Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod S474N 13. 9. 2017 16:51

jichaj: on ten odkaz mel byt spis tento:
:arrow: http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=cz
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jichaj 14. 9. 2017 07:35

nj, v kontextu s timhle jsou 2000 fakt drobny :)
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod doonio 17. 9. 2017 18:34

Mě by zajímalo jak to máte s tím plněním podmínky pro vedení účtu ZDARMA u ČSOB. Oni sami píší příjem, né mzda/výplata... pokud mám např. mzdu čistého 40k, kterou si přeposílám na účet X, a potom mám spořící účet Y, kde mám dostačující finanční polštář, je nějaký problém pokud bych si udělal trvalý převod z účtu Y ve výšši 50 000 Kč do ČSOB a druhý den zpět na spořák? Podmínka, že na účet přišlo 50000 byla splněna a tedy účet by měl být veden zdarma? Nebo je v tom nějaký háček
doonio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod VVNP 17. 9. 2017 19:11

doonio> není v tom háček, můžeš to tak dělat a dost lidí to dělá
VVNP
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jumpmans 17. 9. 2017 20:01

Jedina podminka - sporici ucet musi byt u jine banky
jumpmans
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 18. 9. 2017 10:37

ČSOB premium asi za 50000 Kč lze, přijde mi ale výhodnější ekonto komplet /více měn na multiměnovém účtu /1x SEPA grátis
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 18. 9. 2017 10:44

eKonto Komplet (pokud nemáš domluveno vedení zdarma, což není standard) stojí 129 Kč, není tam cestovní pojištění (platíš navíc 89 Kč), nejsou tam salónky, platíš za vedení kreditky 50 nebo 99 Kč. A nejsou tam aplikace jako NaNákupy (NFC platby telefonem) či Smart Klíč (takže pořád opisuješ 12 znaků z SMS, pro jakoukoliv transakci). 29 Kč se platí za 100% inkaso kreditky.

Takže pokud to používáš s De Luxe kreditkou, je to 129+89+99+29 = 346 Kč měsíčně.

eKonto Exclusive bych spíše viděl jako náhradu ČSOB Premium. Cena 500 Kč / měsíc anebo 1.5 mil aktiva v RB, pak zdarma.

Viz:
https://www.rb.cz/attachments/ceniky/cenik-pi-1.pdf
Naposledy upravil Radek.Hulan dne 18. 9. 2017 11:09, celkově upraveno 3
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PULPANM 18. 9. 2017 10:51

To je pravda, 129 Kč bych za ekonto komplet asi nedal.
Na pojištění mám diners.
Jinak o ČSOB jsem přemýšlel ale zatím mne právě banka nějak neuchvátila.Obsluha přes web mi přijde celkem složitá, oproti RB ale mobilní banku nemám, jen s kartou.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Smurfik 18. 9. 2017 11:11

Radek.Hulan píše:eKonto Komplet (pokud nemáš domluveno vedení zdarma, což není standard) stojí 129 Kč, není tam cestovní pojištění (platíš navíc 89 Kč), nejsou tam salónky, platíš za vedení kreditky 50 nebo 99 Kč. A nejsou tam aplikace jako NaNákupy (NFC platby telefonem) či Smart Klíč (takže pořád opisuješ 12 znaků z SMS, pro jakoukoliv transakci). 29 Kč se platí za 100% inkaso kreditky.


KK Style vč. dodatkových karet je v ceně eKonta Komplet. A těch znaků je "jen" 11 ;-)
Smurfik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 18. 9. 2017 11:22

Máš pravdu, Style je 0,-
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fremantle 18. 9. 2017 12:47

Nějak nevidím důvod ty dva produkty (ČSOB Premium a RB eKonto Komplet) mermocí za každou cenu srovnávat - každý z nich je cílený pro jiné klienty - eKonto Komplet vzniklo již v době, kdy u RB neexistoval jiný balíček, který by obsahoval transakce v ceně (bylo akorát eKonto Mini), tak bylo třeba nějaký účet v kategorii kompletkonto (něco na způsob ČS Blue, nebo třeba jak má nyní KB MůjÚčet Gold) - sám o sobě to nemusí být žádný zázrak, ale kromě platebního styku tam má aspoň možnost navěšené kreditní karty (buďto Easy, nebo i vracecí 1 % Style - což není úplnou samozřejmostí ani dnes, že kreditka je součástí BÚ v základu bez příplatku), multiměnového účtu a právě té jedné zvýhodněné SEPA platby.

Naproti tomu ČSOB Premium by měl být právě ten účet z kategorie "prémiových", u nichž se už nějak tak očekává v ceně aspoň to cestovní pojištění, "lepší" platební kartu s vyššími limity a ještě něčím navíc (třeba ty vstupy do salonků).

Na druhé straně tam není ten (aspoň příchozí) zahraniční platební styk v ceně - v případě těch EUR je to už docela ostuda, když si za to banky účtují několik set korun, když nízkonákladové banky o řád níže - a banky v eurozóně pak typicky nic... Ono tady ale vysvobozením právě není ani ta RB - SEPA platba v ceně je jen první v kalendářním měsíci a to buďto z nebo do - pokud je těch transakcí třeba více, tak je stejně třeba si pořídit nějaký účet v eurozóně a v RB využít třeba možnost výběru nebo vkladu hotovosti v eur v ČR

Nezbývá teda stejně nic, než to nakombinovat.

PULPANM píše:Na pojištění mám diners.

Koneckonců jak to sám děláš... :-)

Btw. inkaso plné splátky kreditní karty má jak RB, tak i ČSOB (i Premium), v ceně je jen u Erste Premier (pak snad ještě u UCB a Sberbank CZ, ale to je snad už vše)...

treborit píše:Kombinace N26 + bunq je ale dostatecna, posilam pres to posledni mesic cca 40-50 SEPA mesicne , bunq je velmi rychly, odesilajici a pripisujici ihned

IMHO kdo už má N26, tak mu je bunq zbytečný... Já nakonec registraci u bunq ani nedokončil, rychlost u N26 se mi teky jeví dostatečná (platby zadané i v průběhu odpoledních hodin dorazí do cíle v eurozóně zpravidla ten samý den).

avathar píše:Žádný zadarmo účet na Slovensku kromě fia není. A fio pokud ho máš v ČR ti na Slovensku účet neudělá. A v Německu bez německého potvrzení o pobytu ti taky žádný účet nikdo bezplatne nedá. Tak poraď.

Na Slovensku si lze pořád založit u Privatbanky Plus konto bez poplatku a podmínek (dokonce už není ani vyžadovaný minimální zůstatek, kdysi to bylo snad 25 €): http://www.privatbanka.sk/sk/osobne-fin ... icke-osoby, akorát je asi nutno pořád ještě mít alespoň korespondenční adresu na Slovensku.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Mikka1 18. 9. 2017 12:55

Vítej zpět :tleskani
Mikka1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PULPANM 18. 9. 2017 13:12

Díky za komenty Fremantle
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 18. 9. 2017 13:33

eKonto Exclusive - SEPA platba za 220,-? To je opravdu exkluzivní. To u Premium je už jedno, kolik to stojí, protože tam je to stejně jasné - tam k tomu nejde navázat ani kartu, o tom nemá cenu vůbec uvažovat. Jedno prémiovější než druhé.

Banky by si měly uvědomit, že si tímhle jen dělají ostudu. Až každého dostrkají, aby si otevřel účet v eurozóně, tak se budou asi moc divit, že tam zákazníci přejdou i s ostatníma službama.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod fc70 18. 9. 2017 14:21

No, ostudu… kolik zákazníků, kteří soukromě potřebují časté SEPA platby, asi mají? Na nakupování jsou snad daleko důležitější platební karty (a ideálně dobré kurzy na nich, ale české banky zatím úspěšně snaží, aby se z kurzů na kartách moc nestalo téma konkurenčního boje). Lidí, kteří mají příjmy v eurech, nebo běžně za něco platí v eurech, nebude tak moc, ani mezi prémiovými, ne?

(Zákazníků, kteří ty platby potřebují na podnikání, asi bude víc, ale to jsou úplně jiné účty.)
fc70
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků