Výběr hypotéky

Spotřebitelské úvěry, kreditní karty, leasing

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod yournam 25. 7. 2017 20:01

Řeším nákup nemovitosti a chystám se na financování - vlastní vklad cca 500 000-600 000, zbytek do 6.000.000 stavebko + hypotéka. Přemýšlím, kde začít - procházet jednotlivé banky a jejich nabídky, nebo využít některé společnosti, co se specializují na hypo poradenství. Máte někdo zkušenosti ke sdílení?

Díky!
yournam
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ab84 26. 7. 2017 11:02

Jestli budeš obcházet banky, tak nezapomeň na Erste Premier (nikoli ČS), nebo si tam domluv schůzku s osobním bankéřem. Na takovouto vyšší částku bys měl dostat zajímavou sazbu asi kdekoli.
ab84
Nadšenec

Odeslat příspěvekod miressek 26. 7. 2017 12:50

No, nevím, vzhledem k předpokladu hypotéky v regulovaném pásmu (nad 80% LTV) bych se nějaké hodně zajímavé sazbě celkem divil, spíš se s tebou v některých bankách ani nebudou chtít bavit. Možnost je chybějících 600 000 dofinancovat úvěrem ze stavebka, ale chce si to spočítat, jestli to ve výsledku nevyjde dráž, než platit o cca 1% dražší hypotéku s 90% LTV. Záleží, jestli nějaký stavebko aktuálně máš, resp. jestli by si měl nárok na řádný úvěr, nebo jen na překlenovák. U úvěru ze stavebka zajištěného nemovitostí by to mohlo vyjít, nezajištěný úvěr bych tipoval, že se spíš už nevyplatí. Samozřejmě taky záleží, jestli máš zastavit co, byla by na to zástavní hodnota nemovitosti dostatečná?
Každopádně pokud na to máš čas, určitě lepší varianta je si ty banky oběhat a poptat se sám, finanční poradci jsou ztráta času. Je lepší si domlouvat dopředu schůzky s hypotečním specialistou, případně úplně na začátek jen rozeslat poptávku mailem a na schůzku jít až tam, kde nabídnou něco použitelného.

Pro prvotní orientaci v nabídce můžeš ještě mrknout na tyhle stránky:
http://www.golemfinance.cz/cz/nejlepsi-sazby-na-trhu
http://www.stavebky.cz/financni-kalkulator-pmt-rpsn/
miressek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vladimir.svorba 30. 7. 2017 09:07

10 % vlastních zdrojů u takto drahé nemovitosti je dost málo. Stačí, aby byl odhad "jen" o 10 % nižší a už se to pořádně prodraží.
Zajímá vás něco v oblasti financí, s čím vám můžu pomoci?
vladimir.svorba
Nadšenec
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků