jaky pozemek pro chatu

Diskuze o plánování a realizaci staveb, rekonstrukcí

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Jones2k 7. 4. 2009 20:40

Ahoj, tak ruzne bloudim po netu a hledam pozemek, na kterem by se dala postavit chata. Najdu si chatu na mape, na katastru, podivam se, na jakem stoji pozemku, ale pokazde je tam neco jineho. Muze mi tu nekdo poradit, jaky mam koupit pozemek, abych si na nem mohl postavit chatu do 40m2? Muzu ji postavit treba na zahrade, kdyz mi to schvali? Stavebni pozemek jako takovy je drahy. Jde mi o to tam zatim jezdit treba pod stan a az budou penize, tak tam neco postavit. Diky za info.
ZTE Blade, Dell E6410
Jones2k
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S-Tony 7. 4. 2009 21:46

A hledáš něco na jen léto nebo tam plánuješ jezdit i v zimě?
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jones2k 9. 4. 2009 00:32

Hledam jenom neco pres sezonu, pres zimu tam jezdit nechci
ZTE Blade, Dell E6410
Jones2k
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod radim33 9. 4. 2009 10:32

Já bych řekl, že dotaz je hodně neurčitý. V první řadě bys měl přesně vědět, co od té chaty chceš. Jestli jezdit někde 5 - 15 kilometrů za město do vesnice nebo mezi nějaké zahrádkáře, abys mohl pařit v zeleni a ne v paneláku nebo třeba jezdit někde na vysočinu nebo podobný kraj, kde se dá čekat, že nejméně 50 let se tam nedostane ani město ani dálnice a podobná civilizace nebo třeba mít chatu někde v horách nebo v podhůři pod nimi, abys třeba měl noclehárnu a základnu pro nějaké zimní sporty, totéž v bledě růžovém by se týkalo třeba břehu nějaké perspektivní vodní nádrže...
Potom co se týká chaty a nestavebního pozemku, mělo by tam být rozdíl mezi stavbou pevně spojenou s podkladem, tedy když normálně na pozemku chatu postavíš z cihel a trámů na vybetonovaný základ a stavbou nespojenou s podkladem, tedy když chatu přivezeš jako celek, nějakou buňku nebo sestavíš z pár kusů na místě a položíš a třeba přišroubuješ na nějaký podklad z kamenů nebo betonových kusů. To druhé by mělo mnohem průchodnější.
radim33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S-Tony 9. 4. 2009 11:08

No tak pokud jde jen o chatku přes léto. Tak se dají samozřejmě pořídit chatičky různého typu, které se dají legálně umístit na jakýkoli pozemek. Tedy i pozemek který není označený jako stavební parcela. Touhle cestou bych se vydal. Je to o dost levnější.
Stačí když to nebude mít základy v zemi a bude to na pozemku jen ležet. Něco takového: http://www.zahradni-domky.cz/zahradni-domky/ Mají tam i chatky do 100 tisíc kč.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jones2k 9. 4. 2009 21:54

Radime, diky za vycerpavajici prispevek. Slo by o pozemek, na kterem by docasne byl nejaky ten zahrani domek, casem bych tam urcite chtel chatu s betonovym zakladem. Jde o to, na jakem typu pozemku takovou chatu pevne spojenou s podkladem postavim. Prece to nemusi byt stavebni pozemek...
ZTE Blade, Dell E6410
Jones2k
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Xsakorov 3. 6. 2012 20:00

Také by mě zajímala odpověď na "Jde o to, na jakem typu pozemku takovou chatu pevne spojenou s podkladem postavim. Prece to nemusi byt stavebni pozemek..."

děkuji
Xsakorov
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mikicz 3. 6. 2012 20:09

musí to být pozemek, na kterém je to územním plánem (pokud ho daná lokalita má) povoleno.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kamey 3. 6. 2012 20:54

to má asi každá i malá vesnička.... a když to není povoleno, tak si tam postavím Mobilheim :D


A kde to přibližně chceš?
kamey
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Milos55 29. 6. 2016 13:52

Zajímavě to vysvětlujou na tomto webu - http://www.domky-delta.cz/stavebni-urad-povoleni/
Milos55
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod richardsonec 1. 2. 2018 12:44

No s tím ,že i na blbou takovou obyč pergolu http://www.vetas.cz/produkty/zahradni-pergoly-pristresky potřebujete povolení od souseda a myslím ,že i od stavebního úřadu. Tak chata okolo 40m2 bude potřebovat stavební parcelu a povolení od úřadů.
richardsonec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vasek06 1. 2. 2018 19:35

Co se týká povolení - at uz uzemniho rozhodnuti nebo souhlasu popř. stav. povolení, hodne, ale opravdu hodne zalezi na stavebnim uradu konkretni obce. Nejhorsi je srazka s blbcem nebo SPRAVNYM urednikem. Overeno v praxi. Jinak zakon c.183/2006 sb.
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod krejci 7. 8. 2018 09:37

Ahoj, jeslti mohu doporucit, my mame chatu ve lhote prazeske.. :) je to tam nadherny a vim, ze tam je nekolik pozemku na koupi.
krejci
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků