Jak zjistím ISIN u USA akcií, nějaká databáze?

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod postcd 14. 2. 2018 09:05

Dobrý den,

z centrálního depozitáře mi napsali, že ze zahraničních emisí můžu mít na účtu v CDCP pouze cenné papíry, které jsou v CDCP registrované a že to zjistím na stránce https://www.cdcp.cz/index.php/cz/siroka ... znam-emisi

Jenže já neznám ISIN těch USA akcií, mám jich celou řadu tak jsem na Google hledal nějakou databázi, kde zadám ticker/označení akcie a řekne mi to ISIN. Nenašel jsem. Akcie mám koupené přes FIO e-broker... ti mi zase psali, že ISIN u USA akcií v e-brokeru nanajdu a že musím na stránky příslušné burzy, případně na Google finance, Yahoo finance atd.

Zatím mám postup takový: na google vyhledat: ticker(např: HSBC) stock ISIN
často to najde na http://markets.businessinsider.com/stocks/
a pokud je to akcie nakoupená přes německou burzu, tak na https://www.boerse-stuttgart.de/en/
A pokud česká (BAA*****), tak na akcie.cz

Zajímavé je, že ani jeden z ISIN kterém jsem na zmíněné CDCP stránce zadal nic nezobrazil, akorát: "Zadaným výběrovým kritériím nevyhovují žádná data.", počítám, že tedy obvykle není možné mít US akcie "uložené" v českém CDCP.
FIO e-broker uživatel: Google, National grid, NextEra energy, Munich RE AG, BMW, AT&T, META, Bank Nova Scotia, Allianz, Walgreens Boots
postcd
Návštěvník

Odeslat příspěvekod radecekh 14. 2. 2018 11:04

Když nakupujete přes Fio e-broker, tak ty cenné papíry nemáte na účtě vy, ale ten obchodník, který obchodování pro Fio v USA zprostředkovává. Obchodování na vlastní účet je výrazně dražší.
Dochází tak k paradoxní situaci, že dividendy z akcií z USA vám přistanou na účtě úplně automaticky, ale dividendy z akcií z ČR si musíte oběhat a zajistit sám.
O žádných amerických akciích, které mají registraci v CDCP nevím.
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 14. 2. 2018 14:38

Podniky hledat podle jména a bez tickeru na německých stránkách www.onvista.de a tam se najde vždy číslo ISIN a číslo WKN pro německé burzy.
Ladislav 1.
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod paty07 26. 2. 2018 01:18

radecekh píše:Dochází tak k paradoxní situaci, že dividendy z akcií z USA vám přistanou na účtě úplně automaticky, ale dividendy z akcií z ČR si musíte oběhat a zajistit sám.

Není pravda, že Vám divi z CZ akcií nepřistanou na účtě. Záleží, jestli máte Master účet nebo ne.
paty07
Diskutér


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků