Skautská energie

Vytápění, klimatizace, obnovitelné zdroje, nové materiály

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod nikko 26. 12. 2017 15:23

D.roak píše:Dobrý den, můžete mi co máte skaustskou energii poradit. jak jedcdnak přepsat odběerné místo...

Skautská energie (Terra Group) nezajišťuje přepis odběrného místa na jinou osobu. Tzn. na koho je psané odběrné místo, na toho bude znít i smlouva o dodávce Skautské energie. Přepis na jinou osobu je třeba si vyřídit předem u současného dodavatele energií. Až po té lze uzavřít smlouvu se Skautskou energií (tj. s Terra Group a Centropolem).
D.roak píše:...A jak to je jak čtu že TGI za mě podeopisuje smlouvu s dodavatelem jak píšete na foru. jaké máte zkušenosti. Má to nějáká ryzika? ...

Zkušenosti výborné. Zájemce o Skautskou energii podepíše plnou moc o zastupování pro Terra Group. Terra Group pak vyřídí administrativní záležitosti spojené s převodem energií k novému dodavateli (mohou zařídit i výpověď u současného dodavatele energií) a jménem zájemce podepíše s Centropolem smlouvu o dodávkách energií.
D.roak píše:.. Má to nějáká ryzika? ...

Myslím, že rizika jsou velmi malá. Terra Group pracuje pro Skautskou energii už několik let a bez problémů. Zájemce dostane podepsanou smlouvu s Centropolem poštou a může si tak zkontrolovat, zda je znění smlouvy v pořádku. Plnou moc o zastupování lze v případě potřeby kdykoliv odvolat. Na infolince Terra Group jsou velmi ochotní lidé a rádi s případným problémem pomůžou. Skautská organizace klade důraz na to, aby ve smlouvách nebyly žádné skryté kličky, které by zákazníky mohly poškodit. Zálohy na energie se neposílají do Terra Group, ale přímo dodavateli energií, tj. Centropolu. Centropol je dodavatelem Skautské energie pro letošní rok 2017 a problémy s ním nebyly. Bude dodavatelem i příští rok (2018).
nikko
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Markil 26. 12. 2017 18:34

Tady je info o převodu odběrného místa https://www.skautskaenergie.cz/navody/p ... eho-mista/
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod D.roak 27. 12. 2017 23:00

Děkuji za info.
Nakonec jsem se rozhodl že do skautské energie nepůjdu. Zvolil jsem jiného dodavatele sice poři mé spotřebě je o cca 500 draší, ale odpadne mi to schánění pozvánky od skauta.
D.roak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dr._lukas 28. 12. 2017 21:44

Proc jsi nezavolal primo do skautske energie na infolinku? Pozvanku na el. + plyn jsem ziskal primo od nich. Jinak mezi beznymi skauty to je opravdu opruz, vsichni ochotni az by clovek plakal :-).
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Markil 30. 12. 2017 00:46

vpe píše:... a kdyz jeste ted odstoupi do 21.12. tak draha smlouva muze skoncit 31.12. a si muze noveho dodavatele vyjednat klidne 30.1. a zpetne bude za lednovou spotrebu uz platit cenu noveho dodavatele a pausal za leden usetri :-) :potichu


@vpe:
Z Fosfy mám akceptaci, že smlouva skončí k 31.12. To dostala Terra už někdy 15.12 a dala požadavek na Centropol k zahájení dodávek od 1.1. Dnes jsem volal na Centropol a tam mi řekli, že dodávka bude zahájena 5.1. Operátorka se divila, že mám akceptaci ukončení od Fosfy ke konci roku a poradila, abych tedy poslal kopii mailem, že to zpracují a opraví. To jsem učinil a dnes kolem 21 hod. dorazila odpověď:
"Za zaslanou informaci děkujeme. Dodávky od naší společnosti budou zahájeny k datu 5.1.2018, vše je tedy v pořádku. Distribuční společnost je o tomto termínu obeznámena."

Moc jsem tedy nepochopil, co bude v mezidobí 1-5. ledna? Kdo bude dodavatelem v tomto období? O víkendu se asi nikam nedovolám, abych se zeptal. A protože chci nahlásit na Fosfu stav elektroměru ke konečnému vyúčtování, tak nevím k jakému datu?
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pestt 30. 12. 2017 03:38

Muzes jim nahlasit stav elektromeru k obema datum, ale hlavne by se to melo dle me hlasit distributorovi ne?

Oni maji mezi sebou a distributorem nejake trojstranne dohody, podle kterych nakonec prevod na noveho dodavatele probehne, take se mi to jednou stalo, ze k prevodu na noveho dodavatele doslo az par dnu po zacatku mesice, i kdyz smlouva se starym dodavatelem byla asi vypovezena ke konci predchoziho mesice, ale to nevim presne, vypoved za me podaval novy dodavatel, podle me ale musel dodrzet vyroci smlouvy. Nakonec jsem konecne vyuctovani od stareho dodavatele dostal k tomu pozdejsimu datu a stav elektromeru tam souhlasil s tim, co jsem nahlasil distributorovi pres CEZ online samoodectem. CEZ nebyl ani jeden z dodavatelu, takze jim to evidentne predal a nahlasoval jsem mu stavy k obema datum samoodectem.
pestt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod D.roak 30. 12. 2017 09:34

dr._lukas píše:Proc jsi nezavolal primo do skautske energie na infolinku? Pozvanku na el. + plyn jsem ziskal primo od nich. Jinak mezi beznymi skauty to je opravdu opruz, vsichni ochotni az by clovek plakal :-).

V okolí pár skautů mám to by asi nemusel být problém, ale spíše je seehnat do konce roku. No vollat na infolinku mě popravdě nenapadlo. Holt za nezbost se holt platí.
D.roak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Markil 30. 12. 2017 20:16

Času na přechod ke skautům máš pořád dost a aby ti někdo, pokud ho znáš, vygeneroval pozvánku je otázka minuty... Pokud tedy o to ještě stojíš a chceš se tím zbývat :-D I když jsi podepsal smlouvu s novým dodavatelem, máš pořád možnost jí ukončit, pokud jsi jí tedy uzavíral na dálku a ne někde u nich v kanceláři. Čas máš ode dne podpisu až do 15. dne po zahájení dodávky novým dodavatelem... Více viz http://www.eru.cz/pro-spotrebitele/vzory-odstoupeni
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pestt 30. 12. 2017 20:21

Hlavne to jsou sasci, kdyz to podminuji pozvankou, spoustu zajemcu to odradi a s mensim poctem zakazniku maji pak logicky mensi moznost vyjednat nizsi cenu. Sami si kaleji do vlastniho hnizda. By me zajimalo, jestli je stejny problem od nich odejit, jako umele vytvorili problem se k nim dostat. To zjistime, az zacnou zvedat ceny.
pestt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Markil 30. 12. 2017 21:05

Odejít můžeš snadno, zrušíš plnou moc a pak si můžeš dělat co sám chceš. Zrušit plnou moc můžeš v podstatě kdykoli, jen ti zůstane smlouva s úvazkem u posledního podepsaného dodavatele do konce kalendářního roku. Pak už se musíš starat sám - zařídit si novou navazující smlouvu...

Nevím, proč vstup podmiňují pozvánkou, ale je to jejich věc. Spíš mě zaráží, že si zadávají reklamu na netu. Už se mi zobrazila na několika webech. Lákat lidi, aby k nim přešli a mít to jen na pozvánku, to moc nechápu. Nevím, zda mi to Google servíruje kvůli tomuhle fóru nebo že zabrousím občas na jejich web, ale to je jedno. Ale na druhou stranu ten systém pozvánek oproti dřívějšku už hodně zjednodušili.

Skaut může pozvánku snadno vygenerovat jen na pár kliknutí.

Navíc si už lze zažádat o pozvánku i sám bez toho, abys známého skauta obtěžoval: https://www.skautskaenergie.cz/jak-pozadat-skauta/ Jen chtějí vyplnit jméno známého skauta, nějaký rok, kdy byl (je) ve skautu a kde. A sranda je, že už tam píší, že stačí znát i bývalého nebo být bývalým skautem. Takže kdo chce, podle mě pozvánku sežene...

Nevím, jak přesně ten formulář funguje, ale pochybuji, že by každého skauta kontaktovali a dotazovali se ho. Zvlášť pokud jde o bývalé skauty, na které ani nemají aktuální kontakt... Tipnul bych si, že jen ověří v databázi, zda tam takové jméno v daném roce mají a pošlou pozvánku. Jestli to dělá automat, může to jít i velmi rychle (na jiné webové stránce píší, že použití formuláře může být rychlejší, než žádat osobně známého skauta)... Já teď pozvánku nepotřebuji, ale mohl by to tu někdo vyzkoušet, jak rychle mu pozvánka dorazí...
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod nikko 30. 12. 2017 22:29

Markil píše:...Navíc si už lze zažádat o pozvánku i sám bez toho, abys známého skauta obtěžoval: https://www.skautskaenergie.cz/jak-pozadat-skauta/ Jen chtějí vyplnit jméno známého skauta, nějaký rok, kdy byl (je) ve skautu a kde. A sranda je, že už tam píší, že stačí znát i bývalého nebo být bývalým skautem. Takže kdo chce, podle mě pozvánku sežene...

Podmínkou pro pozvánku je také znát dotyčného skauta osobně.
nikko
Nadšenec

Odeslat příspěvekod andreasbaader 31. 12. 2017 16:36

Moc to dramatizujete. Napsal jsem email na skautskou energii ze bych rad k nim presel, ale neznam zadneho skauta a pozvanka mi byla nebidnuta.
andreasbaader
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 16. 5. 2018 12:20

Ja zkousel psat opakovane a nic, tvrdosijne trvali na tom, ze musim dodat skauta.

Jinak osobne u skautu citim asi nejmensi riziko pripadneho pruseru.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vpe 19. 5. 2018 15:13

nikko píše:
Markil píše:...Navíc si už lze zažádat o pozvánku i sám bez toho, abys známého skauta obtěžoval: https://www.skautskaenergie.cz/jak-pozadat-skauta/ Jen chtějí vyplnit jméno známého skauta, nějaký rok, kdy byl (je) ve skautu a kde. A sranda je, že už tam píší, že stačí znát i bývalého nebo být bývalým skautem. Takže kdo chce, podle mě pozvánku sežene...

Podmínkou pro pozvánku je také znát dotyčného skauta osobně.


To akorat dojde jmenovanemu skautovi nebo jeho vedoucimu na nejaky mail, jak s nim nalozi je ale ve hvezdach.

Dalsi moznost je sehnat nekoho na facebooku.

Dale nekteri, kteri skauty znaji prodavaji za 300,400 i 500 jednu pozvanku... pozvanka plati jen tyden tusim, par mi jich propadlo a na jednu jsem si udelal bianko s tim ze smlouvu dodam pozdeji... nevim zda to klapne
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 19. 5. 2018 17:01

Pozvanka je platna 336 hodin, tedy 14 dnu.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků