Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod truct 4. 11. 2017 08:35

A neni jednodussi stat se sam clenem skautu? Kolik stoji clensky prispevek?
truct
Návštěvník

Odeslat příspěvekod nikko 4. 11. 2017 08:58

Člen skatů by mě vykonávat i nějakou skautskou činnost, nestačí jen zaplatit členský příspěvek. V případě dospělých je to např. vedení skautského oddílu, u děti pravidelné návštěvy skautského "kroužku" apod.
nikko
Nadšenec

Odeslat příspěvekod truct 4. 11. 2017 09:08

A co zkusit ten jejich formular a znamost s nejakym byvalym skautem si vymyslet?
https://www.skautskaenergie.cz/jak-pozadat-skauta/

Kdyz je byvaly skaut mrtev, tak uz nic nevyvrati.
https://www.denik.cz/z_domova/v-93-letech-zemrel-byvaly-politicky-vezen-a-skaut-jiri-navratil-20170116.html
truct
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ridder 5. 11. 2017 21:44

Já normálně napsal email uvedený tady https://www.skautskaenergie.cz/#footer a hned druhý den telefonát a pozvánka. Navíc mi vyšli vstříc absolutně ve všem a perfektní komunikace i v 22h. Když jsem se zmínil, že jsou lidi ochotni platit za pozvánky, tak se slečna pobavila a říkala, že to není potřeba. Takže tu nic nevymýšlejte a rovnou tam zkuste napsat :-)
Ridder
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 6. 11. 2017 12:08

Stačí zavolat na tel číslo uvedené na skautskaenergie.cz a být milý :-) Paní je ochotná a než se doprošovat nějakých skautíků o pozvání, tak bych volil přímo takto.
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod avathar 6. 11. 2017 12:16

Zkoušel jsem, marne.
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 6. 11. 2017 16:06

Já se takto k pozvánkám dostal. Převádím plyn i elektřinu. Dneska ráno vtipný telefonát z ČEZu, kde jsem jim oznámil záměr odchodu a případný nesouhlas s automatickým prodloužením smlouvy, že si paní opravdu není jistá, že mohu tolik ušetřit, když mám ty jejich super etarify, tak jsem jí doporučil prozkoumat nezávislou kalkulačku na tzb-info.cz
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MildaX 19. 11. 2017 08:52

To by mohla být otázka.
Naposledy upravil MildaX dne 19. 11. 2017 08:55, celkově upraveno 1
MildaX
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MildaX 19. 11. 2017 08:53

A odpověď by mohla být: Jasně že to není třeba. Pokud tedy není třeba mít ceny a podmínky Skautské energie. A pokud třeba předpokládáš že ty podmínky jsou stejné.
MildaX
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MildaX 19. 11. 2017 10:27

Doporučuji projít diskuze "Aktuálně nejvýhodnější dodavatel plynu/elektřiny" tam se Skauti řeší taky a déle.
MildaX
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MildaX 19. 11. 2017 11:26

Nevím co tam zjistíš ty ani jak si to vyložíš. Pro někoho mohou být víceleté závazky nepřijatelné. Ale zkusím spíš krátce komentovat tvé otázky a předpoklad:
1) Možná budou podmínky lepší než u skautů, záleží na vlastních podmínkách, nejen ceníku. U Skautů uzavíráš smlouvu vždy na kalendářní rok a Terra Group za tebe každý rok podepíše novou.
2) Teď to tak vypadá, dříve to vypadalo opačně. A co dělají ostatní, zlevňují? Kdo má věšteckou kouli aby věděl co udělají ceny každý rok? Ale kdekdo může nemít závazek a každý rok se podle toho zařídit. Co se dá ověřit je to, že podle srovnávače Skauti patří dlouhodobě k nejlevnějším.
3) Ano, policajti jsou jiná nabídka, předpoklad je tedy nesprávný. Skauti dostanou 25 Kč/MWh. Podmínky mezi Skauty a Tera Group nejsou tajné a před podpisem plné moci je možné se s nimi seznámit. Mimo to, při letmém pohledu na nabídku skautů a policajtů vidím, že policajti jsou dražší a ještě se závazkem na 3 roky (ale nejsem policajt a ani jsem nezkoumal podrobně další podmínky)
MildaX
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MildaX 19. 11. 2017 14:42

Není třeba se na skauty spoléhat, hlídat si to musí každý sám.
Jen to zatím vypadá, že skauti si s Terra Group domluvili lepší podmínky než jiní. Souhlas, policajti nepíšou nic o závazku, jen o garanci (a kompletní podmínky tam uvedené nemají, ale pokud se zúčastníš, tak se k nim jistě dostaneš). Jen bych se divil, kdyby oni garantovali a na oplátku od tebe nechtěli závazek (garantuje snad někdo jiný ceny bez závazku?). Když půjdeš k Terra přímo, tak bude za tebe uzavírat smlouvy na 2 roky a s jinou cenou (letošní byla horší než u skautů nebo policajtů, jak to bude příští rok nevím, pochybuji že jinak). Proto tedy pouze odhaduji, že 3 roky garance = 3 roky závazek.
Pokud ti ten dlouhý závazek nevadí, tak ok. Jak píšu, hlídat si to musí každý sám, zvlášť když díky plné moci ti to pokaždé podepíší zase na více let.
Neznám podmínky vstupu přes policajty, jestli se přes ně dostaneš. A zdá se, že si fanda dlouhé garance ceny. Tak uvažuji takto: Teď tě zaujal bonus 1000 Kč díky kterému se dostaneš ve svém případě s ceno i pod skauty. Je to pro tebe důležité? Nemáš obavy, že další rok dva budeš bez bonusu s cenou horší a bude tě ze stejného důvodu štvát, že nemůžeš z kola ven? :-)

-- 19. 11. 2017 14:46 --

Psal jsem to už dříve ve vedlejší diskusi:
Ke skautům je možné mít důvěru, ale zbytek trojlístku, Terra a Centropol vyžaduje opatrnost, zvlášť když podepíšete plnou moc na nějakou pseudoaukci.
MildaX
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MildaX 19. 11. 2017 15:13

OK, předpokládejme tedy, že to je garance bez závazku. (má to nkdo také takto?).
Pijavice fuj! :-) Jen si tu skautskou zvětšil 1000x... mají 25 Kč za MWh. :-) Ale co teprve, kdyby si viděl provizi Terra Group, eCentr a jiných zprostředkovatelů. Nebude lepší jít přímo k Centropolu a nekrmit pijavice? :-)
MildaX
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod taylor729 6. 12. 2017 23:11

Nenasel by se tu nekdo tak hodny ze by vygeneroval jednu pozvanku?
Kdyztak SZ.

Predem dik.
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod Markil 13. 12. 2017 20:33

Bratránek má smlouvu u Fosfy a vzhledem k tomu, jak tam zavedli měsíční poplatky, budu mu smlouvu převádět pod Skauty. Nevíte jakým způsobem nejlépe postupovat? Nebude odcházet standardní výpovědí, to by trvalo do konce března, ale chceme odstoupit z důvodů zvýšení ceny. Je lepší to nechat na Terra a Centropolu, nebo raději podat odstoupení přímo na Fosfu sám?
Když to nechám na Terra/Centropol, tak mám obavu, aby to udělali správně a stihli to podat dostatečně včas.
Když to uděláme sami, tak zase mám obavu, že nevím, jak rychle smlouva skončí a aby to pak na to dobře navázala nová smlouva u Skautů...
Podotýkám, že Fosfu jsem zatím nekontaktoval a pro Skauty jsem sehnal pozvánku, takže ji musíme využít během pár dní, než vyprší...
Zítra to budu řešit, ale třeba tu máte někdo už podobnou věc za sebou...
Markil
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků