Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Taki 18. 10. 2017 17:42

eR99 píše:Do IB se přihlásím. Dostanu se však max na historii transakcí. Peníze si z KK nepřevedu. Předpokládám, že to mají takto všichni...Po UCB rovněž problémy s Hello bank (Cetelem). Tento měsíc stojí za to... :/

Nyní už se mi po přihlášení chybová hláška nezobrazuje a jsem opět v popisované fázi s rotujícím modrým zmrI)okolečkem.
Ze zoufalství jsem zkusil následný postup a funguje mi v Chromu i Firefoxu:
Po přihlášení umažte v adresním řádku https://www.hellobank.cz/ib/prihlaseni slovo prihlaseni. Nasledne, vypujcim-li si slova klasika, po zmacknuti returnu jedete dal => zobrazí se hlavní stránka (https://www.hellobank.cz/ib/hlavni-stranka) a lze už pak zadávat příkazy, zjišťovat zůstatky a činit další operace.

Chtěl jsem to zadržet v sobě, ale musí to ven. Ti, kdož to programovali a nasadili do ostrého provozu jsou amatérští kreténi.
Jako někdy mi přijde, že už je třeba brutálního blackoutu, který sice bude zpočátku bolet, ale třeba povede následně k lepším zítřkům..
Taki
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eR99 18. 10. 2017 18:11

Já jsem ten platební příkaz nakonec zadal přes "telebanking". Každopádně nechápu, proč do úplného vylazení nového IB neponechali duplicitně starou dobrou Klientskou zónu Cetelem.
eR99
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Taki 18. 10. 2017 18:16

Nezadaval jsi pres telefon ale penize z e.on karty, resp. zeptam se takhle: jednalo se o prevod penez, ktete skutecne potrebujes?
Taki
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod josefbuba 18. 10. 2017 18:39

Tak jsem koukal na ten ceník:
https://www.hellobank.cz/content/dam/da ... 042017.pdf

Některé poplatky jsou velmi vysoké.
Např. PIN za stovku zaslaný poštou (při registraci účtu nikde nebylo možno změnit způsob doručení. Dnes jsem převádel peníze pro aktivaci, tak snad to pak půjde změnit)
3000 Kč za vydání expresní karty. 125 Kč za výběr bankomatu v zahraničí.

Jestli takhle chtějí konkurovat, tak nevím, nevím...
josefbuba
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fremantle 18. 10. 2017 18:56

Tak ceník, dejme tomu by byl z tohoto hlediska pořádku, některé z poplatků jsou bohužel spíše "obvyklé" - mě spíš zaráží, že tam není uvedena kurzová marže 2 %, což je poplatek jako každý jiný a produktové podmínky ho taky neupřesňují dostatečně (uvádí pouze, že může být až 3 % a přesná výše je na "internetových stránkách" - což je taková informace, v tuto chvíli spíš sporná)

A zaměřit se právě na poplatky, které nesou prokazatelně nějaké náklady je poněkud krátkozraké, pak z toho je poněkud zvrácená kritika - PIN by měl jít standardně zobrazit v IB (až snad někdy bude fungovat normálně) bez poplatku a zpoplatněno bude zaslání poštou pouze na vyžádání (aspoň teda předpokládám, ale u kreditky se zobrazením PIN kódu ve staré klientské zóně problém nebyl).

3000 Kč za emergency card je docela obvyklá sazba za doručení kurýrem téměř kdekoliv na světě (spíše je otázkou, jestli ta služba vůbec funguje, třeba by ji ale nemuseli poskytovat vůbec, u nízkonákladových bank se stejně moc nevede) a poplatek za výběr v zahraničí je jeden z těch vyšších, ale opět - na trhu může jít o "standardní" sazbu - třeba i taková Air Bank má mimo EU taky 100 Kč... Na to klienty zjevně nalákat nechtějí. Horší je to s tou kurzovou přirážkou (bez ní by to ještě možná šlo zvážit - výběr ekvivalentu 10 tisícovek za cca. 1 % ještě docela jde).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 18. 10. 2017 19:34

Dle odpovědi pracovníka Hello bank na Hello spolu bude vedení KK EO.N nadále bez poplatku.

Na začátku týdne jsem se do IB ještě dostal i se změnou hesla, KK jsem viděl. Nyní se jen točí modré kolečko po zadání logovacích údajů. :-(
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 18. 10. 2017 19:38

Jo, při 10 tis. výběr třeba v Thajsku: 1 % poplatek + 2 % kurzová přirážka + 1,5 % bankomat = 4,5 % z vybírané částky. A to už se sakra vyplatí popřemýšlet na alternativou.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod eR99 18. 10. 2017 20:00

Taki píše:Nezadaval jsi pres telefon ale penize z e.on karty, resp. zeptam se takhle: jednalo se o prevod penez, ktete skutecne potrebujes?


Potřeboval jsem mít převod do konce října zúčtovaný. Kdoví, jak tato situace bude ještě dlouho trvat... Zavolal jsem na infolinku . Řekl jsem, že mi to IB neumožňuje a tak to paní zadala se mnou po telefonu. Více bych to nerozváděl. ;)
eR99
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Taki 18. 10. 2017 20:24

Ja jen, ze kdyz jsem tuhle prevadel 1000 kacen pres telefon, tak to nemelo tu skrytou vlastnost jako kdyz se to prevadi pomoci netu. U mne to bylo sice pres automat (mimo pracovni dobu), ale bal bych se, ze ani pres ziveho operatora to nemusi fungovat.
Taki
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Delitzsch 18. 10. 2017 20:35

Už je k dispozici aplikace pro iOS.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod čulibrk 18. 10. 2017 20:41

xls píše:Jo, při 10 tis. výběr třeba v Thajsku: 1 % poplatek + 2 % kurzová přirážka + 1,5 % bankomat = 4,5 % z vybírané částky. A to už se sakra vyplatí popřemýšlet na alternativou.


Už jsem to psal v jiným vláknu ... vybírat v cizině v bankomatech Curve Card, navázanou na Equa a nastavit na ní místní měnu a pak na telefonu v aplikaci Curve Card funkcí "Back in Time" to převést na KK Cetelem, u které také bude nastavena také místní měna. Podle mě to bude zdarma (kromě poplatku bankomatu) za kurz MasterCard.
čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Franklin 18. 10. 2017 20:42

Aplikaci pro iOS nejsem schopen vyzkoušet, ale androidí verze má hodně nešťastné přihlašování: jméno + heslo jako do normálního IB. Tohle je smrťák, protože 32místné heslo z KeePassu plné speciálních znaků odmítám přepisovat. :mrgreen:
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Delitzsch 18. 10. 2017 20:49

Aplikace pro iOS umožňuje přihlášení přes Touch ID (otisk prstu).
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod Dr.D 18. 10. 2017 20:51

A na Androidu nefunguje copy/paste? Ale je fakt, že by mohli místo hesla používat otisk prstu nebo PIN.
Dr.D
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Franklin 18. 10. 2017 20:57

Aspoň že na iOS podporu otisku prstu přidali, dobrá zpráva. Tuhle politiku ale nechápu: vzít velmi žádanou funkci, části klientů ji poskytnout, části klientů ji odepřít.
Edit: kvůli jedné aplikaci zatím nemám potřebu si KeePass instalovat na mobil, možná časem.
Franklin
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků