Bitcoin - vyplatí se do něj investovat?

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod paty07 2. 11. 2016 23:26

Nemusíme vymýšlet nic nového. Zlato tu bylo kdysi jako oficiální platidlo a pro lidi by bylo více přirozené se vrátit k němu než k nějakým číslům na obrazovce. Nehledě na to, že když vám vypnou internet, tak jste nahraný. V takovým případě je cihla pod jabloní prostě cihla pod jabloní.
Navíc se zlatem se můžou dělat šmeliny stejně jako teď s hotovostí, byť operace budou fyzicky náročnější a dělitelnost taky nic moc, ale lze jej snadno směnit na peníze (pokud to bude nelegální, tak asi ani papírky moc chtít nebudete).
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 3. 11. 2016 10:49

Problem je, ze cihlou nezaplatis jednim kliknutim pres pul sveta.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xkanourek 3. 11. 2016 11:58

S474N píše:Problem je, ze cihlou nezaplatis jednim kliknutim pres pul sveta.


To už dnes tak úplně neplatí...je několik společností, které převedou vklad na (fyzické) zlato a umožňují zaslat platbu v různých měnách po celém světě (a údajně s nižšími poplatky než bankovním převodem) + mají i platební karty k účtu, kde jsou ty poplatky sice vyšší...ale stejně je to moc zajímavá alternativa, umět angličtinu už bych to dávno testoval.
xkanourek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 3. 11. 2016 12:04

Docela by mě zajímalo, jaké množství "zlata", které takové podobné společnosti "obchodují" existuje reálně i fyzicky... :hm :mrgreen:
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod xkanourek 3. 11. 2016 12:22

Tak u těch karet to prej snad ide i bez poplatků, se na to zkuste podívat někdo, kdo tomu pořádně rozumí_překladač není značka ideál...a hoďte sem pak nějaké zajímavé detailní info, nějaké mouchy se najdou všude..
www.goldmoney.com
https://wealth.goldmoney.com/
těch společností je víc, ale subjektivně mi tato připadá lepší
xkanourek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SimonaS11 30. 5. 2017 23:37

Dobrý večer, myslím, že se do něj vyplatí investovat - já jsem to před léty neudělala, neboť jsem tomu nevěřila a dnes vím, že to byla chyba. Budoucnost je v internetu a virtuálním světě a k tomu patří i Bitcoin - nemluvě o tom, že je na určitých stránkách normálně použitelné platidlo. Akorát je škoda, že dnes ho člověk opravdu nakoupí o dost draze, než bylo dříve. A je jedno, kdo ho vymyslel, nebo odkud pochází. Je to normální měna jako jiná, odsuzují ji lidé, kteří ji nerozumějí. Nebo možná i Ti, kteří před léty nenakupovaly, když byl za cenu Kč: 110,- :-D
SimonaS11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radecekh 31. 5. 2017 05:22

Zpětně můžete litovat spousty jiných promarněných příležitostí. Sám jsem si kdysi nějaké setinky bitcoinu koupil a aktuálně jsem v plusu asi 4 tisíce korun, ale stejně, bych chtěl krotit vaše nadšení.
Není to normální měna a na to placení, o kterém si myslíte, že je na něj vhodná, se vůbec nehodí. A důvodů je několik.
a) Transakce nejsou zadarmo. Za každý převod se platí. Tedy to, co nám kdysi vadilo u bank a úspěšně jsme se toho zbavili, se tu objevuje znovu v plné parádě.
b) Tím, jak bitcoin roste, se lidé zdráhají ho utrácet. Ono naštve, když si za bitcoiny něco koupíte, a za týden zjistíte, že vás to stálo 2x tolik, a že by bylo vhodnější si ty bitcoiny nechat.
c) Pokud by se bitcoinem i tak začalo intenzivně platit, brzy začne být problémem velikost blockchainu. Už teď se pohybujeme ve stovkách GB. Pokud to o pár řádů naroste, okamžitě přestává být možnost mít svou vlastní peněženku, na ničem nezávislou, doma, čímž padne jedna z výhod.
Takže ano, klidně si pro radost kupte bitcoiny, ale neberte to jako investici, spíš jako los nebo sázku. A tomu přizpůsobte i objem peněz, které do toho vrazíte.
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod gotesák 1. 6. 2017 06:27

radecekh píše:Takže ano, klidně si pro radost kupte bitcoiny, ale neberte to jako investici, spíš jako los nebo sázku. A tomu přizpůsobte i objem peněz, které do toho vrazíte.


Jednoznačně potvrzuji názor nade mnou, ještě k tomu dodám, že při pohledu na graf je to čítankový příklad nafukování bubliny. Pád na polovinu dnešních hodnot je velmi blízko (ovšem načasování rozhodují jiní, tudíž se může stát, že před pádem ještě vyleze podstatně výš), důležité je, stihnout ho před pádem prodat, a to umí málokdo. Pád je totiž většinou nečekaný a velmi rychlý. :pozor
bitoin chart 8Y.png

A pro úplnost je třeba ještě dodat, že i po pádu existuje pokračování. Buď se aktivum po pádu pomalu vzpamatovává (např. zlato od 2.Q2012 dodnes) nebo po pádu přijde drobné nadechnutí a finální ponor a znehodnocení investice (např. rhodium podzim 2008 dodnes)
rhodim crash.png


Vzhledem k tisícileté historii a tradici používání zlata jako platidla a uchovatele hodnot a jepičí existenci bitcoinu bude jeho budoucí graf podobný spíše rhodiu 8-S . IMHO.
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.
gotesák
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gotesák 16. 6. 2017 11:37

Všichni řeší Bitcoin, ale jsou i jiné kryptoměny, na nichž se dá vydělat více než na Bitcoinu, např. ETHEREUM.
https://ethereumprice.org/
Ripple, Litecoin, Steem a další. Soupiska zde: http://coinmarketcap.com/
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.
gotesák
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jack111 16. 6. 2017 12:13

proč se na nich dá vydělat více? Vždyť je to to samý.
Jack111
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gotesák 18. 6. 2017 19:55

To já nevím :-l
Nepíši to rozhodně jako tip a sám do toho nedám ani "vorla" 8-)
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.
gotesák
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod indie123 3. 8. 2017 21:52

Jasně že jsou i jiné kryptoměny než bitcoin. A dnes už se dají nakoupit i celkem snadno - začínají vznikat e-shopy, kde stačí naklikat druh měny a množství a koiny jsou do hodiny doma
indie123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Karel97 6. 9. 2017 16:26

Jack111 píše:proč se na nich dá vydělat více? Vždyť je to to samý.


Jak myslíš že je to to samý? Dyt každá kryptoměna je nečím jiná a má uplne jinej potencial. Bitcoin třeba slouží pouze jako digitální měny, na Ethereum platformě ale muzou vývojáči dělat aplikaci, anebo teoreticky třeba i jinou digitální měnu než je jen Ether. BTC třeba tenhle rok zvýšilo svou hodnotu o trojnásobek, Ethereum kurz ale vyskočil asi o 3500% od ledna. Tak do jaké měny myslíš že by bylo vhodnější investovat?
Karel97
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jack111 8. 9. 2017 16:14

Karel97: a ty víš, které vydělají víc?
Jack111
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Karel97 14. 9. 2017 08:49

Tak vydělá ti nejvíc ta kryptoměna, která svou hodnotu změní co nejvíce. Existují kryptoměny, které změnili svou hodnotu třeba i o tisíc procent, jedná se ale o ne tolik populární a jsou ještě více rizikovější než ty, co jsou nejobchodovanější. Já osobně celkem věřím právě Etheriu, kvůli decentralizovaným aplikacím. Zalezi, co tedy uplne hledas Jacku
Karel97
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků