e-kouzelnicke-variace-na-call-of-duty" style="text-decoration:none!important;">PlayStation Plus nabídne v dubnu tři hry včetně kouzelnické variace na Call of Duty
PlayStation Plus nabídne v dubnu tři hry včetně kouzelnické variace na Call of Duty
Marvel Rivals je free-to-play týmovka s hrdiny i záporáky. Koncept Overwatche okoření zničitelným prostředím
Marvel Rivals je free-to-play týmovka s hrdiny i záporáky. Koncept Overwatche okoření zničitelným prostředím
Bílý Xbox Series X je na spadnutí. Bude bez optické mechaniky, ale nabídne jiné novinky
Bílý Xbox Series X je na spadnutí. Bude bez optické mechaniky, ale nabídne jiné novinky
Recenze hry Outcast: A New Beginning. Krásný mimozemský svět vyplněný nezajímavým obsahem
Recenze hry Outcast: A New Beginning. Krásný mimozemský svět vyplněný nezajímavým obsahem
Původní Polda vyšel na Steamu. Poradí s hádankami a rozumí si s moderními systémy
Původní Polda vyšel na Steamu. Poradí s hádankami a rozumí si s moderními systémy
', ); $this->var_expires = array ( 'config' => 1743162842, 'reklama19_webu_cz5' => 1711630569, 'reklama19_webu_cz7' => 1711630459, 'reklama19_webu_cz3' => 1711630468, 'reklama19_webu_cz6' => 1711630541, ) ?> Vyměnit Eura na Kč ? - FinExpert.cz

Vyměnit Eura na Kč ?

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod marek 1300 7. 4. 2017 10:23

Zdravím,
nejsem si jistý, zda mám vzhledem k ukončeným devizovým intervencím vyměnit naspořená eura na koruny.

Jedná se mi o to , že koruny vysloveně teď nepotřebuji, ale nechci "znehodnotit" eura co mám na účtu snížením kurzu.
Nejedná se o žádnou závratnou sumu, ale např. rozdíl v kurzu o korunu až dvě udělá rozdíl 15-30 tis. Kč a to jsou také peníze...

Otázka je zda ty vyměněný koruny nebudou mít časem o tolik nižší hodnotu , že by výměna vlastně ztratila na smylsu. Je to pro mě spíše takový začarovaný kruh, navíc do toho straší s přechodem ČR na Euro a pak by asi zase bylo lepší mít eura než koruny, protože převod z Kč na eura bude jistě nevýhodný.

Jak by jste postupovali na mém místě a pokud by jste šli do výměny euro na kč, jakou společnost s ohledem na výhodnost kurzu a bezpečnosti transakce by jste doporučili?

Děkuji
marek 1300
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 7. 4. 2017 10:54

Tva otazka je jako by ses ptal, jestli priste na rulete padne cerna nebo cervena :wink:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 07Petr 7. 4. 2017 12:44

Upřímně, teď už je pozdě. Já prodal 90% svých EUR asi před 14 dny za 26,97 Kč/EUR na http://www.nekazanka-exchange.cz/
07Petr
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fremantle 7. 4. 2017 12:54

Záleží, jakou měnu chceš utrácet v budoucnosti. Osobně bych si nechal eura a pospíšil bych si na nejbližší pobočku Expobank CZ, lze tam uzavřít TV v EUR na 1 rok s úrokovou sazbou 1,30 % p.a. (nebo 6 měsíců na 0,75 % p.a.), platí to už jen do 9. dubna (a jelikož jsou pobočky o víkendu uzavřené, tak...)
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod outlier 7. 4. 2017 14:29

Poslechl bych si pozorně rozhovor se Singerem a řekl si, že velmi pravděpodobně přijde lepší okamžik na prodej eur... Spíš bych si je teď levně přikoupil.

https://video.aktualne.cz/dvtv/interven ... 5900fea04/
outlier
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sorryjako 7. 4. 2017 15:10

Lepsi okamzik uz neprijde, vcera bylo pozde.
sorryjako
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Moucha 8. 4. 2017 12:13

já myslím že přijde, a bude to už po - st příští týden
Moucha
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomkins 9. 4. 2017 18:26

Každý píše něco jiného, ale všichni jsou přesvědčeni o své pravdě :-)

Jaký bude v budoucnu kurz koruny, nikdo neví. Obecně se většina kloní k tomu, že koruna zpevní. Ale stejně tak dobře to může být i obráceně.

Cos mohl udělat, je zafixovat kurz měnovým forwardem. To můžeš udělat i teď, ale kurz už je zhruba o 1,5% horší. Já osobně bych postupně měnil do korun po menších částech, aby se mi dosažený kurz zprůměroval.

Proč chceš vlastně držet eura? To se dělalo před dvaceti lety, že se schovávaly do strožoku marky a dolary, jakožto tvrdá měna. :-)

A co se týče zavedení eur v ČR, tak zaprvé to v následujících letech rozhodně nebude, a zadruhé, i kdyby k tomu přeci jen došlo, tak by poslední měsíce před zavedením eura pravděpodobně koruna posilovala, takže by pro tebe stejně bylo výhodnější držet koruny.
Tomkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod paty07 9. 4. 2017 19:09

Pokud máš nějakých pár tisíc, můžou se hodit na dovolenou místo toho, abys to směňoval tam a pak zase zpátky.
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirecBA 9. 4. 2017 22:58

spekulativne sa mi oplatilo len s HUF ci PLZ, vysledny cisty zisk bol len okolo 10%, Rubel som prepasol a zlato tiez :(
MirecBA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod outlier 12. 4. 2017 15:56

Investoři/spekulanti prostě budou musel ty svoje koruny v nějaký moment vylít a v ten moment se prostě ten kurz nad 27 dostane. V investování je třeba být trpělivý a připravený. Pokud chcete eura prodat, je právě největší nesmysl je dát na TV s 1,3% (velmi pravděpodobně promeškáte příležitost) nebo je prodat teď pod 27 (i když teď od těch 27 nejsme už tak daleko). Když posloucháte lidi, kteří o tom něco vědí, tak všichni to oslabení na nějakou dobu očekávají. Až pak může koruna začít zase pomalu posilovat.

Hezký článek je dnes na idnes.cz od analytika Consequ. Očekávají, že to nakonec to po oslabení bude sama ČNB, která naemitované koruny zase skoupí. Mimochodem Conseq odhaduje kurz na konci roku na 27,20.

http://ekonomika.idnes.cz/intervence-cn ... nomika_rts
outlier
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomkins 12. 4. 2017 22:33

outlier píše:Investoři/spekulanti prostě budou musel ty svoje koruny v nějaký moment vylít a v ten moment se prostě ten kurz nad 27 dostane.


Nad tímhle přemýšlím už dlouho. Forexem se sice moc nezabývám, ale i když použiju jen selský rozum:

Když ČNB v listopadu 2013 oslabila kurz koruny, provedla to "natisknutím" korun, které následně prodala a nakoupila za ně zhruba 6 miliard EUR do devizových rezerv. To vedlo ke skokové změně kurzu koruny z cca 25,7 na 27 Kč/EUR.

Od té doby až doposud musela ČNB natisknout a prodat koruny za více než 82 miliard EUR. Takže spekulanti mají nyní v rukou 2 biliony českých korun, které nebudou chtít držet věčně.

Až se jich začnou zbavovat (a ta doba někdy nastat musí), povede to k oslabení koruny. A když si vezmeme, že patnáctina tohoto množství dokázala oslabit korunu z 25,7 na 27 Kč/EUR, tak tohle by mohlo slušně zamávat s kurzem.

Možná k tomu dojde až za několik let. A možná, že pak začne ČNB potichu a nenápadně stahovat koruny zpět z oběhu a odprodávat nastřádaná eura.

V každém případě si ale myslím, že obrovské množství českých korun v ekonomice by mělo působit tlak spíše na oslabení měny, než na její posilování.
Tomkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 932940 13. 4. 2017 02:15

To je prece blbost. Kdyby se diky spekulantum mel dostat kurz nad 27 Kc z Euro, tak by to znamenalo, ze spekulanti prodavaji Kc se ztratou a to od nich logicky nelze ocekavat. Nechapu vase myslenkove pochody. Smirte se s tim, ze o nakup Kc je dlouhodoby zajem, ktery prevysuje nabidku, proto musela CNB umele tu nabidku vytvorit. Ted budou tu nabidku trosku dorovnavat spekulanti, kteri budou postupne prodavat Kc pri jejim postupnem posilovani, defakto tim budou posilovani pribrzdovat, dokud se nedostane Kc na svoji skutecnou hodnotu, tedy na hodnotu, kdy uz se bude zdat zajemcum moc draha. Ten kdo chce prodat Eura uz proste vyhodnejsi cenu nevyceka a cim dele bude cekat, tim mene Kc za ne dostane.
932940
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fc70 13. 4. 2017 05:15

Tomkins píše:Až se jich začnou zbavovat (a ta doba někdy nastat musí), povede to k oslabení koruny

932940 píše:Kdyby se diky spekulantum mel dostat kurz nad 27 Kc z Euro, tak by to znamenalo, ze spekulanti prodavaji Kc se ztratou a to od nich logicky nelze ocekavat.


Tohle obojí záleží na cost of carry: pokud spekulant zůstane v koruně, zhodnocuje nebo znehodnucuje se po započítání úrokového (a inflačního? nebo se to ve výsledovce a tím pádem v rozhodování neobjeví?) diferenciálu ta pozice?

Pokud je držení koruny samo o sobě ziskové (např. pokud jsou úroky na koruně větší / méně záporné, a inflace podobná), není důvod nedržet korunu navěky. A naopak, pokud je to ztrátové, a předpokládá se, že to ztrátové i bude, dřív nebo později korunu spekulanti prodají, klidně i se ztrátou, aby předešli ještě větším ztrátám.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod radecekh 13. 4. 2017 05:58

932940:
Máte pravdu, že o korunu je dlouhodobý zájem. Jenže ten zájem o řád menší, než jsou investované peníze spekulantů.
Osobně si nemyslím, že by se koruna měla nějak výrazně podívat nad 27 korun za euro, ale ne proto, že bych si myslel, že ČNB začne koruny kupovat zpět. K tomuto kroku by podle mě přistoupila až tak nad 29 korunama za euro, což je hodně nepravděpodobný kurz. Důvodem není ani to, že spekulanti nebudou chtít prodělat a raději budou korunu držet. Tito investoři většinou s prodělkem problém nemají, protože chápou, že je lepší uzavřít ztrátovou pozici a najít si jinou ziskovou investici, než se trápit v pozici, která nikam nevede. Hlavním důvodem, proč koruna výrazně neoslabí, bude v tom, že existuje spousta investorů, kteří by po té koruně za třeba 28 korun skočili. Kdyby nastal výkyv k 28, exportéři by se zaradovali a tento kurz si zafixovali hodně dlouho dopředu. Stejně tak by se pravděpodobně zachovali i jiní, hlavně dlouhodobější investoři, kterým by se zlevnily investiční příležitosti u nás.
Celkově musím říci, že to zatím dopadá přesně dle předpokladů mojich i ČNB. Obrovské množství korun ten kurz koruny zafixovalo samo o sobě. Teď se bude koruna pohybovat stejně, jako se pohybují ostatní měny. Tu o pár desetinek % jedním směrem, tu druhým. Že by se dostala pod 26 do konce roku, tomu moc nevěřím, stejně jako nevěřím, že by se podívala nad 27,50. Příští rok se už asi pod 26 podívá. Ale zhodnocení o 3 % ročně je na úrovni dividendových akcií, tedy nic světoborného a nic, nad čím by mohli ti spekulanti jásat.
radecekh
Diskutér

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků