Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod jujec 9. 3. 2018 09:53

Wolfram44 píše:
Prologer píše:Ty změny mě teda opravdu štvou. Pokud to dobře chápu, tak teď bych měl za eKonto Comfort platit 129Kč měsíčně + dalších 350Kč měsíčně za MC Gold k němu. Těch 129Kč bych ještě dal, ale 479Kč už je fakt hodně přes čáru...

Zkusím se na to zeptat RB Premium bankéře, jestli by s tím nešlo něco dělat, ale bojím se, že s tím nic nenadělá. :(


Informace, co mám, potvrzují výše uvedený scénář. Účty převedené od Citi RB od 1.4. automaticky a bez velkého halasu převádí na svou standardní nabídku - Smart, Komplet, Exclusive. Kdo tedy má eKonto Comfort a nechá to být, měl by platit jak poplatek za vedení Komplet, tak za MC Gold. Zázrak asi čekat nejde, ale kdo by to zkoušel, tak napište, jak to dopadlo.


Jste si tím jistí? Já jsem totiž psal do RB, jak to bude s ceníkem od 1. 4., a oni mi řekli, že se nic nemění. Dokonce mi ten ceník poslali emailem a vše je stejné.
https://www.rb.cz/attachments/ceniky/cenik_tarify.pdf?an=ft-it
jujec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fc70 9. 3. 2018 10:19

To je máš ceník od 1. 4. 2017! Nový je https://www.rb.cz/attachments/ceniky/ce ... 042018.pdf, a explicitně říká, že ten oddělený ceník se ruší:
Počínaje 1.4. 2018 účtujeme za služby poskytované v rámci tarifu eKonto STANDARD poplatky dle tarifu eKonto SMART a za služby poskytované v rámci tarifu eKonto COMFORT poplatky dle tarifu eKonto KOMPLET. Pokud jakýkoliv dokument odkazuje na Ceník produktů a služeb pro tarify eKonto STANDARD, COMFORT rozumí se tím odkaz na ceník.


-- 9. 3. 2018 10:20 --

Jak je to s nabídkami přes zaměstnavatele / historické Citi@Work asi nikdo neví, a aspoň já jsem o těchto podmínkách nikdy od RB nedostal žádný papír.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod audiobullys 9. 3. 2018 10:30

Příští tejden se jdu poptat, měl jsem citi at work. Na infolince totiž nic nevi.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod cipisekcz 9. 3. 2018 13:59

audiobullys - pak dej vedet co jsi se dozvedel.Moc me to zajima mam to same co ty.
ekonto Komplet s podminkou prichozi platba 5000,- Kc mesicne před tim Citi@Work .Dik
cipisekcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 9. 3. 2018 16:06

V Rb se asi *******i. Dnes přišel další spam, kde vyžadují bez možnosti volby např. souhlas se zpracováním osobních údajů uděluji k účelům:
péče o klienty,
nabízení služeb a produktů banky nebo jiných osob,
předávání některých osobních údajů v souladu s obsahem Informačního memoranda.

Ještě péče o klienty - ok, ale nabízení služeb kohokoliv? Když se přečtete i informační memorandum, které se má také odsouhlasit, tak mohou vaše osobní údaje dát i poslednímu cikánovi. Tak pozor, abyste se nedivili.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Lodgy 9. 3. 2018 16:59

To same po me chteli potvrdit na poste pri platbe SIPO a pri prihlaseni do Vodafone samoobsluhy.
Lodgy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 9. 3. 2018 19:04

to je EU výmysl GDPR
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jujec 12. 3. 2018 12:08

fc70 píše:To je máš ceník od 1. 4. 2017! Nový je https://www.rb.cz/attachments/ceniky/ce ... 042018.pdf, a explicitně říká, že ten oddělený ceník se ruší:
Počínaje 1.4. 2018 účtujeme za služby poskytované v rámci tarifu eKonto STANDARD poplatky dle tarifu eKonto SMART a za služby poskytované v rámci tarifu eKonto COMFORT poplatky dle tarifu eKonto KOMPLET. Pokud jakýkoliv dokument odkazuje na Ceník produktů a služeb pro tarify eKonto STANDARD, COMFORT rozumí se tím odkaz na ceník.


Tak díky moc, to je fakt vtipné. Hlavně že mě ženská na infolince RB ubezpečovala, že pro mě se nic nezmění. Takže čuměla do blbého ceníku a já jsem si toho nevšiml.
Volal jsem tam dnes a paní mi vysvětlila, že od 1. 4. převedou můj účet na KOMPLET s tím, že po dobu tří měsíců budu mít tento účet kompletně zdarma a až od 1. 7. 2018 mi bude účtován poplatek. A prý v dubnu budou ještě volat.
Za kartu (s přístupem do salonku) budu platit nově 350 Kč. Takže to si můžou strčit někam, nejspíš půjdu na pobočku vyslovit nesouhlas s novými podmínkami, protože účet se zruší automaticky sám a nemusím dávat výpověď.
jujec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jujec 12. 3. 2018 16:19

Tak jsem jim napsal email, jak přesně to bude, a dověděl jsem se, že kartu budu mít 3 měsíce zdarma a za účet budu platit. Asi sami neví, co bude.
jujec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DrumSession 12. 3. 2018 17:48

To jujec: Zvedni telefon a zavolej na info linku, řekni jim, že jsi se díval do jejich nového ceníku, a že by jsi rád ukončil b.ú., KK, a vlastně i s.ú., a kontokorentiér už taky nechceš být, a že půjčku a investice si převedeš jinam, Hypo jsi si ani nebral (protože jaksi nesplnili, co slibovali pro exklienty Citi (-1%)), a že nechceš platit ten nový poplatek ze vedení b.ú. a KK, ani pojištění (na co se chystá většina bank, asi taky nevyužiješ, že už pojištěný celkem jsi), a že nechceš platit ani za překročení prahu banky, kdyby o to třeba jednou někdy uvažovali. A kdyby se Tě ptali, zda ty poplatky jsou moc vysoké, tak řekni, že zase tak moc vysoký nejsou, ale že jsi jen normální člověk a tady v CZ zkrátka nemáme EUROpský platy jako na západ wod nás, a kde to vůbec necítí, a že si myslíš, že ani pro banku nejsou tak moc vysoký, a že by jsi uvítal, kdyby ti měsíčně posílali těch pouhých 129 a 350 CZK, když už využívají tvoje finance a jako hodně veliký a referenční hospodář mají přístup k úplně jiným podmínkám než ty jako úplně obyčejný člověk, a nezapomeň jim pochválit parádní reklamu v TV (která na Nově v prime time přijde na cca 150-300 tKč /jak kdy/ za těch 30s. A jestli by ježibaba na info lince nebyla tak moc hodná a neporadila - Jak na to zrušení? A to jen protože posledních 5 let (nebo déle?) jsi žádný účet nerušil, a tak přesně nevíš, jak se na tu lopatu vlastně správně sedá... 8-D 8-D
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jujec 13. 3. 2018 18:20

Díky, ale udělal jsem to jinak. Vyměnil jsem si s nimi tři emaily a dověděl jsem, že vlastně mám smůlu.
Zašel jsem na pobočku a sdělil jsem nesouhlas s novým ceníkem. Paní mi cpala dohodu o ukončení, řekl jsem, že jsme se na ukončení nedohodli, ale že je to rozhodnutí banky. Volala i na centrálu a tam jí řekli, že vše musí být dohodou. Tak jsem přistoupil na kompromis - dokument jsem podepsal dnes, je na něm datum 17. března, aby účet skončil přesně 31. 3. (je to na 14 dní). A v textu jsem škrtl slovo "dohodli" (jsme se na ...) a napsal jsem "nedohodli, ale smlouva končí kvůli odmítnutí změn v ceníku k 1. 4. 2018". Ale kreditku DeLuxe jsem vypověděl klasicky s dnešním datem, protože 2 stovky za její vedení platit nebudu.
jujec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lodgy 13. 3. 2018 18:35

pivinecek píše:Mam android 8 a pada to. Komunikovano v RB a davaji to ted dodavateli softu k oprave. Ale kdy to daji do google konzumu nevi

Po dnesni aktualizaci aplikace uz je to zas OK.
Lodgy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod audiobullys 13. 3. 2018 20:06

Tak mě na pobočce zkontrolovali účet a jelikož mám akci při přechodu z Citibank tak jsou jiné podmínky a ceny než jsou standartně v ceníku. Ty zřejmě platí jen pro zákazníky co si to zakládali sami na pobočce.
Říkal jsem jim o podmínkách že mám příchozí platbu 5 tisíc bez dalších transakcí. A oni mi řekli, že to jsou akce nastavené kupónem, a že ty můžou mít platnost rok či dva třeba.
Tak říkám tak se mi podívejte do kdy to mám a oni že neomezeně.
Tenkrát při založení - převedení účtu ze Citibank nic neříkali, že bych měl vedení zdarma jen na rok či dva. Takze je možný, že to platí napořád.
Naštěstí je to banka použitelná na refinancování hypotéky a úvěry pro moje typy prijmů. Sice v jiný bance máme 1,8 mil ale na hypo se nabídka nevztahuje . Za 1,8 mám pár pozemku a garáž i domek na městečku. Což je cena za byt v krajským městě.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 20. 3. 2018 18:25

Mám ekonto comfort (exCITI Premium)
Kdy přišel mail o změně podmínek? Nemůžu to dohledat.
Když to správně chápu, od 1.4. je účet a zlatá debetka spoplatnena.
Do kdy stačí nesouhlasit s novými podmínkami a účet zrušit bez poplatku?
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod jujec 21. 3. 2018 11:28

Podle zákona stačí sdělit nesouhlas kdykoliv. V praxi si RB bere 14 dní, tzn. do 1. 4. to bude problém stihnout - oni prostě "zákon neumí" - viz můj příspěvek výše.
Karta bude zdarma ještě 3 měsíce (na výjimku), účet ne, stane se z něj Komplet konto. Doporučuji co nejdříve zajít na pobočku a pohádat se s nimi, že trváš na starých podmínkách i v dubnu.
jujec
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků