životní pojištění ANO/NE?

Povinné ručení, životní pojištění, cestovní pojištění, pojištění domácností, penzijní fondy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Fantucci 24. 3. 2017 10:27

Mně tam tedy zaráží ta Flexi, jelikož, pokud mě paměť neklame, má výluky na zdr. komplikace, které se objevily 7 a méně let před počátkem pojištění....

Jinak asi standardní doporučení- Invalidita/Smrt/TNÚ/Záv. onemocnění/Prac. neschopnost
Pracuji ve fin. poradenství? No a?
Fantucci
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 28. 11. 2017 10:32

Řeším teď něco podobného, točím 5.galusky, děti mám 6+10 let a pojišťovna že jsem moc starej a riziko je příliš velké a tak zvyšují pojistné a to za mne a kluky na 40 tis /rok.
Tak jsem si řekl, to je přeci pitomost.
Po prostudování vašich komentářů souhlasím s tím níže, smrt není tak strašná, prostě prodá nemovitost a koupí menší, jinde, bude mít vdovský a sirotčí důchod a pod, ale invalidita je podstatnější, nic nevydělávat, resp almužnu os státu ale mít samozřejmě spotřebu a to možná dost výraznou.
Takže chci překopat pojistku, nechat hlavně tu invaliditu a smrt ne na bůh ví jakou částku, a klukům nechat úrazovku a pro rodiče denní odškodné za ten jejich úraz a dobu léčení.
Jinak raději ty peníze než do pojišťovny nacpat do úspor a zvýšit tak rodinný polštář.

fremantle píše:To je takové úvahy plánování na úrovni pětiletky. Pokud po smrti manžela žena dokáže vyžít několik let z vlastních úspor, vdoveckého a sirotčího důchodu, tak si přece nakonec najde někoho, kdo ji uživí, to bych se zase nebál... Přinejhorším zmírní nároky na bydlení, prodá zbytečně velkou nemovitost pro ni a děti, splatí dluhy a pořídí si menší... to asi mužům při prodeji pojištění sice neříká nikdo, ale je to docela přirozené :-)
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod m_p_ 28. 11. 2017 20:06

Super, že o tom přemýšlíš. Taky začínám točit pátý galusky a řešil jsem přenastavení před třemi roky. I když to je pekelně drahý, mám taky nejvíc pojištěnou invaliditu. Ta je prostě největším rizikem. Hodně jsem vybíral, aby to bylo u pojišťovny, která neuplatňuje vlastní pravidla, ale respektuje u invalidity rozhodnutí státu o jejím stupni. Některý pojišťovny u ní uplatňují přirozené pojistné, takže cena pojistky roste, ale je to lepší, než kdybys jako mladší platil víc a předplácel si pojistné na stáří, kdy už třeba budeš zabezpečen z jiných zdrojů a takový druh pojištění nebudeš třeba ani potřebovat. Pak mám pojištěnu smrt (úraz i nemoc), trvalé následky úrazu (to je vcelku levné) a pracovní neschopnost, ale až od 30. dne (možná by stačilo ještě pozdější). Nemá cenu platit neschopnost na krátkou dobu, je to drahý a člověk má pojišťovat velký průsery, které ohrožují chod rodiny, a ne dvoutýdenní výpadek ve výplatě, to je lepší řešit z úspor.
Doporučuji zrušit denní odškodné za úraz, to neřeší velké průšvihy, důležitější vidím tu pracovní neschopnost. Prostě se zlomenou rukou se do práce chodit dá. A když ne, tak se to zaplatí z neschopnosti, stejně jako extra dlouhá chřipečka (s nadsázkou, jsou definována max. doba léčení).
m_p_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod phuong 28. 11. 2017 20:30

Jsou to jen vyhozene penize tak jako tak, na tom vydela jen a pouze pojistovna.
phuong
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod m_p_ 29. 11. 2017 06:45

phuong píše:Jsou to jen vyhozene penize tak jako tak, na tom vydela jen a pouze pojistovna.


Často slýchaný názor. Tak jen věřím, že máš několik milionů na účtě či v jiném zbytném majetku. Pokud ne, tak přeji, ať tě nepotká žádná opravdu velká nepříjemnost.
m_p_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 29. 11. 2017 07:40

Bohužel aktuálně sjednané pojistky připomínají síť s hodně velkými oky. Ta nejběžnější rizika pokrývají nedostatečně, nebo vůbec. Ano, pokud člověk nemá vůbec žádnou rezervu (nebo rodinu, která je ochotna pomoci), tak možná lepší tohle, než nic. Ale stále je vysoké riziko, že zrovna ta příhoda, která nás postihne, se pojistky týkat nebude.

Ono u závažných následků už umí poměrně slušně fungovat stát či různé charitativní organizace. A případné plnění je pak závislé i na možnostech a schopnostech postiženého, takže v případě plnění od pojišťovny tak může dostat o to méně.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod octaviampi 29. 11. 2017 08:23

m_p_ píše:Často slýchaný názor. Tak jen věřím, že máš několik milionů na účtě či v jiném zbytném majetku. Pokud ne, tak přeji, ať tě nepotká žádná opravdu velká nepříjemnost.


On Zdenda pracuje u policie. Nemá nikoho, kdo by ho měl rád a svůj virtuální svět si buduje tady, kde dostává každé dva dny ban. Je to velmi smutná ukázka osobnostního krachu.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 29. 11. 2017 08:36

m_p_ píše:Super, že o tom přemýšlíš. Taky začínám točit pátý galusky a řešil jsem přenastavení před třemi roky. I když to je pekelně drahý, mám taky nejvíc pojištěnou invaliditu. Ta je prostě největším rizikem. Hodně jsem vybíral, aby to bylo u pojišťovny, která neuplatňuje vlastní pravidla, ale respektuje u invalidity rozhodnutí státu o jejím stupni. Některý pojišťovny u ní uplatňují přirozené pojistné, takže cena pojistky roste, ale je to lepší, než kdybys jako mladší platil víc a předplácel si pojistné na stáří, kdy už třeba budeš zabezpečen z jiných zdrojů a takový druh pojištění nebudeš třeba ani potřebovat. Pak mám pojištěnu smrt (úraz i nemoc), trvalé následky úrazu (to je vcelku levné) a pracovní neschopnost, ale až od 30. dne (možná by stačilo ještě pozdější). Nemá cenu platit neschopnost na krátkou dobu, je to drahý a člověk má pojišťovat velký průsery, které ohrožují chod rodiny, a ne dvoutýdenní výpadek ve výplatě, to je lepší řešit z úspor.
Doporučuji zrušit denní odškodné za úraz, to neřeší velké průšvihy, důležitější vidím tu pracovní neschopnost. Prostě se zlomenou rukou se do práce chodit dá. A když ne, tak se to zaplatí z neschopnosti, stejně jako extra dlouhá chřipečka (s nadsázkou, jsou definována max. doba léčení).

Ahoj mám podobný názor, pojistku jsem značně okleštil, májm zase navázané děti na svojí pojistku (ty stojí prde) a dostal jsem se pod 1200 u Allianz s ale degresivním pojistným plněním.Vypadá to zajímavě, ješt budu koukat.Ano, denní odškodné za úraz jsem vyhodil stejně tak udělám neschopnost od 30.dne a hlavně tu invaliditu, to si myslím, může, ale snad nebude, být pěkný průser.
Jak je vidět, určitě nejsem sám, kdo o tom přemýšlí, pojistku mám fakt dlouho a nějak mne to nezajímalo ale jak člověk stárne, pojišťovny, nevím jestlizcela oprávněně, chtějí fakt nesmyslné částky.
Proto jsem hodil otázku do fóra, jak jste ne tom vy a díky za diskuzi.
Také jsem zjistil, že tolik haněný pojišťovací agent získá většinou od pojišťovny opravdu lepší podmínky zřejmě kvůli korporátní slevě.Tady mi vychází nabídka agenta lépe, než nabídka přímo od zaměstnance konkrétní pojišťovny
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod octaviampi 29. 11. 2017 08:58

Je treba u pojisteni porovnavat cenu s krytim a rizikem. Pokud dostanes 300kc za den v nemocnici, k cemu to je? Co vyresi vyplata 300 tis. v pripade umrti? Opacny extrem jsou pak odpovednosti. Kdyz vyhori byt trem sousedum kvuli zkratu v mem byte, je to mnohem horsi pohroma.

Apriori hanet nebo chvalit je blbost, je to o poctech.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 29. 11. 2017 09:15

PULPANM píše:pojišťovny, nevím jestlizcela oprávněně, chtějí fakt nesmyslné částky.

To si piš že jo, nebo si myslíš, že se nejvyšší magorment pojišťoven, který je zvyklý na průměrný plat v řádech miliónů měsíčně, spokojí s nějakými usmolenými pár sty tisíci jen proto, že se nějakým kverulantům zdá pojištění drahé :lol: ?
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PULPANM 29. 11. 2017 09:20

octaviampi - na to mam samozřejmě pojištění majetku
Tomáš Marný - to byla jen řečnická otázka .)
Porovnám a nějaké pojištění nechám běžet dál.Ale s rozumem
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod čulibrk 24. 1. 2018 20:35

čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků