Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 18. 9. 2017 17:00

fremantle píše:buďto Easy, nebo i vracecí 1 % Style - což není úplnou samozřejmostí ani dnes, že kreditka je součástí BÚ v základu bez příplatku), multiměnového účtu a právě té jedné zvýhodněné SEPA platby.


Jo, vrací 1%, ale max 129 Kč, což přesně odpovídá poplatku za vedení účtu ;) A nemáš furt to pojištění a salónky.

Dobrá byla De Luxe kreditka před 2 roky, vracela až 1000 Kč / měsíc. To mělo smysl, a trochu to offsetovalo i 2-3% přirážku na exchange rate pro platby v zahraničí.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod audiobullys 18. 9. 2017 22:36

Dneska jsem zjistil nemilou věc. Na debetce limit pro výběr jen 50k na den, úplně mě vomejvali. Pak jsem se podíval na lístek a tam bylo že limity si můžu nastavit v aplikaci či internetbankingu. Tak jsem to zkusil na max a platby jsou jako u ČSOB na 500k jenže výběr kartou je max 100k. Pro mě prostě nepoužitelný. Ovšem co je ještě víc nepoužitelný je nastavenej limit na transakce pres internetbanking a to jen 200k. No a maximum je jen 1 mil.co lze nastavit.
Pak jsem koukal na limity u UCB kde si pamatuju že měli jen 40 tisic na výběr z bankomatu a najednou tam mám 160 tisíc a na eurovy kartě je tam mnohem víc.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod doonio 19. 9. 2017 16:14

Je pravda že za účet, za který si banka účtuje 1000kč (to že ho můžu mít i zdarma beru jako benefit, né jako vlastnost) bych očekával kromě různých salónku a kdesi cosi, třeba karetní kurz a né o 3% nadsazený vlastní kurzovní lístek, to stejné s těmi omýlanými SEPA platbami. Takhle mě jen ČSOB nutí dělat většinu plateb do zahraničí přes Revolut a N26 a jejich slavné prémium konto používat jen v CZ.
doonio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fc70 19. 9. 2017 16:34

to že ho můžu mít i zdarma beru jako benefit, né jako vlastnost

To bohužel nejde; kdyby za ten účet opravdu většina platila tisíc korun měsíčně, to musela být, a asi i byla, nějaká podívaná a nějaké funkce v ceně. Ale ve skutečnosti ho má naprostá většina klientů zdarma, a ta cena je v ceníku jenom pro odrazení lidí, na které není cílený.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod ripper6 20. 9. 2017 12:58

doonio: hmm ja bych zas cekal u Erste treba zdarma vyber a to vsude ze vsech bankomatu
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod audiobullys 20. 9. 2017 19:00

Tak UCB má limit 3 výběry na den.a max je 80 z těch původních 40 co měli. Tak za kilco jsem si nastavil zvýšení počtu vyberu na infolince.za 15 min nastaveno.prej tam jsou asi 4 limity nastavitelný.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 21. 9. 2017 19:15

Tak už máme https://www.priceless.com/cs-cz/prague/best_of.html

Samé „neopakovatelné“ zážitky (tj. nemá smysl to využít podruhé), individuální osobní doprovody, ceny typicky několik až mnoho (i 28) tisíc.

Nevím, ještě si možná dokážu představit dát nějaký takový voucher jako dárek k většímu jubileu, ale nevím, jak by mě mi při takové příležitosti mělo napadnout jít na priceless.com. (A navíc než by nějaká taková situace nastala, beztak ten program 3x nahradí něčím úplně jiným.)
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod pontus 26. 9. 2017 17:21

Dneska se mi podařily z bankéře vymámit nějaké změny Erste Premier. Mluvil především o kritériích pro vedení: depozitní zůstává na 1,5 mil., bilanční se zvyšuje ze 3 na 4 miliony a měsíční příjem se zvyšuje z 50 na 70 tisíc. Co jsem tak pochopil, tak se taky chystají zpoplatnit debetní Visu Infinite, která bude stát 500,- měsíčně (nevím, jestli je to v případě, když má člověk i MC WE, nebo Visu Inf. v kreditní i debetní variantě, nebo jak to přesně funguje). Pro nové klienty to začne platit hned, stávajícím přijde dopis (příp. je bude kontaktovat i bankéř) a budou mít 8 měsíců na "přizpůsobení" se situaci. Jako hlavní důvod uvedl určitou "přeplněnost" zejména pražských Premier Center, protože v Praze je celkem velké množství lidí s příjmy 50 tis., negativně se to ovšem promítne zejména v okrajových částech republiky s celkově nižšími přijmy.
pontus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eL Ká 26. 9. 2017 17:33

Tak +20k je přeposílačům asi jedno, obávám se, že se jim pražská klientela moc nezredukuje.
Spíš mě trochu štve ten poplatek za Visu Infinite. Doufám, že to bude jen v nějakém nestandartním případě, počkejme si na detaily. Neřekl bankéř nějaký časový rámec, kdy to má začít?
eL Ká
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod doonio 26. 9. 2017 17:55

Můj otec si nyní účet u Erste otevřel a bankéř mu řekl stejné podmínky, a platnost říkal že to začne platit od nového roku nebo únor/2018.
doonio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pontus 26. 9. 2017 20:53

eL Ká píše:Neřekl bankéř nějaký časový rámec, kdy to má začít?


Říkal jenom, že pro bankéře je to teď čerstvá informace, tak mi to ještě nechtěl říkat. :D A taky se vlastně zmínil, že mi tu kartu nebude dělat, že za dva měsíce bych za ní musel platit. Tak to by vycházelo od listopadu/prosince/nebo možná nového roku, celkem dost střílí data od boku :D Plus se ještě ptal, jestli už ten dopis přišel, takže se očekávají asi v brzké době :)
pontus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xls 26. 9. 2017 23:20

Marně jsem přemýšlel, k čemu vůbec ta Visa Infinite je a co je na ní navázáno. Pokoušel jsem se něco najít na webu Erste Premier, tam je to ale úplně marný. Nakonec pomohl alespoň google, ale taky nic moc.

Já ji mám náhodou jako KK, takže by to na mě snad dopadnout nemuselo, je to ale vcelku jedno, protože ji stejně nepoužívám. Považuji spíš za nešťastné, když si někdo na základě nabídky nějak nastaví produkty a pak by to měl po pár měsících měnit. Vím, že banky tenhle sport provozují, ale tím si asi moc reputaci nezískají.

Ta zmíněná cena 500,- měsíčně mi přijde jako dost ustřelená. Jestli to chtějí mít jako produkt, kdy si bude pár lidí ukazovat "podívej, mám Visu Infinite od ČS, já na to mám", tak OK, to by dávalo smysl. Jen se možná nepohybuji v té správné společnosti, aby mě někdo seznamoval s obsahem své peněženky.

On je to už takhle problém, zrovna se chystám na delší cestu, tak jsem z karet vyházel, co se dalo, a stejně jsem skončil na 10.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 26. 9. 2017 23:23

Co vím, tak na tu Visa Infinite je prácě navázaný Priority Pass, kdoví jestli ho budou poskytovat bez ní...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod fc70 26. 9. 2017 23:29

Kdyby to bylo včetně neomezeného Priority Pass, a nějakých častěji využívaných pojištění (storno cesty, prodloužená záruka, zničení nově zakoupeného zboží), tak si to ještě možná, pro někoho dokážu představit. V plně americký model (karta stojí 6k ročně, ale 4k–5k ročně utracených za cestování vrátí) asi nemá smysl doufat.

Se současnou sadou funkcí je 6000 ročně myslím úplně mimo.

Nezbývá než doufat, že to bude stejně jako s měsíční poplatkem Erste Premier, vysoká cena, kterou většina vůbec neplatí a která existuje jen pro odrazení nežádoucích typů klientů… jestli tedy někdo z nás zůstane žádoucí. (Tak už to koneckonců bývalo, poplatek byl odstupňovaný i podle depozit a útraty na kartě.)
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod eL Ká 27. 9. 2017 09:10

Jak již bylo správně uvedeno, na Visu je navázán Priority Pass a cestovní pojištění. Viz strana 21 produktové brožury Erste Premier :)
eL Ká
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků