Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod retron 22. 11. 2017 10:29

asi tak, navíc zvlášť letos kdy koruna má stále posilující trend je rozhodně výhodnější používat kartu s kurzy asociace než nakupovat devizy do foroty, viz. dnes průlom hranice 25,50 za EUR
a jak to tak čtu, je u EP lepší mít bankéře, který se půl roku neozve než nějakého rádobyaktivního :D
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ab84 22. 11. 2017 11:19

Tak já cestuji jen v rámci eurozóny a zatím jsem nikde nezaznamenal problém s platbou jejich multiměnovou kartou Visa Infinite. Minimální zůstatek na EUR účtu jsem si z principu nechal od bankéře zrušit, a beztak tam držím neustále podstatně vyšší zůstatek. Jediný nedostatek snad vidím v tom, že se platba nezaúčtuje hned, ale často až s několikadenním zpožděním.
ab84
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vklatil 22. 11. 2017 13:41

Měl jsem v Erste taky eurový účet, primárně jsem ho tam chtěl mít kvůli možnosti vkladu hotovosti zdarma a kvůli Roklenu, když jsem pak zjistil, že chtějí minimální zůstatek nějakých 30EUR nechal jsem ho ležet ladem a nikdy ho nepoužil. Když jsme včera řešili proč účet nevyužívám a jen točím trvalým příkazem 50t, bankéřka nadhodila, že teda by bylo lepší všechny účty u nich zrušit,když mají tak špatné služby jak říkám a rozloučit se.
Řekl jsem jí, ať tedy zruší ten EUR, že minimální zůstatek držet nechci - tak účet zrušila, žádná snaha, že by nabídla zrušení min. zůstatku. Ale byla vidět velká snaha se mne zbavit, strašila, že od ledna musím mít pohyb né 50t, ale 70t na což jsem odpověděl,že to není problém z čehož nadšená nebyla a i celkově se nechovala při naší schůzce moc přívětivě, když jsem nechtěl hypotéku nebo nabídku investic.
vklatil
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 22. 11. 2017 13:55

Eurozóna v podstatě ani není zahraničí, to je spíš rozšířený tuzemsko. Když má ale pak člověk během pár týdnů objet 10 zemí a v každé je jiná měna, tak teprve pak se ukáže, co je použitelný.
V rámci EP jsem naštěstí EUR účet ani neotevřel. Používám trochu USD účet, ale ani to není žádná hitparáda. Zmíněný minimální zůstatek, vysoké poplatky prakticky znemožňují platební styk, výběr z bankomatu v zemi, kam jezdím, je zatížen poplatkem majitele bankomatů 5 USD na 1 výběr, max. částka výběru 500 USD, takže ztráta 1 procento. Kolem a kolem, stejně vychází výhodněji směnárna a cash. Varianta devizovka-účet-karta přichází v úvahu buď jako záloha (i když v nějaké nouzové situaci lze použít prakticky jakoukoliv kartu), nebo z hlediska bezpečnosti, když s sebou člověk nechce táhnout moc hotovosti a za bezpečnost si připlatí.

Chápu, že se banka snaží na movitějších klientech vydělat, a určitě by se našlo dost oblastí, kde by si rádi připlatili. Problém je v tom, že většina jejich nabídek je mírně řečeno neadekvátní a orientovaná na hejly (to jsou třeba ty kurzy, "výhodné" investice do fondů, "výhodné" energie, výhodný spořicí účet s úrokem 0,1 % finanční plány, ...), nebo na to bankéři nemají z hlediska znalostí (investice). Já bych třeba uvítal produkt, kdy bych bance poskytl peníze a ona by mi za to poskytla třeba 30letou rentu. Místo toho se to pak zvrtne, kdy se bankéř snaží protlačit klientovi nevýhodné produkty, aby splnil plán. To, že má klient peníze, ale ještě nemusí znamenat, že je blbý, takže je pak diskuse těžká.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Bond2 22. 11. 2017 14:19

xls píše: ...To, že má klient peníze, ale ještě nemusí znamenat, že je blbý.....

Dovolím si tě citovat při každém styku s bankou :D
Bond2
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Delitzsch 22. 11. 2017 14:31

ČS není bohužel v přístupu ke klientům jiná než ostatní banky. Mým sedmdesátiletým příbuzným vnucoval poradce Erste Premier investice s horizontem 10 let. Byl překvapen, když mu sdělili, že to v jejich věku nepovažují za rozumné. Prostě šmejd v luxusním balení. Všechny ty řeči o potřebách klientů jsou jen jiný způsob, jak jim vnutit produkty, které nepotřebují.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 22. 11. 2017 16:20

Ty minimální zůstatky se mají s novými podmínkami začátkem ledna rušit.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod DrumSession 26. 11. 2017 12:40

xls píše: Chápu, že se banka snaží na movitějších klientech vydělat, a určitě by se našlo dost oblastí, kde by si rádi připlatili. Problém je v tom, že většina jejich nabídek je mírně řečeno neadekvátní a orientovaná na hejly (to jsou třeba ty kurzy, "výhodné" investice do fondů, "výhodné" energie, výhodný spořicí účet s úrokem 0,1 % finanční plány, ...), nebo na to bankéři nemají z hlediska znalostí (investice). To, že má klient peníze, ale ještě nemusí znamenat, že je blbý, takže je pak diskuse těžká.


Jak jsem se stal hejlem
V ČSas jsem kupoval 400 EUR na přepážce, vedlejší směnárna byla zavřena a spěchal jsem, výsledný kurs asi 26,60 ! (běžně 25,68). Nu vskutku děs, běs. Spěchal jsme takže jsem předpokládal, že to bude jen o trochu dražší. Navíc do ČSas jsem se navrátil po opravdu mnoha letech. A na uvítanou jsem dostal facku (alespoň to tak beru). Takto nevypadají seriózní bankovní služby... U mě to pro "mojí banku" představuje veliká ztráta mnoha kytiček do budoucnosti tj. opět extrémní OSTRAŽITOST na vše (Pokud u nás překročíte práh, budete platit a ne málo! Tak vítejte!! - s tímto vlastním moto, jak jsem si přeložil fungování banky, jsem ji kdysi dávnou opouštěl). Na druhou stranu musím uvést, že jsem měl 100% zicher, že stovkové bankovky nejsou nepravé.

Od nového roku chystají nějaké další změny a novinky, vstup do nového IB bude přes "Žorže",
který fachčí už nyní (alespoň pro nové klioše)
https://george.csas.cz/
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 26. 11. 2017 13:25

Bohužel směny měn jsou u našich bank takovou "baštou jistoty", něčím, na čem dlouhodobě vydělávají. Minulý víkend jsem byl v Kazachstánu a překvapilo mě, že tam byl spread u hlavních měn pod 1 %. V bance. A bez jakéhokoliv poplatku - měnil jsem 20 USD.

A ohledně té jistoty - sousedka koupila v ČSOB falešnou 100 dolarovku, reklamace zamítnuta. Takže ani v bance nemáš 100 % jistotu.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 26. 11. 2017 15:04

Že výměna na přepážce nebude zrovna výhodná, to snad většina lidí ještě tuší. Horší je, když jsou pak svatosvatě přesvědčení, jak je se při výběru kartou z bankomatu nebo platbě v zahraničí použije ten "nejvýhodnější" kurz (což i dlouho platilo) - a on je ten kurz ještě horší, než na té přepážce, a to nemusí dojít ani na zlodějnu typu DCC.

Z druhé strany až se všichni naučí pro zahraniční cestování a transakce používat on-line směnárny, zahraniční banky, zahraniční finanční start-upy a další cesty, tak jsem zvědavej, jak budou velké banky brečet.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod phuong 26. 11. 2017 15:52

Nebudou, vzdy se najde dost hlupaku, kteri si radi priplati za tu jistotu, ze dostanou zarucene prave bankovky.
phuong
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 26. 11. 2017 16:15

Tak ty služby, o kterých jsem psal, jsou bezhotovostní. S falešnými bankovkami jsem se tedy v životě nesetkal, ale že by mi někdo na účet poslal falešné USD, to bych musel mít opravdu pech.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod tom brava 30. 11. 2017 09:36

Omlouvám se předem za OT, ale zde je pravděpodobnost poměrné rychlé reakce:

Kdo máte penz.připojištění PFČS, máte připsány (vidíte v S24) státní podporu za 7/8/9 měsíc, běžně připisovanou tak 3-4 dny před koncem listopadu??? Já nic :-S
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod cipisekcz 30. 11. 2017 10:22

Ahoj,mam PFCS ted jsem se dival do IB a statni prispevek za mesic 7/8/9 mam pripsany 28.listopadu.
cipisekcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tom brava 30. 11. 2017 11:11

děkuju za bleskovku :-))
u PFCS mi tvrdí, že na moji smlouvu byla SP připsána, tak je asi chyba někde v matrixu zvaném S24 :hm
(tedy doufám, že už nejde o pokračování zmatku po jejich jednostranném zrušení služby OPTIMUM formou oznamovacího dopisu a přechodu na službu Příspěvek na míru,jehož dopad mám právě vidět od 7. měsíce na obnovení SP)
-------------
Nedalo mi to a aktivobval jsem přístup do betaGeorge, a hle, v něm SP figuruje přips. k 28.11. // S24 stále nic :oboze
tom brava
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků