání, právní a legislativní problematiky, zvyšování kvalifikace, studia v ČR i zahraničí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Shary36 31. 8. 2011 17:40

Dobrý den. Bude mi 14 let a ráda bych si trošku vydělala nějakou tu korunu. Nevím, jestli existují nějaké práce nebo brigády pro nezletilé, ale všimla jsem si, že tady na internetu se nabízejí práce na internetu, že se dají vydělat peníze a stačí být online. Já bych řekla že něco takového by mohly dělat i nezletilé děti. Nebo mě by stačilo třeba být někde jako uklízečka. Buď v nějakých veřejných zařízeních nebo u někoho doma.Nebo někde prodávat. Nebo něco takového. Nebo i cokoliv jiného ale aby to mohlo dělat 14tileté dítě. Existuje něco takového? Věnovala bych tomu tak 4 hodiny denně a nepožaduji od toho víc než 50kč na hodinu.
Shary36
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 31. 8. 2011 18:05

Nabídky typu "vydělávejte peníze z domova", "podnikejte na Internetu", atd jsou ve většině případů podvod. Buď jde o podvod přímo (tedy zaplatíš peníze, aby ses dozvěděla, že si máš podat inzerát stejného znění a hledat další hejly), nebo o nabídku prodeje nějakého zboží (tuhle cestu hodně propaguje např. Amway). Samozřejmě ti nikdo nebude "trhat ruce" aby si od tebe to úžasné zboží koupil, takže bez aktivního osobního prodeje (nebo náboru dalších lidí) se neobejdeš.

Vydělávat po Internetu si můžeš jedině nějakou kvalifikovanou prací, ale doby, kdy děti základní školou povinné podnikaly na rodiče tím, že psaly www stránky (protože to moc lidí neumělo) jsou pryč. Dnes většina firem chce toho, s kým spolupracuje, nejdříve vidět. Zbývají vysoce kvalifikované práce jako programování, ale to už je přece jen "vyšší dívčí".

Legálně zaměstnat 14 letou nejde. Takže zbývají dva druhy činností:
1) takové, kde nejsi v kontaktu se zaměstnavatelem ani zákazníky. Smlouva se uzavře na rodiče, práci pak vykonáváš ty. Typicky jsou to různé roznosy letáků, ale i o to je už dneska celkem zájem. Možná by mohlo projít tohle:
http://www.lavicky.com/novinka.php?id=122
Někdy to může být i nějaký ten úklid, ale ne ve firmách, tam by si toho všimli. Možná se zkusit domluvit s bytovými domy v okolí na úklidu chodby. Tam si toho moc nikdo všímat nebude kdo ve skutečnosti uklízí (bude-li uklizeno)
2) takové, kde je zaměstnávání dětí legální - napadá mě jediné: film. Ať už klasické role, nebo kompars. Bohužel i zde je spoustu podvodníků - castingových agentur, které vyberou peníze za registraci a tím to končí. O solidní castingové agentuře nevím, třeba někdo poradí. Kdybyste někdo věděl o takové, kde se za registraci neplatí, tak se tam klidně zaregistruji taky :D
3) různé výzkumy - ale to je spíše zábava, než výdělek. Já jsem zaregistrován na různých takových výzkumných portálech, ale za jeden výzkum je jen několik korun, maximálně několik desetikorun, když to z jednoho portálu dá za rok pětikilo, tak je to úspěch.
4) pak jsou různé nabídky, jako třeba ta, co mi přišla před chvílí. Už jsem tam několikrát byl na testování různých stránek, každá návštěva je za pětikilo. Bohužel nyní je to ve všední den dopoledne, takže nic pro mě.
https://docs.google.com/spreadsheet/vie ... dERaWmc6MQ
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ultima__ratio 31. 8. 2011 19:43

Co jsem si všiml, že u nás dělají děti, tak je to ten rozvoz letáků, dělá to u nás kluk, co ještě chodí do základní školy, oficiálně je to ale asi na jeho matku a nemyslím si, že z toho chudák kluk vidí nějaké peníze. Jinak ty slečny, co umývají řidičům okna u benzinek, to dělají jen za dýška od řidičů a jsou také kolem těch 14 let. Asi stačí přijít do benzinky a zeptat se, jestli jim nebude vadit, když si tam přivyděláš mytím čelních skel u tankujících vozidel, buď ti to povolej a nebo ne. Kyblík s vodou a stěrkou stojí většinou u každého tankovacího stojanu.
ultima__ratio
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 31. 8. 2011 20:36

nemyslím si, že z toho chudák kluk vidí nějaké peníze.
K této logické úvaze jsi přišel jak? Křišťálová koule nebo tu jeho mámu prostě nesnášíš? Obě moje děti roznášely letáky, když jim nebylo 15, bylo to psané na mne a nenechal jsem si z toho jedinou korunu.

BTW abych si nechal u benzínky umýt okna, tak by ta služba musela vypadat takhle :D :
http://funonly.net/funny_videos.aspx/fu ... ype~flash/
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod yoloswaggins 27. 12. 2014 17:09

Dobrý den , Podle mě nejlepší způsob jak vydělávat peníze na internetu je tento sdílíte svuj pc vykon s firmou která těží internetovou kryptoměnu = výkonější pc více peněz . Vyplací od 0.1 E. Jen stáhnete program nastavíte využití vašeho pc a už jen čekat. Podrobný návod na strankách. https://cointellect.com/ CENSORED
Naposledy upravil PatrikChrz dne 27. 12. 2014 17:20, celkově upraveno 1
Důvod: odstraněn refeal
yoloswaggins
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Thom 27. 12. 2014 17:16

Jen aby to pc neseżralo elektřinu za více peněz než kolik vydělá.
Thom
Diskutér

Odeslat příspěvekod malejarda 27. 12. 2014 17:19

To je jasne, ze sezere vic elektriny, ale to zaplati rodice ne? :mrgreen:
malejarda
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 27. 12. 2014 17:31

Tak tady šlo jen o to někam uvést refeal kód :)

Těžba bitcoinu pomocí standardního PC nemá naprosto smysl. Dokonce i dříve hojně využívaná těžba přes grafické karty se už také nevyplatí. Aktuálně má smysl pouze těžba přes speciální ASIC zařízení, které využívá chybu v algoritmu zabezpečení a má na těžbu optimalizovaný speciální zakázkový čip, jehož výkon na jeden watt spotřeby je několikanásobný oproti specializované grafické kartě a nesrovnatelný s běžným PC, kde se spoléhalo jen na výkon CPU.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod josef5a7 24. 4. 2015 10:22

Ahoj, pokud by někdo měl zájem si přivydělat pro začátek nějakou tu korunu, tak mohu doporučit stránku http://rozcestnik.yolasite.com... ,která se teprve rozjíždí, ale už teď mohu říct s nadšením, že mi něco přinesla.
josef5a7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DrumSession 24. 4. 2015 12:43

Patriku, (asi?) Šárka chce brigošku ve volném čase a ne nějakou stálou vysoce odbornou práci.
Zkus najít to, co již umíš, ale obvykle se do toho nikomu nechce nebo si nech zaplatit čas. Zkus se poptat v blízkém okolí např.:
- pomoc doma v domácnosti nad rámec obvyklých povinností (generální úklid)
- posekat trávník u sousedů
- pomoc na zahradě u sousedů
- pohlídat mladší děti u sousedů
- doučování mladších, hloupějších či roztěkanějších
- pomoct starším lidem s nákupem (odnesení k mim domů, nikoliv k sobě domů) nebo jim zařídit, co potřebují a čemu nerozumí
- datlování dat do PC nebo kontrola - to už je odbornější, ale je potřeba mít PC
- pokud máš poblíž místní cestovku, tak jim právě nyní před sezonou nabídni, že jim rozneseš letáky (levný ČB tisk na barevný papír) po okolí pro rozšíření a oslovení více klientů
- dtto- kominíci
Ale měli by o tom vědět rodiče.
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Artulinek 3. 5. 2015 20:21

@DrumSession jestli mluvíš o Shary, tak už jí to asi nepomůže ;) ale je to fajn pro další lidi.
Artulinek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod robalin 19. 1. 2016 19:01

Ahoj,
kdyby měl někdo zájem našel jsem způsob jak při investici 50$ získat za 50 dní 55$
Je to jednoduché a vyplatí se :)
Pokus vás to zaujalo napište mi a ja vám povím více
Robin.I99@gmail.com
robalin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Franklin 19. 1. 2016 21:23

robalin: Hlavně do toho e-mailu nezapomeň napsat odkaz, který bude končit
?ref=robalin
Kdybys na to zapomněl, hodně by mě to mrzelo.
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod SocPredator 19. 1. 2016 23:58

To je teda vejvar, dolar denně. To je výdělek indického sběrače odpadků, a ten ani nepotřebuje 50 dolarů na začátku. To ti tady na finexpertu lidi zahltí email s žádostmi :-D
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků