Úvěrové registry online

Spotřebitelské úvěry, kreditní karty, leasing

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod anonymni 16. 6. 2016 15:54

Já dělal výpis teď na jaře byl za 100 ; zlevnili..
anonymni

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 20. 6. 2016 18:26

tak výpis spolu s hlídáním na rok jsem si právě koupil

vidím krásně 2 roky zpětně kreditky, jiné úvěry nemám, jen mě trochu zarazilo, že mám uveden kontokorent od Unicredit s fází "Odvoláno" přitom jsem o žádný kontokorent nežádal (datum je tam pravděpodobně den zakládání U-konta), výslovně jsem říkal při zakládání účtu, že kontokorent nechci ... je správně, že to tam takto vidím a nebo je to naprostá blbost, aby mi Unicredit něco dával do registrů, když jsem kontokorent vůbec nechtěl (to je můj názor, ale nevím jak to funguje)
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod astrapa 20. 6. 2016 19:01

Taky mi UCB dala do registru úvěr, o který jsem nežádal, ale odvolané žádosti po půl roce mizí, pokud ho tam stále máš, tak bych to u UCB reklamoval. Bohužel v dnešní době je nutné si registry střežit.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 20. 6. 2016 20:58

přijde mi to jako nesmysl, aby tam vůbec něco bylo, když jsem o něj rozhodně nežádal

ale výpis jsem si dělal první a tak nevím jestli to není od nich náhodou běžné, každopádně až budu mít cestu kolem pobočky, tak tam dojdu podat reklamaci
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ripper6 1. 11. 2016 16:07

tem registru je videt co vse na sebe clovek ma teda a tedy i to co vidi banka pri zadosti o pripadnej uver? Je to tak?
kde ze se to zada?
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Franklin 1. 11. 2016 16:12

Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod astrapa 1. 11. 2016 16:29

V registru je přesně to, co banka vidí při žádosti. Nic jiného ani vidět nemůže :-) Samozřejmě každá banka navíc vidí tvojí podrobnou historii z dané banky, ale ne z cizích.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod anonymni 1. 11. 2016 20:00

A nevidi banka i podane zadosti o uver u cizi banky? Ja jsem presvedcenej, ze jo..
Nekde jsem to tady cetl, ale prisahat na to nemuzu.
anonymni

Odeslat příspěvekod paty07 1. 11. 2016 20:09

Do registru se zapisují i podané žádosti. Mají na webu uvedeno, že při odcizení dokladů a zřízení žádosti u některé instituce máte do 24 hod hlášku formou SMS či emailem o vzniku žádosti.
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 1. 11. 2016 20:13

Nová žádost o úvěrový produkt se do registru zanese prakticky hned (mám letos předplacenou hlídací službu na kolikmam.cz a třeba notifikace o poslední žádosti o spotřebák u RB mi mailem přišla hned následující den, co jsem byl na pobočce).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 1. 11. 2016 23:09

Jo, hláška chodí vždy po půlnoci. Ale banky to tam vidí ihned, v ten moment se to propíše.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod astrapa 2. 11. 2016 08:14

Včera jsem podal žádost ve dvou bankách a v 8:00 (tj. následující den) mi přišla emailem hláška, že "byla zaznamenána žádost" - název banky - požadovaná částka. Takže to funguje.

Nabízejí nyní jakousi službu Netagent pro ochranu osobních dat na internetu, moc echápu, jak by to mělo fungovat, asi nějaký robot prochází zaindexované weby a hledá příslušná slova (jméno, rodné číslo), nebo co? Rozumíte někdo podstatě?
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 2. 11. 2016 08:52

Řekl bych, že jediným smyslem je tahání peněz z kapes... Ale to platí i pro tu službu hlídání registru, jak jsem už psal, mám ji taky předplacenou, ale nevidím v ní žádný přínos - jistě, upozorní to na nové žádosti, ale na jiné změny v registru (třeba jsem nyní rušil dvě kreditky, na další si snížil úvěrový rámec) už ne - a ve chvíli, kdy se z registru dozvím, že je něco po splatnosti se mi už fakt zdá trochu pozdě...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod paty07 2. 11. 2016 10:14

Dozvíš se o potenciálních hrozbách - nové žádosti a případných průserech. Myslím, že tu někdo psal, že se takhle dozvěděl o zesplatnění kreditky u Mbank, která pokazila zanesení stavu do registru.
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 2. 11. 2016 10:26

To se dozvím ale i z klasického výpisu za stokorunu. A když se to dozvím, tak s tím stejně moc nenadělám, stejně musím podat žádost o výmaz nesprávného záznamu. A pokud mi nějaká banka úvěr zamítne, tak stejně mám na nějakou dobu nejspíš utrum (a pokud mám pochybnosti, tak stejně to komplexněji zjistím až na základě úvěrové zprávy), aby se mi případné žádosti o úverové produkty v registrech nekupili (stejně musím čekat, než po roce expirují), takže si vystačím třeba i s 1 nebo 2 reporty za rok, což je pořád levnější než ta služba hlídání...
fremantle
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků