Pojištění odpovědnosti

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod avathar 26. 8. 2017 04:52

Měl ho srazit pořádně. Mrtvej právník nevysoudi nic.
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod for.ce 26. 8. 2017 05:36

Nebo si u soudu zaplatit lepsiho pravnika.
for.ce
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 26. 8. 2017 09:55

Jo, jo, to jsou super rady.

Takze az vytopite v panelaku 6 pater bytu pod vama nebo az shori x bytu od vaseho a budete v tom za par (desitek) milionu, tak si vzpomente, jak je to pojisteni na nic :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod qwertz375 26. 8. 2017 10:17

Tak na podobné idioty nemá smysl ani reagovat. Ty byty co náhodou neshoří vytopí voda po zásahu hasičů. Další oblíbená kapitola je rekreační cyklistika a mohli bychom pokračovat donekonečna.

Bohužel najít skutečně fungující pojistku je stále těžší.
qwertz375
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaviampi 28. 8. 2017 06:18

Skoncil jsem nakonec u Uniqy Variant, vybiral jsem dlouho. Umoznuje poskladat pojisteni nemovitosti podle rizik a k tomu odpovednost.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod cz01 1. 10. 2017 15:31

Jaký máte názor na pojištění odpovědnosti v běžném životě v případě podání ČSOB pojišťovny? Přijde mi, že jejich odpovědnost nepřináší oproti trhu něco navíc, naopak je tam "pěkné" omezené pojistné plnění na elektroniku a kuchyňské spotřebiče do 3000 Kč podle jejich VOP, což jinde nebývá (ostatní výluky mi připadají vesměs stejné, jako jinde) a zároveň má ČSOB jednu z nejdražších pojistek. Nehledě na to, že je zde ještě spoluúčast 500Kč.

Nemít ČSOB odpovědnost v rámci jejich účtu zdarma, tak bych si vybral jinde. Zřízením účtu u ČSOB jsem zrušil svojí minulou odpovědnost od Allianz, která také ke svým podmínkám byla docela drahá.

Praktickou zkušenost s plněním diky bohu nemám a snad to tak vydrží, tak nemohu soudit.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod audiobullys 4. 10. 2017 21:09

Allianz má limit po státu furt 1 mil Kč. ČSOB odpovědnost k premium účtu má mnohem větší limity. Měl jsem chvíli a pak jsem to vyměnil za poj. Právních služeb řidiče. Uvidím jak mě pomůžou, 4 měsíce od nehody a policajti přemýšlej jestli to nepřehodnotí z přestupku na trestný čin.
Já Allianz používám na asistenční služby. Ale je fakt že zámečník kupříkladu nepomohl. Prej je tolik systému, že neví všechny.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod cz01 5. 10. 2017 17:30

A řešil jsi za tu ČSOB odpovědnost nějakou náhradu?
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod audiobullys 5. 10. 2017 23:34

No jako tu zrušenou odpovědnost u ČSOB ? Mám akorát odpovědnost u Allianz k baráku a tam je ten limit jen těch 1 mil. Fena je už vykastrovaná tak už po obci nebeha. Kočku jsem ji jakž takž odnaucil. No a zajíce už v okolí vyhnala, tak už nehrozí že by za jedním běžela po kolejích a přes silnici 1. Třídy ve meste.

Každopádně 1 mil je málo i na český hory kdybych jel někdy lyžovat, tak bych se připojistil.
To stejný cestovní k premium účtum. Tam jedině Allianz a Axa s neomezeným limitem obzvlášť na repatriaci letecky. Letenka z Bali za 4,4 mil Kč, to bych nechtěl splácet. Třeba Koop pro CS má uvedeno obligátní podmínku: úhrada nákladů je možná se souhlasem as.sluzby či pojistitele (Koop) a to maximálně do výše průměrných nákladů převozu do ČR. Výše průměrných nákladů stanoví as. Společnost nebo pojistitel ( Koop).
Řeknou že průměr je 700 tisíc a zbytek si splacej xy let.
A už vidím jak platím dopředu hotově v Indonésii 1,2 mil Kč za hospitalizaci s ČSOB poj. či Kooperativou a jejich asistenčními službami. A nebo si můžu představit, jak tam taham z bankomatu sám 3 tejdny tudle částku.
Axa to totiž zařídila, zaplatila nemocnici v hotovosti dopředu. Tam naka smluvní platebni garance neplatí a chtěj všechno dopředu cash.

Ale koukám že v Rakousku je to takovej národní sport padat Čechům pod nohy na lyžařským svahu. Dědek padne před vás a jeho babka přijede a že chce nadiktovat jméno a adresu, zavolá záchrannou službu ta přijede na skútru a mezitím vzlita vrtulník. Dědek má pak lékařskou zprávu a 5 svědků a nechá si proplatit vytouženou operaci kyčelního kloubu.
A ještě to Rakusaci Čechům potvrdej že to maj na business. Ke každý nehodě tam vzlita vrtulník a není to nic vaznyho. To se nedivím, že tu někdo psal, že právník srazenej na svahu dostal pár mega od český pojišťovny.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod cactuz 6. 10. 2017 05:19

Ale nejak si ten dedek v Rakousku musi predem vytipovat spravneho pojistence, pres ktereho spadne, protoze u nepojistence by si tu nakladnou operaci musel hradit sam a jeste hradit dalsi naklady na soudni rizeni bez nejake jistoty uspechu, zvlast pokud bude mit dedek u soudu jen pet svedku a nepojistenec jich bude mit deset.
:D
cactuz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod audiobullys 6. 10. 2017 09:34

Jemu stačí vopsat si iniciály a adresu. Dopis do ČR posílá rakiuská advokátní kancelář. Občas se Češi obrací prej na ministerstvo s žádostí o pomoc. Ale je zábavné číst od vícero lidí podobné příhody, nejlepší je asi, jak jim zdrháte a bába s dědkem vás nahání po celý sjezdovce potom, co chtěli od vás údaje.
Ale vůbec bych se nedivil, že to ty zoufalci takhle dělaj kvůli jejich drahému zdravotnictví případně delším čekacím lhutam na operaci menisku či kycelnimu kloubu. Takhle zavolá k doktorovi s papírama, že to bude platit Čech ( a zřejmě jeho pojišťovna).
Navíc kvůli tomu, že to bude z nehody a doveze ho vrtulník, tak to bude přednostně bez dlouhé čekací lhůty. Takže se děda vyhne čekací lhůtě 6-12 měsíců tipuju.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod cactuz 6. 10. 2017 11:51

No jiste, tezko to bude platit cech, ktety nechce a nema. Kde nic neni, ani exekutor nehrabe. Tyhle pohadky sis mohl nechat od cesty.
cactuz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pako11 12. 12. 2017 12:38

cactuz píše:No jiste, tezko to bude platit cech, ktety nechce a nema. Kde nic neni, ani exekutor nehrabe. Tyhle pohadky sis mohl nechat od cesty.


Podobný argument na mě tahal jeden frája co do mě na parkovišti najel. Pojišťovna to odmítla zaplatit, protože soukromé parkoviště není veřejná komunikace a on si myslel nevím co. Obrátil jsem se na advokátní kancelář JUDr. Oty Kleknera, sepsali jsme žalobu a frája otočil o 180°a raději škodu zaplatil.

Mě je absolutně šumák, jestli viník má nebo nemá peníze. Jako poškozený mám právo na náhradu všech škod a udělám všechno proto, abych dostal zpět co mi patří. Věřím, že ten moula si teď dá pozor na lepší pojišťovnu a bude bedlivěji pročítat výluky. :lol:
pako11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod phuong 12. 12. 2017 12:47

Soukrome parkoviste je verejna komunikace, pokud tam je volny vjezd a vyjezd, na tom, jestli je vlastnikem stat nebo soukroma firma jaksi vubec nezalezi. Pokud tam je vratnice se zavorou nebo vraty, tak to samozrejme neni verejna komunikace i kdyby to nevlastnil soukromnik.
phuong
Mírně pokročilý

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků