OVB

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod paty07 24. 8. 2016 20:56

Chrzík si dělá jenom reklamu :D
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 24. 8. 2016 22:25

Film docela poučnej. Chápu i rozhořčení OVB: podobných šmejdů se na trhu pohybuje rozhodně více, a někde natočí film zrovna o nich.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 25. 8. 2016 01:29

Před 14 lety jsem byl na třech na sebe navazujících školeních OVB (Strossmayerák) a chování uváděné v dokumentu, i když je tento opravdu velmi stručný, musím potvrdit, že nebylo příliš jiné. Motivace klasika prachy, auta, děvky, drahé dovolené, plachetnice, ale třeba i tvrdej fet... Když jsem se do těch nesmyslů, kterým nerozuměli a nevěřili ani sami zoufalí "školitelé", nenechal ukecat, nasadili na mě ještě svého best pana jistého Humla, jenž se mi snažil vnutit alespoň životní a jiné pojistky. Ale ať počítal, jak počítal, všude se měly jen sypat peníze z mého (které jsem neměl, ale měl mít...), ovšem ze smluv, které jsem měl podepsat, mi to tak nějak ne a ne vycházet. No nikdy jsme se spolu ničeho nedopočítali (na matiku jsem analfabet, ale dát si dohromady 1+3 ještě dovedu). :-P

Za cca dva měsíce jsem se dozvěděl, že polovinu mých skoro kolegů, se kterými jsem byl tehdy na "školení", údajně pozavírali, neboť se dopustili nějakého kolektivního finančního podvodu (přesněji - umluvili mnoho lidí do jistých "velmi a rychle výnosných fondů finanční instituce, která stejně tak rychle zkrachovala". Byli to naivní kluci, bílé koně, jak se říká v dokumentu, kteří se nejspíše nechali napálit právě na tu pohádku "já jsem velký finanční poradce a ty nejsi nic", jenže právě ti to odnesli a vedení bylo z obliga.

Tehdy mě do "finančního poradenství" tlačil tehdejší sám velký zemský ředitel (se kterým se znám) a otec, který, ačkoli o OVB a jejich praktikách nevěděl absolutně nic, 100% věděl, že bych přesně tohle měl dělat. Odmítl jsem stejně, jako jsem odmítl šikanu v nejmenované restauraci na Národní třídě, kde bych pracoval 6 dní v týdnu od 6 ráno do 1-2 ráno za směšných 30.000 Kč, kde jsem vydržel jeden den. No, byla to kolem mých 18 let "jízda".

Stejně jako OBV jsem se seznámil i s Webso, Amwayem, ovšem co mě vyloženě "bavilo", byl Option One a jejich slogan "džus na to", kde své "poradce" motivovali projížďkou mercedesem kolem bloku s velkým big boss firmy. Peníze? Vůbec! Běhání dokolečka, tleskání, halekání. "Héj, Květa Karbanátková dnes uzavřela 326 tisíc smuv a zaslouží si velkou prémii, dostane červené desky, džus na to!" To byla teprve pecka. No už v 18 jsem si z podobných firem a lidí v nich dělal legraci. Tehdy mě idioti ještě bavili, byl to po škole nový svět. Dnes už je to se mnou mnohem horší. Co vím, tak 2/4 těchto "odchycených" lidí, které znám či jsem znal, buď dře těžkou bídu, kdy teprve začíná normálně pracovat a 2/4 buď lozí po léčebnách či jsou z drog, alkoholu apod. po smrti.

Co si budeme povídat. V době, kdy banky tisknou peníze naprosto z ničeho, kde panují úroky, které nejsou pro svoji reálnou neexistenci nikdy nikým splatit, v době největšího podvodu v historii lidstva nazývaném "kapitalismus", se jen těžko můžeme divit, že se podobné věci děly, dějí a ještě dít nějakou dobu budou, než lidé konečně prozřou a zalobují po změně celého socioekonomického systému do racionální správy zdrojů v podobě Ekonomiky založené na přírodních zákonech / zdrojích. Pomalu otevíráme oči, tak snad to stihneme do doby, než si tu Zemi zničíme.

-- 25. 8. 2016 02:41 --

Nevím, jestli si to tady pan Jakub Charvát přečte, ale nabízím mu advokátní a mediální pomoc, proto v případě zájmu nechť mě kontaktuje. Abych zde nepsal odkazy, tak například v soukromé zprávě, kde se domluvíme.
ICT servis, datová analýza, poradenství investiční, rehabilitační psychologie, specialista na služby síťových mobilních operátorů.
Raziel-CZ
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod astrapa 25. 8. 2016 10:46

Myslím, že mediální pomoc nepotřebuje. Včera bylo téma otvírákem v LN a chytila se toho i jiná média vč. Blesku. Soudě podle stavu na transparentním účtu po dvou dnech sbírky nebude o advokáty také nouze.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod paty07 25. 8. 2016 12:04

No doprdele, včera jsem se tam koukal a bylo tam 36 tis. a teď už 143 tis.
https://www.fio.cz/ib2/transparent?a=2001049665
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod Greny 25. 8. 2016 12:43

Tak ono se není čemu divit, vzhledem k tomu, že i v mém okolí tomuto nešvaru spoustu lidí propadlo, tak těch zkušeností - a především těch špatných - je obrovské množství.

Když jsem nastoupil na vysokou, tak jsem tam taky nechal málem zlákat. Sice k ZFP, ale měl jsem štěstí na kamarády, kteří mi takhle v hospodě po tom, co jsem jim řekl, že budu dělat a u koho málem vyhodili od stolu (negatovní zkušenosti). A bohužel až mnohem později jsem pochopil, že by to sice šlo dělat dobře a kvalitně, ale z mého pohledu jsem to nebyl schopen dělat ve 20 letech s nulovými znalostmi a zkušenostmi. Bohužel někteří mí bývalí spolužáci z gymnázia tomu propadli a zkoušeli mě zlanařit pod sebe. Od té doby jsem naprosto alergický na telefony, které začínají:
"Ahoj, tady XYZ. Strašně dlouho jsem tě neviděl! Jak se máš? Měli by jsme se někdy sejít a jen tak pokecat, víš já mám teď super práci ....
Greny
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod astrapa 25. 8. 2016 13:12

paty07 píše:No doprdele, včera jsem se tam koukal a bylo tam 36 tis. a teď už 143 tis.
https://www.fio.cz/ib2/transparent?a=2001049665


Zítra bude 250 tis. Bude na nový dokument.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 8. 2016 14:50

astrapa píše:Dokument se mi líbí, ale tady je oponentní pohled: http://paragraphos.pecina.cz/2016/08/ra ... zlato.html

Ten dokument není kvalitativně nic moc, tak na trojku za tu odvahu (ale je to od studenta, který se to teprve učí, kdyby to uměl od narození, tak se to nemusí učit). Ale nelíbí se mi, když si nějaká firma myslí, že za peníze si může dovolit vydírat, šikanovat a zastrašovat všechny, kdo se jim nelíbí.

Ano, dokument mohl být zpracován lépe, více než na "trávení volného času" poradců, by se měl zaměřit co je vlastně špatně, že vinu nesou hlavně pojišťovny, které na trh umisťují produkty, které jsou úmyslně konstruované tak, že klient na nich prodělává. To ve filmu zaznělo jen v jedné větě. Že pojišťovny tuto skutečnost nejen mlčky trpí, ale aktivně podporují a když "to praskne", snaží se co nejefektivněji zahladit stopy (jako například když Axa koupila EF Financial).

Na druhou stranu se mi líbí, že autor otevřeně přiznal, že se toho také účastnil a že se tedy nechal nalákat na prodej něčeho, čemu nerozuměl.

Za ten dokument jsem rád, zase to zachrání pár lidem trochu peněz, zase si o pár lidí víc uvědomí, že když je někdo do něčeho tlačí, tak že to není v jejich zájmu.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod astrapa 25. 8. 2016 15:13

Tak třeba to bude v tom druhém dokumentu, který připravuje. Odpovědnost nenesou jen pojišťovny, ale hlavně ministerstvo financí a ČNB, potažmo zákonodárci. Jak zaznělo v dokumentu, "finančním poradcem" se může nazvat kdokoli, kdo má občanku
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 25. 8. 2016 15:31

To zastrašování ze strany OVB mělo spíš opačný efekt, než ten k němuž dospěli ti marketingoví géniové... Nechat to být, uspěl by možná na pár projekcích, i pokud by se objevil na YouTube, tak by nejspíš o něm málokdo tušil, zapomnělo by se. Tento způsob medializace jim možná akorát přinese větší ztráty, což je ale asi i dobře.

Dokument jako takový není sice nic moc, ale nějak začít třeba... na to, že ho dělal studentík jako svůj první, tak nad zpracováním lze přihmouřit oko a nějakých zásadních faktických kiksů se zas nedopustil.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 8. 2016 16:41

fremantle píše:To zastrašování ze strany OVB mělo spíš opačný efekt, než ten k němuž dospěli ti marketingoví géniové...

Tak oni jsou zvyklí, že s pomocí peněz není nic, co by nešlo zařídit. Nedivil bych se, kdyby už za sebou měli nějaké úspěšné stažení článku, reportáže, atd.
fremantle píše:Dokument jako takový není sice nic moc, ale nějak začít třeba... na to, že ho dělal studentík jako svůj první, tak nad zpracováním lze přihmouřit oko a nějakých zásadních faktických kiksů se zas nedopustil.

Však jsem to psal, je to student, teprve se to učí. Na to, že o oboru financí toho moc neví (což je základní předpoklad pro práci finančního poradce) a filmový obor teprve studuje je to super.
A aspoň něco, pár lidem to může zachránit dost peněz.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod osobne2 25. 8. 2016 19:39

PatrikChrz píše:... pojišťovny, které na trh umisťují produkty, které jsou úmyslně konstruované tak, že klient na nich prodělává. ...

Jeste jsem nevidel produkt pojistovny, na kterem by se dalo vydelat. :D
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 8. 2016 19:50

Asi jsem to špatně napsal. Tak jinak - pojišťovna nabízí produkt, který prezentuje jako možnost pro zhodnocení volných prostředků. Reálně ale zhodnocení klienti nedosáhnou. Kvůli vysoké nákladovosti skončí se ztrátou.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fremantle 25. 8. 2016 20:01

Neboj, zachvíli se do tebe zdejší pojišťováci stejně obují a začlou plácat blbosti o tom, že to je dlouhodobý produkt, takže začne vydělávat až po letech a vlastně to zabalí nakonec tak, že to je klientova chyba, protože si IŽP zrušil po pár letech (ideálně na popud jiného blbečka v levném nylonovém saku, který mu přišel předělat tu "nevýhodnou pojistku")... co na tom, že i do těch fondů, kde to pojišťovna nakonec cpe je nákladovost přes 2,5 % ročně...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod paty07 26. 8. 2016 08:16

Tak pojišťovna by měla spíš řešit pojištění než investice. O výhodnosti pojištění už rozhoduje náhoda.
paty07
Diskutér

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků