LOANIS

Spotřebitelské úvěry, kreditní karty, leasing

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tom brava 12. 7. 2016 14:58

ale no tak, LOANIS a BANKERAT tu jedou minimálně 3 roky....
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod vocode 19. 7. 2016 13:42

od tom brava 12. 7. 2016 15:26

Jsou k dispozici nějaké statistiky ztrátovosti sektoru nebankovních P2P půjček za poslední 2-3 roky v česku? Nebo nemají povinnost vůči ČNB vykazovat kapitál. přiměřenost resp. objemy klasifikovaných úvěrů a tím pádem informace o ztrátovosti půjček není a nebude veř. známa???


Statistiky P2P platforem si drží majitelé pod pokličkou a zveřejňují co se jim hodí, ale nejblíže P2P úvěrům se přibližují úvěry z kreditních karet (17% míra selhání) a spotřebitelské úvěry (10% míra selhání).
Tato statistika je na http://p2pforum.cz/viewtopic.php?f=40&t=18 .
vocode
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomkins 20. 7. 2016 22:30

tom brava píše:ale no tak, LOANIS a BANKERAT tu jedou minimálně 3 roky....


Loanis existoval méně než rok, než zkrachoval. Měl jen desítky (maximálně nižší stovky) poskytnutých půjček. To je statistika k ničemu.

Z Bankeratu by se nějaký statistiky vydolovat asi už daly, ale oni moc dobře vědí, proč to nezveřejňují. Stejně tak Benefi. 95% žadatelů o půjčku je nebonitních.
Tomkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tom brava 21. 7. 2016 07:11

to je nějaký překlep s tím Loanisem, ne? LOANIS INVESTMENT a.s. je v česku průkopníkem P2P lendingu a vypadá že normál jede...
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod bigboban 21. 7. 2016 11:31

Mám pro vás jedno velké varování. Mám tu jeden z jasných důkazů jak informace na Benefi (ale to bude asi všude) nesedí. Možná jde o záměr Benefi něco tajit ale spíše bych řekl že to je prostě realita. V žádosti viz obr vidíte že žadatel neměl žádné evidované dluhy v registrech. Nyní je ta dotyčná osoba v insolvenci a dle přihlášky k soudu dluží.. pozor podržte se.. 942 tisíc!!!

Už jsem to tady psal několikrát ale zopakuji - to že člověk nemá v registru dluh zdaleka neznamená že nedluží. Do registrů dávají dluhy jen velké firmy ale může dlužit sousedovi, lichvářovi, kdoví komu klidně miliony.

Jinak pokud jde o žádost viz obr - pokud jde o člověka co nevlastní nemovitost tak podle mě exekutor zabaví věci max. za jednotky tisíc. Takže skončí v osobním bankrotu a to pokud se nepletu znamená že se mi možná vrátí 30%.

EDIT: teď jsem si všiml této perly ze soudního zápisu:

Dlužník vlastní majetek ve výši 40 000 Kč (osobní automobil - momentálně nabouraný), vis soupis MP. Dále dlužník uvedl, že vlastní mobilní telefon Samsung pořízený r. 2008. Tento majetek je zastaralý, nemající téměř žádnou hodnotu a proto nebyl do Soupisu MP zapsán.


Tak nevím jestli se smát nebo spíš (jako věřitel) brečet. :oops:
Přílohy
benefi.png
bigboban
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod avathar 21. 7. 2016 15:06

Co jsem měl možnost zjistit že dvou případů insolvence lidí, které jsem osobně znal, tak soud sežere vsechny lži i s navijákem, nic neověřují, nezajišťují, nepatraji...podstatný jsou papíry a doložený příjem aby to stačilo na těch 30%. Berou i smlouvy o darech....není problém vymyslet pohledávky od příbuzných atdd.
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod osobne2 21. 7. 2016 20:22

To ani overit nejde.
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod Mrusnok 22. 7. 2016 19:04

Ano, toto všechno mohu potvrdit. Pracoval jsem rok na odvolacím soudě, který řeší insolvence, jako asistent soudce. Darovací smlouva stačí pokud má úředně ověřené podpisy a příjmy dárce se nezkoumají. Velmi jednoduché je pak na těch 30 % za pět let dosáhnout. I když pár lidí jsme zamázli do konkursu, ale to byly fakt očividné nepoctivé záměry - odklánění majetku na příbuzné, zvýhodňování věřitelů.
Podstatné není dluhy splatit, ale spíš to je být schopen splácet.
Mrusnok
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 25. 7. 2016 10:10

avathar píše:Co jsem měl možnost zjistit že dvou případů insolvence lidí, které jsem osobně znal, tak soud sežere vsechny lži i s navijákem, nic neověřují, nezajišťují, nepatraji...podstatný jsou papíry a doložený příjem aby to stačilo na těch 30%. Berou i smlouvy o darech....není problém vymyslet pohledávky od příbuzných atdd.


No oni ti soudci jsou casto take pekna sebranka, asi jak kdo, setkal jsem se osobne rozumnymi, ale take velmi arogantnimi a nevstricnymi, i s vyhozenymi a s priposranymi (co se boji aby nemeli sebemensi komplikace)...

Jo ty pohledavky od pribuznych to jsem shodou okolnosti take nedavno slysel, tzn. prifoukne se tim celkovy dluh a skutecnym veritelum zbyde daleko mene... V podstate si to nafouknou tak aby jejich stavajici prijem pokryl tak akorat tech 30%...

Myslel jsem, ze Benefi zkusim, ale po precteni http://pujcko.cz/benefi/ nevim...

Jak asi vybiraji prilezitosti ti tam na Benefi nafoceni referencni investori? Skocdopole a dalsi? Ze nejsou ve ztrate?!

Kdo drzi akcie Benefi? Ten jediny ma vysoky prijem jisty... A zisk zalezi na tom, jak se domluvi s pravnikama ci spise advokatama, tam se da kouzlit...

Nemeli by uz zverejnit vykazy?

Neporusuji nahodou § 3a Použití telefonního čísla s vyšší než běžnou cenou
Prodávající, který v souvislosti s uzavřenou smlouvou používá pro komunikaci se spotřebitelem veřejnou komunikační službu, nesmí použít takovou službu, jejíž využití by pro spotřebitele znamenalo účtování vyšších cen, než je běžná cena hovoru.


To je silene, urok 20-30%, ktery zoufalec si tohle muze pujcit a jeste to splatit? Jaka je pak skutecna RPSN?

Podle screenshotu viewtopic.php?style=2&p=11226939#p11226939 podle me cast zoufalych investoru asi ani netusi, co nastavuje pod pojmem VYBERTE PROVIZI, kdyz tam vybere 70% pro Beneli, to je silene, ne???
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomkins 26. 7. 2016 21:40

tom brava píše:to je nějaký překlep s tím Loanisem, ne? LOANIS INVESTMENT a.s. je v česku průkopníkem P2P lendingu a vypadá že normál jede...


Tak já myslím, že to snad zveřejnit můžu. E-mailová komunikace s majitelem firmy:

"Firma nemá ani na vyplacení předmětné smlouvy, natož základní kapitál. Nemyslím to v nadsázce, když říkám, že tento projekt a celá firma je pro nás vysoce ztrátový. Sami jako akcionáři jsme ve ztrátě přes 5 milionů Kč a nehodláme dále tento projekt provozovat, právě díky velké míře nesplácení a neférového jednání dlužníků."

"A máte vymyšleno, jakým způsobem bude probíhat administrace současných úvěrů, které jsou ještě na několik let, pokud firma nebude existovat?"

"To je jediná věc, která nám brání činnost firmy ukončit úplně. Splátky budeme muset řešit do vypršení smluv, naštěstí úvěrů není tolik a k tomuto nejsou potřeba náklady pro provoz."


A bankerat o tom není o moc líp. Majitel Kakos vlastnil i portál pujcmefirme.cz. Za jeho působení se investovalo do zajištěných půjček, které ale ve skutečnosti zajištěné nebyly. Jejich e-mail:

Vážený investore,

rádi bychom Vás informovali o postupu ve věci vymáhání Vašeho úvěru společnosti DIMITIS SE, kterou zprostředkoval portál http://www.pujcmefirme.cz. Obdrželi jsme vyrozumění od Policie ČR o tom, že je společnost DIMITIS SE vyšetřována kvůli podezření ze spáchání úvěrového podvodu. Policie ČR nás v této souvislosti vyzvala, abychom doložili seznam podílejících se investorů, což jsme učinili. Je tedy možné (ale nikoli jisté), že Vás v této souvislosti bude Policie ČR kontaktovat.

Přestože na současné situaci nemáme sebemenší podíl viny (portál nám v době poskytnutí úvěru nepatřil), budeme se stále snažit ve spolupráci se vyšetřujícími orgány získat zpět Vaše investice. Proto jsme na základě doporučení spolupracující externí inkasní společnosti podali dne 17.6.2016 vlastní trestní oznámení vůči společnosti DIMITIS SE.

O dalším vývoji Vás budeme informovat.


A Benefi je také k smíchu. Zřejmě tuší, že půjdou každou chvíli taky do kopru, tak se z toho snaží na poslední chvíli vyždímat co nejvíc (viz jejich provize). Však se stačí podívat na jejich scoring - nic neprověřují, vlastně ani nemají jak, ani proč. Nic neriskují, o jejich peníze se nejedná. Žadatelé o půjčku často už dluží miliony jinde a splátky úvěrů vykrývají dalšími půjčkami. Do žádosti o půjčku ale napíšou, že dluhy nemají. Nebo že dluží jen pár desítek tisíc, ale nejsou po splatnosti. Ano, jedná se o trestný čin. Ale až přestanou platit, co si na nich vezmete? Nic.
Tomkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 27. 7. 2016 09:16

únor 2016 Petra Čapková bude řídit risk management v Benefi

Dlouholeté zkušenosti z bankovního sektoru s řízením kreditního rizika retailových produktů, zkušenosti s vytvářením strategie prevence podvodů a spolupráci s registry dlužníků Solus a Credit Bureau. To vše si přináší nová risk manažerka Petra Čapková ze ZUNO Bank do Benefi. Ve startupu internetového podnikatele Pavla Matouška bude řídit celý risk management.
-----
červenec 2016 Benefi se stalo členem nebankovního registru klientských informací
Seznam clenu http://www.cncb.cz/cz/o-spolecnosti-1404041456.html
----
Je ten CNCB tedy k necemu, kdyz pujcuji kazdemu?

Napisu panu Skocdopole at nam neco napise, kdyz se tak krasne usmiva na strankach Benefi... o<:)

Obrázek
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 8. 8. 2016 10:19

V Benefi nejsem příliš angažován (pár tisíc - spíš pro zajímavost). Začínal jsem ještě podle původního systému (investorský poplatek 2 %. aukce úroku). Pak to začalo jít od desíti k pěti - 25 % provize z vyplaceného úroku se ještě dala, i když je to mnohem více než investorký poplatek. Na druhou stranu bylo velmi obtížné peníze umístit, protože v okamžiku, kdy přišel notifikační mail, byla již půjčka proinvestována.

Co je ale mimořádný hnus je aukce provizí, kdy výjimkou není provize 50 i více %. Na to, že firma nenese žádné riziko, mi přijde dost drzé chtít téměř 3/4 výnosu. Měl jsem v plánu na Benefi investovat dlouhodoběji, ale další peníze tam už dávat nebudu. Zkusím ještě otočit to co se vrátí na splátkách. Uvidíme, co bude. Kdyby to kleklo, tak zase o tolik nepřijdu.

Odpadu je dost:
37 případů
z toho:
1 půjčka doplacena řádně
3 půjčky splaceny předčasně
3 půjčky zesplatněné (2x B, 1x D)
30 půjček aktivních - z toho 18 spláceno s větším či menším zpožděním

Prověřován dlužníků je ze strany Benefi nejspíš dost chabé.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vpe 9. 8. 2016 16:45

... a jakých RPSN dosahuji tve ovecky?

... to je bez debat, ze 3/4 vynosu za nic, jen za spravu, ze je hnus :-) Vedi vůbec investori, co delaji?
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 10. 8. 2016 02:58

jejich RPSN moc nezkoumám - mě zajímá spíš úrok, protože ten jde za mnou. Nejmenší úrok co mám je asi 12 %, nejvyšší byl 35 %. Ale viděl jsem i 47 %.

Těžko říct, zda vědí, co dělají. Vypadá to jako snaha umístit peníze za každou cenu.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vpe 16. 8. 2016 19:00

No pokud ale nekdo na druhe strane pristoupi na 47%, jaka je sance navratnosti se ziskem? Mensi nez 30% tipuji.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků