Hello bank! (pokračujte v tématu Česká spořitelna)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Suky. 18. 10. 2017 21:29

Franklin píše:Aplikaci pro iOS nejsem schopen vyzkoušet, ale androidí verze má hodně nešťastné přihlašování: jméno + heslo jako do normálního IB. Tohle je smrťák, protože 32místné heslo z KeePassu plné speciálních znaků odmítám přepisovat. :mrgreen:

KeePass je i pro Android, pracuje se stejnou databází jako PC verze, takže stačí synchronizace toho souboru a lze v telefonu použít C&P mechanickým způsobem...
Suky.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Franklin 18. 10. 2017 22:11

Vždycky, když se objeví nové mobilní bankovnictví, tak trochu přemýšlím o tom, že si konečně ten androidí KeePass nainstaluju, ale oni nakonec ten otisk prstu většinou přidají. ;-)
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod eR99 19. 10. 2017 07:07

Taki píše:Ja jen, ze kdyz jsem tuhle prevadel 1000 kacen pres telefon, tak to nemelo tu skrytou vlastnost jako kdyz se to prevadi pomoci netu. U mne to bylo sice pres automat (mimo pracovni dobu), ale bal bych se, ze ani pres ziveho operatora to nemusi fungovat.


Díky za upozornění. Pro jistotu to udělám ještě jednou "ručně".
eR99
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kolous007 19. 10. 2017 08:36

Prosím, našli jste někde "bankovní hodiny", do kterého času posílají D+0 ? D+0 zřejmě jde, ale hledám u nich oficiální dokument.
kolous007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 19. 10. 2017 08:55

Oficiálně je cut-off v 18:00 hod., tedy platby jsou garantované pouze v režimu D+1, viz produktové podmínky pro poskytování platebních služeb: https://goo.gl/ubdhw4

Neoficiálně ale banka připustila, že platby (přesněji aspoň teda jejich "naprostou většinu") v režimu D+0 bude provádět do 10:00 hod., viz Hello FAQ na fóru banky:
https://spolu.hellobank.cz/nejcastejsi-dotazy-16/hello-faq-8424 píše:14. Do kolika hodin nejpozději musím zadat platbu, aby peníze odešly ještě dnes?
Naprostou většinu plateb zadaných do 10:00 hod. realizujeme ještě ten samý pracovní den. Platby v rámci banky běží D+0 bez omezení , vyjma plateb zadaných z vašeho Hello kredit účtu.


-- 19. 10. 2017 10:09 --

https://spolu.hellobank.cz/vse-k-nasim-produktum-a-sluzbam-3/ocekavate-za-aktivni-vyuzivani-sluzeb-hello-bank-odmenu-8329/index3.html#post34769 píše:Nicméně platba, kterou klient zadá v dopoledních hodinách, bude zprocesována ten samý den (tedy D+0). Tato platba je tedy i příjemci připsaná ještě ten den, a to bez příplatku. Proto jsou podmínky provádění plateb popsány tak, že klient může dnes zadat platbu do 18 hod a my ji zpracujeme nejpozději do druhého dne (ranní platby ještě v daný den, tj. v režimu D+0 a ostatní v režimu D+1). Platby po 18 h jsou standardně zpracovány druhý den ráno, budou tedy připsány na účet klienta následující den od zadání. Ta 18 h je důležitá z pohledu splatnosti. Pokud klient potřebuje vůči nějaké straně deklarovat, že peníze pošle dnes, tak je nutné je poslat do 18:00. Pokud zadá platbu po 18 h, tak už bude mít platba datum zítřejší. Obě platby ale budou na účet příjemce připsány ve stejný den.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 19. 10. 2017 17:15

Dorazila mi debetka k Hello účtu, souřadnice k tabulce pro vyčtení PIN kódu zatím nikoliv (ne, že by bylo o co stát, stejně ji nejspíš použiji tak jako tu poslední od Creditas - tedy na jeden výběr z bankomatu pro aktivaci, leč zvažuji, že možná ani to ne - beztak si ji nemám ani kde založit)... Působí na mě takovým dojmem, jako kdysi AXA... takovým žabožroutským. O:-)
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Delitzsch 19. 10. 2017 18:58

C'est un avis très intéressant! Jak by se dal jinak vyjádřit "žaboužroutský dojem"? :-))
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 19. 10. 2017 21:18

Hello bank pobavila, mám pocit, že k ní přešli odborníci z mBank... Při nahrávání OP to po mně tvrdošíjně vyžaduje dva dokumenty, IT odporníci zřejmě nepostřehli, že dvě strany OP lze vecpat do jednoho dokumentu... Takže ne, běžný účet u této banky ani omylem, nevidím k tomu jediný důvod.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Taki 19. 10. 2017 21:41

Tim uz jsem si v minulosti prosel u nejake instituce (tusim Creditas?) a jednoduse jsem jim tam to jedno pdfko s obema stranama obcanky nahral 2x
Taki
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 19. 10. 2017 22:10

Taky řešení, ale já tu žádost o BÚ stornoval... Chtěl jsem ho mít "pro strýčka Příhodu", ale když vidím tenhle amatérismus, tak ho klidně oželím, alespoň předejdu budoucím nepříjemným překvapením. BTW ono docela stačí, že po mně chtějí ty samé doklady, které už tam mají (kvůli kreditce), znovu...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod octaviampi 19. 10. 2017 22:43

Člověk by si myslel, že je mBank dno a ono ne.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod taylor729 19. 10. 2017 23:29

Je to proste neuveritelny, co predvadi Hello a Unicredit. Jak kdyz za tim je parta programatoru bez zkusenosti na nejakym velkym projektu v oblasti kde se bere Quality Assurance jako nezbytna soucast vyvoje.
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod Delitzsch 20. 10. 2017 14:00

Debetní karta je neembosovaná! Ta karta i celý účet vypadají jako produkty pro děti, ne jako opravdové bankovnictví pro reálný finanční život...
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod ripper6 20. 10. 2017 16:35

Tomáš Marný píše:Hello bank pobavila, mám pocit, že k ní přešli odborníci z mBank... Při nahrávání OP to po mně tvrdošíjně vyžaduje dva dokumenty, IT odporníci zřejmě nepostřehli, že dvě strany OP lze vecpat do jednoho dokumentu... Takže ne, běžný účet u této banky ani omylem, nevidím k tomu jediný důvod.

Nemam u mBank nic extra, ale rozhodne si nemyslim ze by byla nejake dno!
Vyrizeni uctu tam funguje celkem ok, das tam doklady i online a nebo se podepsalo na kiosku a bylo to vyrizeno! Zadost o uver? Podpis sms a bez navstevy banky! To me da jina? Zajdu treba do Monety a ta je tak zastarala ze tam musi clovek pro vse osobne a trva jim to tejden. Podobne clovek dopadne pri reseni ve Sporce ala Erste.
Dal mBank treba ma aspon denni limit, lze si debetku slusne nastavit proti jinem viz Air, Equa.
Tudiz bych to nevidel jako dno.
To chci videt jestli takhle funguje treba Equa a nebo bude jednou fungovat Hello :!:

Moje zkusenost je presne vopacna...
Cetelem po me chtel vypis z uctu, OP a kraviny a to zaslat po staru ve vobalce.
Equa tam kamos resil nejakou blbost a uz sup ze musi na pobocku.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Delitzsch 20. 10. 2017 19:08

Dno se jmenuje UniCredit a platí to minimálně od 7.10. Nic horšího tu snad ještě nikdy nebylo. Zatracovaná mBank mě hodně překvapila, jak rychle a pohodlně mi poskytla úvěrový produkt, který jsem ze dne na den potřeboval. Má rozhodně své přednosti.
Delitzsch
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků