Bitcoin - vyplatí se do něj investovat?

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod KryptoLojza 3. 12. 2017 09:31

Za me jsou zajimave nasledujici projekty:
*ethereum - Bitcoin 2.0, velka komunita developeru, platidlo bohateho ekosystemu
*IOTA - hedge na blockchain, rovnocenni uzivatele (ne mining) a optimalizujici graf, hromada partneru, Come from beyond (autor proof of stake), politicky uvazujici projekt
*Monero - resi problem anonymity, uziti na deep webu, zde ocekavam tezkou regulaci / ban ze strany vlad


Vsichni vi, ze BTC je technologicky dinosaur. A stejne nas porad cosi tahne k tem dinosaurum?
KryptoLojza
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radecekh 3. 12. 2017 12:24

BTC je možná dinosaurus, ale díky tomu, že byl první, je jedinečný a to je asi jediný důvod, proč by mohl být ceněn.
Ty nové kryptoměny by měly mít nějakou hodnotu proč?
Někdo vymyslí měnu a ona se jen díky tomu, že se trochu rozšíří, má stát měnou s tržním oceněním v řádu desítek miliard dolarů?
Mně se kryptoměny líbí. Líbí se mi i princip blockchainu, jen si myslím, že se časem prosadí spíše nějaké oficiální, které "uvedou" na trh nějaké autority. Dokonce si myslím, že na podobném princibu by se mohlo obchodovat i s akciemi, tedy, že by firma mohla vydat měnu, která bude "krytá" majetkem společnosti. No a časem se asi dočkáme i toho, že ty klasické měny, které známe dneska, se do blockchainu překlopí, protože myšlenka, že jakákoli transakce bude zpětně snadno dohledatelná, je lákavá.

Ale jinak i Bitcoinu, ač byl první, bych věštil zánik. A čím víc poroste a bude se dostávat do povědomí lidí, tím dříve to bude. Měna, které na jednoho obyvatele planety připadá asi 3 tisíciny, měna, která má tím dražší transakce, čím víc jich je, nemá budoucnost a to dokonce ani jako alternativa ke zlatu, jak se poslední dobou o ní často mluví.
Bitcoin byl vymyšlen geniálně, ale k čemu je to, že může být rozdělován až na 8 desetiných míst, když transakční poplatky jsou už teď o 4 řády vyšší. Za chvíli ti, co do toho dali jen pár drobných, zjistí, že se jim ta jejich část ani nevyplatí prodat, protože poplatky budou vyšší, než utržená hodnota.
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod Podnikový Ekonom 6. 12. 2017 11:34

Díký za dobrý tip. Webovky projektu eTolar jsou pojaty jako osvěta a celkem humorné povídání a grafy. Už jsem vyzkoušel a funguje dobře.
Proč nevěřím Bitcoinu: V r. 1996 tým kryptologů z NSA zveřejnil pod hlavičkou NSA detailní popis anonymní kryptoměny v pdf dokumentu na Cornell University. Pár roků byl klid a potom někdo z Virginie pod přezdívkou neexistující osoby Nakamoto zveřejnil Bitcoin. Otázka pro všechny nadšence: Kolik lidí znáte na světě, kteří si nikdy nevyzvednou zaslouženou odměnu ve výši 12 miliard dolarů? "Nakamoto" nikdy nepoužil ani halíř ze svých 12 miliard v Bitcoinech - patří mu 1 milion Bitcoinů krát dnešní kurs 12400 dolarů. Já si rostě myslím, že Bitcoin je projekt NSA nebo DARPA a aby se lidi nevyděsili těchhe StBáků, tak to uvedli anonymně.

eTolar jsem si zamiloval "na první pohled". Údajně to vymyslel nějaký chlápek co od r. 1987 studuje monetární historii. Myslím, že z dnešní ceny 0,15 halířů se celkem snadno vyšvihne na 1 halíř. Tj. za rok nebo dva 650% a více.

Technicky vzato třeba IOTA není špatná, ale její fixní velikost emise jí v budoucnu způsobí potíže
Podnikový Ekonom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eL Ká 6. 12. 2017 12:00

To myslíte vážně? :D Vždyť je to jasnej scam! Nejste vy náhodou pan Samec nebo paní Pavlová, majitelé provozujícího sročka?

Adminy poprosím o smazání
eL Ká
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod avathar 6. 12. 2017 15:36

Ověřování kryptomeny esemeskama?
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod gotesák 6. 12. 2017 16:03

eL Ká píše:To myslíte vážně? :D Vždyť je to jasnej scam! Nejste vy náhodou pan Samec nebo paní Pavlová, majitelé provozujícího sročka?

Taky jsem se podíval na to s.r.o., na to, že existuje od IV/2013 na netu není nic ani podle iča 01580361 ani podle jednatelů. Ale nápad je to skvělý, přiživit se na kryptoměnách, píši plusové body za kreativitu, třeba to ani není podfuk :hm
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.
gotesák
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dr.D 6. 12. 2017 17:21

Tak jsem si ten eTolar pročet a ještě teď se směju :-) Lidi jsou neuvěřitelně kreativní, SMS peníze by mě nenapadly ani po celodenním chlastání a hulení :-) Ale věřím, že jim pár lidí naletí...
Dr.D
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KryptoLojza 6. 12. 2017 21:19

"SMS penize" se pouzivaji ve velke mire v Africe, kde si lide zasivaji sim karty do obleceni ;-).

eTolar je natolik slabe kreativni podvod az je mne autora lito.
KryptoLojza
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod taylor729 6. 12. 2017 23:16

Taky jsem neveril svym ocim. Je to jen snaha vytahat z lidi co nejvic za Premium SMS.
Snaha svezt se na momentalnim hype ohledne kryptomen (i kdyz eTolar s kryptomenama ma pramalo spolecneho). Na 99.999% to nikdy zadnou hodnotu mit nebude, 15Kc za tech 10tis eTolaru jsou predem vyhozene penize.
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod qsubt 7. 12. 2017 00:53

dneska by mel Revolut vydat update na svoji apku, - melo by jit nakupovat a prodavat BTC LTC a ETH.
Ma milion registrovanych uzivatelu...
huh?
qsubt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radecekh 7. 12. 2017 11:34

Čerstvá zkušenost:
Včera večer jsem na Coinbase prodal 0,01 BTC a nechal si to poslat na svůj účet do ČR. Na poplatcích mě to stálo asi 6 % z ceny, tedy 170 korun (prodej BTC na EUR, poslání EUR, příjem, konverze EUR na CZK). A peníze mi na českém účtě přistály dneska dopoledne, tedy docela fofr.
No a od toho včerejšího večera ten bitcoin posílil o dalších 20 %. :-) Každopádně v postupném prodeji hodlám pokračovat.
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod phuong 7. 12. 2017 17:25

To se neda prodat v CR primo za koruny?
phuong
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radecekh 7. 12. 2017 18:54

Prodat se to zcela jistě dá, otázkou je, jestli ten převod bitcoinů do ČR a následné vyplacení odsud bude levnější. Dost bych o tom pochyboval.
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod avathar 7. 12. 2017 19:36

Převod se plati síti. Bez ohledu na stát. Jsou i české burzy a ceny cca odpovídají. Náklady na převod peněz plus konverzi odpadají.
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod radecekh 7. 12. 2017 19:46

Když koukám na průměrné ceny jedné bitcoinové transakce, tak podle grafu z dnešního článku na živě se pohybují kolem 7 dolarů. Tedy víc jak 150 korun. K tomu ta česká burza to těžko bude dělat zadarmo, takže nevěřím, že bych se u nás pod těch 170 korun dostal.
radecekh
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků