Daně a podnikání a hypotéka

Co, kdy, proč a jak správně zdanit. Rady, tipy a návody pro všechny podnikající subjekty v ČR

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Mich87 27. 7. 2017 13:52

Dobrý den,

Přejdu rovnou k věci. Táta mi měsíčně posílá větší obnos peněz na učet, aniž bych podnikal nebo pracovat. Zústatky a obraty na účtu mám ale nikdo mi hypoteční úvěr nedá. Napadlo mě založit živnost, najít účetní a 12 měsíců danit a vykazovat příjmy z podnikání. Po získání hypotéky živnost přerušit. Bohužel s tím doposud nemám zkušenosti a netuším, jak se věci mají. Budu vděčný za každou informaci.
Mich87
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dr.D 27. 7. 2017 13:54

Dr.D
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fremantle 27. 7. 2017 14:07

Tak ať táta pošle tolik, aby sis hypotéku brát nemusel, ne? :mrgreen:
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Mich87 27. 7. 2017 14:13

Takže co bys doporučil? Jít do práce a získat hypotéku na 2 miliony? To je asi sci-fi..Četl jsem, že je problém pokud se přestane platit. S tou větší částkou to bohužel nejde.
Mich87
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eL Ká 27. 7. 2017 17:25

Mich87 píše:Jít do práce a získat hypotéku na 2 miliony? To je asi sci-fi..

Proč by to mělo být scifi? Nechce se ti makat? Však "jít do práce" je ten nejběžnější způsob, jak získat hypotéku.

Mich87 píše:Četl jsem, že je problém pokud se přestane platit.

On je problém, když člověk přestane platit své závazky? Kdo by to byl řekl! Kolik ti proboha je?
eL Ká
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 27. 7. 2017 17:44

Tož snad ta 87 v nicku nebude ročník, jinak to bude pak docela blbé. Teda aspoň bych si nedokázal z pohledu vedení představit využití pro třicátníka, kterému taťka posílá peníze... :lol:
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Mich87 27. 7. 2017 17:56

eL Ká: Měl jsem na mysli to, že se na to příjde především kvůli tomu, že lide přestanou platit, asi menší nedorozumění. Každopádně máš pravdu, makal jsem hnedka po vysoký před odjezdem do zahraničí a v českých podmínkách za tu směšnou mzdu se mi kvůli takové částce do práce nechce, ale každý to vidí jinak :)

-- 27. 7. 2017 18:59 --

fremantle: Ano, nepleteš se, jsem ročník narození 87. Táta prodal stavební firmu, kterou založil před rokem 90 za pohádkové jmění, makal na to jak pes, plno starostí, lidi stárnou, jeho ročníky umírají, vlastně i mladší. Holt uznal za důležitější, abych trávil čas svými koníčky, sebevzdělával se, viděl svět a byl především co nejvíc s rodinou. :P

-- 27. 7. 2017 19:00 --

Třeba se tu ale objeví užitečná informace přímo k tématu.
Mich87
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fremantle 27. 7. 2017 18:10

Nevím, co víc bys chtěl k tématu. Chceš-li získat hypotéku, tak to musí pro banku aspoň vypadat, že jsi způsobilý splácet ji z vlastních příjmů... A prostě banky upřednostňují zaměstnance, jeví se jim snad méně rizikově, prostě to tak je.

Co se týče výše mzdy, tak zpravidla stačí dělat nějakou kvalifikovanou práci s vyšší přidanou hodnotou, ta není ani v ČR nějak špatně honorovaná.

Ale jinak souhlasím, ideální je vědět kdy s tím seknout a přehodnotit své priority.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod fc70 27. 7. 2017 18:38

Jestli je to tak strašně pohádkové jmění, tak se patřiční bankéři třeba nebudou bránit dát půjčku zajištěnou tátovým majetkem, nebo nějakou zárukou, že peníze budou chodit dál. Co já vím, tam může být možné ledacos. Ale se standardní hypotékou pro lidi s vlastním příjmem bych rozhodně nepočítal.

Dohromady nečekám, že by to šlo udělat tak, aby se o tom táta nedozvěděl. A když se o tom musí dozvědět, nakonec bude jednodušší, když ty peníze dá on a pravidelnou penzi odpovídajícím způsobem sníží.
fc70
Přeborník


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků