Kde obchodovat české akcie?

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 6. 12. 2017 18:17

Zdravím,

zatím jsem vše řešil u Fio, vyhovoval mi možný vklad hotovosti, relativně dostupné pobočky atd. naučil jsem se se systémem pracovat a nyní už postupným přidáváním nahromadil již poměrně dost peněz v akciích, takže už mě více než dříve zajímá i otázka poplatků.

Jelikož RM-Systém má nižší likviditu a třeba i trochu jinak reaguje s cenou, tak důležitější je spíš poplatek za obchody na BCPP, kde má fio 0,35% z transakce.

Existuje nějaká solidní a ověřená společnost nabízející nižší poplatky?

Pokud bych se rozhodl FIO opustit, tak se jedná o tento poplatek za každý převáděný titul? Převod investičních nástrojů bez peněžního vypořádání - 660 Kč

Předem díky
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod radecekh 6. 12. 2017 19:33

A to opouštění Fio má nějaký význam? Není jednodušší si tam ty akcie nechat až do prodeje? On ten poplatek za prodej bude menší, než poplatek za převod.
No a pokud tam máte dost peněz, další důvod je asi i pojištění obchodníka s cennými papíry. Pojistka kryje maximálně výplatu 20 tisíc euro při 90% krytí, tedy rozumné maximum na jednoho obchodníka je 22222 euro.
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 6. 12. 2017 19:40

opustit fio nutné není, pokud nenajdu něco lepšího, tak tam zůstanu i dále, ale jelikož obchodů je více než na začátku a větší objem než dříve, tak je otázka výše poplatků o to aktuálnější

samozřejmě některé tituly, kde mám pár desítek tisíc je výhodnější zatím nechat na fiu a následně prodat než platit poplatek za převod, ale jeden titul mám za větší částku a pokud je poplatek opravdu 660 kč za převod jinam, tak při nižších poplatcích u jiného brokera se mi vyplatí řešit to převodem

avšak zatím jsem nic levnějšího nenašel - patria, cyrrus, colosseum, saxo, lynx ... všude je to jen dražší

jediné levnější jsem objevil Degiro, ale zase problém s daní z dividend, takže to se mi úplně nelíbí ... existuje ještě nějaká jiná možnost?
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tomana 6. 12. 2017 20:55

Máte soukromou zprávu
Tomana
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků