Nákup z Aliexpress - Clo + DPH?

Co, kdy, proč a jak správně zdanit. Rady, tipy a návody pro všechny podnikající subjekty v ČR

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Kemot 3. 4. 2017 20:34

nechápu proč bych měl platit DPH a clo z celé částky, když mi tu kameru normálně přes úřad pustili a chtějí proclít jen to příslušenství. Navíc mi z karty odešla sice částka mnohem větší, ale jak jsem řekl v tom bylo ještě pár dalších věcí, které s tím vůbec nesouvisely. Nevím tedy co mám dělat. Rozhodně se mi nechce platit DPH z celé částky, to je nesmysl.
Kemot
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sorryjako 4. 4. 2017 05:34

Tu kameru mohl cinan posilat ze sveho skladu v Evrope, takze uz mohla byt proclena a zdanena pred odeslanim.
sorryjako
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kemot 4. 4. 2017 08:20

Tu kameru poslal cinan ze skladu v Shenzenu .... tudíž z Číny...
EDIT: Tak mi číňan odpověděl, že mi posílá fakturu za to příslušenství, a je tam 18 USD :D tak teda fakt nevím co mám teď dělat :D jestli jim to mám poslat na celní úřad
Kemot
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod chnapka_cz 4. 4. 2017 09:05

No jasne :) i cinan ma photoshop
chnapka_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kemot 4. 4. 2017 09:09

Aha, tak to nebylo 18 USD ale 7 USD na té faktuře.. myslíte, že to projde ?
Kemot
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sorryjako 4. 4. 2017 10:04

Proc by to nemelo projit? Akorat by tam melo byt i postovne.
A dej pak prosim vedet, jaky poplatek jsi musel zaplatit poste za zprostredkovani celni deklarace.
sorryjako
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kemot 4. 4. 2017 10:30

no poštovné bylo nula.. to v té faktuře není :(

Dnes jsem si vyzvedl ten dopis, mrkněte na to a poraďte co mám dělat. Jsem celkem bezradný, jelikož jak jsem řekl, ta částka v internetbankingu je mnohem vyšší, než částka za balík, jelikož toho zboží bylo víc. Takže budu asi muset nějak přepsat údaje v print screenu nebo nevím. Mrkněte se na obrázek toho dopisu a poraďte prosím. Chtějí po mě hrozně moc věcí.. Prohlášení že je to pro potřebu soukromou klidně napíšu. Specifikaci dováženého zboží.. to mám jako rozepsat těch 20 serepatiček které tam jsou a pořádně ani nevím které k čemu jsou ? to jsem měl v plánu zjišťovat až mi to dojde. Potom doklad o druhu a ceně zboží - fakturu jak jsem říkal mám ale není tam cena dopravy, od prodejce tam je akorát razítko. No a doklad o platbě prostě nemám.. Leda ho zfalšuju ze screenu na internet bankingu... navíc je na balíku uvedeno, že je to dárek, a v tom dopise píší, že v případě dárku je třeba zaslat rozpis jednotlivého zboží a jeho přesná hodnota (co já vím?) V tom aby se prase vyznalo fakt... máte s tím někdo nějaké zkušenosti co bych měl dělat ? zde je ten dopis.. respektive první stránka http://www.imgup.cz/images/2017/04/04/Celni.jpg
Kemot
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Smurfik 4. 4. 2017 11:13

Úplně stejný dopis dostává každá fyzická osoba, které přijde zásilka ze zahraničí a je zadržena na Poště 120. Pokud nechceš zaplatit DPH z celé částky (kterou bys mimochodem platit normálně měl, ale najednou ti to vadí) a riskneš si celní delikt, tak ti nezbude, než zfalšovat doklad o platbě. Že je zásilka označena jako dárek neřeš, Číňané tak označují většinu zásilek.
Smurfik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kemot 4. 4. 2017 11:18

Ale mě nevadí zaplatit DPH ... jde mi o to, že nechci platit DPH za něco, co mi normálně přišlo.. proč bych to přiznával, když mi to normálně bez zadržení poslali? Chci zaplatit DPH jen z toho co mi zadrželi, což je v podstatě drobné zboží- držáky, obaly, stojánky na kameru...Před chvílí mi číňan poslal novou fakturu, kde je hodnota toho zboží 48.5 USD což odpovídá realitě.. z toho jsem ochoten zapltit DPH ... jenže stejně nemám doklad o platbě, jelikož jak jsem řekl v internet bankingu mám jednotnou platbu přes 5000 kč ve které je zahrnuta kamera, příslušenství plus dalších pár věcí nakoupené od jiných prodejců na aliexpresu... Takže jak mám teda postupovat prosím ?
Kemot
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sorryjako 4. 4. 2017 11:45

Normalne jim to napis ne? Ze doklad o platbe zbozi nemas, protoze je to darek. Hodnotu zbozi dolozis fakturou, kterou jsi neplatil.
sorryjako
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kemot 4. 4. 2017 11:49

Jak jako neplatil? tak když jim pošlu fakturu od prodejce, kde je uvedené moje jméno jako příjemce a je tam nějaká částka, tak přece nejsou blbí a je jim jasny, že někdo to platit musel ne ? nebo to špatně chápu ?

-- 4. 4. 2017 13:07 --

A také co když bylo poštovné zdarma? Oni tam dopočítají nějakou cenu poštovného dle tabulek, že ? tudíž celkem pálka do číny... nebylo by lepší tam uvést cenu poštovného třeba dva dolary ?

-- 4. 4. 2017 13:18 --

Ještě mi číňan poslal print screen z eshopu z cenou za druhý balíček a je tu i napsané free shipping... myslíte, že bude stačit když jim pošlu: Fakturu+ tento print screen, čestné prohlášení, že je zboží pro soukromé účely, plnou moc, a specifikaci zboží, že je to příslušenství na kameru a k čemu ho použiju a doklad o platbě s vysvětlením. ??
Kemot
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nikko 4. 4. 2017 14:43

Kemot píše:-- 4. 4. 2017 13:18 --
Ještě mi číňan poslal print screen z eshopu z cenou za druhý balíček a je tu i napsané free shipping... myslíte, že bude stačit když jim pošlu: Fakturu+ tento print screen, čestné prohlášení, že je zboží pro soukromé účely, plnou moc, a specifikaci zboží, že je to příslušenství na kameru a k čemu ho použiju a doklad o platbě s vysvětlením. ??

Myslím, že to bude stačit. Nepiš, že je to dárek. Specifikace zboží - stačí napsat (stručně) příslušenství ke kameře.
Poštovné zdarma (free shipping) je běžná věc, nad tím se nebudou pozastavovat a nebudou počítat poštovné podle nějakých tabulek.
nikko
Nadšenec

Odeslat příspěvekod sorryjako 4. 4. 2017 17:52

Jan mam takovy dojem, ze budou chtit hlavne dolozeni vyse platby, kdyz to neni dar. Ja tenkrat posilal vypis z PayPalu, zadnou fakturu ani nechteli.
sorryjako
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sorryjako 4. 4. 2017 17:52

Jen mam takovy dojem, ze budou chtit hlavne dolozeni vyse platby, kdyz to neni dar. Ja tenkrat posilal vypis z PayPalu, zadnou fakturu ani nechteli.
sorryjako
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kemot 4. 4. 2017 18:08

no poslal jsem jim výpis z účtu.. trochu upravený
Kemot
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron