Air Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod losalamos 5. 4. 2018 09:05

SMS přijata, dnes mi to zaktualizovalo aplikaci. Po spuštění hned následoval dotaz, zda chci platby telefonem zapnout.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod _vpa 5. 4. 2018 10:19

Taky se optalo a už se nemůže přihlásit k účtu. Prej je offline, asi jim to hapalo.
_vpa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 5. 4. 2018 10:23

Jj, nejde se přihlásit, asi to lidi chtějí používat...

Z FB: Tak jste se na placení mobilem těšili, až nám z toho zamrzla část internetového a mobilního bankovnictví. Na opravě už ale pracujeme, tak vás prosíme jen o trpělivost. Nemělo by to trvat déle než hodinu. Děkujeme.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod apryl 5. 4. 2018 11:14

Me funguje, ale neaktualizoval jsem i kdyz mi Google Play aktualizaci nabizi.
apryl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zedna1 5. 4. 2018 11:26

Zde je pekny clanek o teto novince shrnujici zakladni fakta + ukazkova videa:

Je to tady. Air Bank dnes spouští NFC platby mobilem
https://www.cnews.cz/air-bank-my-air-nfc-platby-android

Mne se toto reseni ze strany Air banky velmi libi.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 5. 4. 2018 13:10

Podobný řešení měla už před více než rokem ČSOB. Pokud za to byly prémie, tak se to používat dalo, ale jinak to oproti kartě přináší spíš problémy než výhody, takže jsem to používat přestal.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 5. 4. 2018 18:15

Ta aplikace ČSOB má na Google Play nic moc hodnocení (spíš nic, než moc), takže jsem si to ani nestahoval. Stejně tak nevím, jaká plus má proprietární řešení AB proti bezkontaktní kartě.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod libol 5. 4. 2018 18:20

No když chceš své nákupní zvyklosti sdílet raději s Kellnerem, než s Google ..
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod kajer 5. 4. 2018 22:36

Negat hodnoceni se da pochopit kdyz nezvladli na 100% nastup a lidem to hlasilo chyby... -taky sem byl nepochopitelne offline u nekterych polozek a pri skoceni treba na zustatek vse ok.
Takze vzdy napisou hodnoceni spis ti rozezleni nez ti co nemaj co resit.
Ale celkove ... no je na kazdem jak moc potrebuje pokrok za kazdou cenu, ale kdo se chce do "systemu" aktivne integrovat co nejrychleji tak at nevaha -data se budou hodit.
kajer
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod _vpa 6. 4. 2018 06:38

libol píše:No když chceš své nákupní zvyklosti sdílet raději s Kellnerem, než s Google ..

Přesně tak, nejde o to nesdílet data s Google, ale dát bance informace o člověku a uvidíme, jak to bude moci ve světě GDPR používat.
_vpa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod octaviampi 6. 4. 2018 07:30

V tomto případě budu údaje vesele sdílet raději s Kellnerem. Protože (pokud nešpehují i aplikace) data o platbách jsou asi to poslední, co zřejmě google neví. Myšlenka placení mobilem je super, nikdy jsem nebyl paranoidní, ale Google už zachází až příliš daleko. Nejlepší je ta habaďůra, když chtějí nějaký souhlas ke sběru dat - mám např. na mapách zapnuto jen GPS v rámci zařízení. Neustále nabízená volba není Používat/Nepoužívat lokalizaci jinými způsoby, ale "Chcete-li pokračovat, povolte...." a jako možnosti jsou "zrušit" a"ok". Něco si nastavíte, ale neustále vás budou tlačit tam, kam chtějí. A v tomto případě ještě demagogicky tlačí člověka k odsouhlasení pod záminkou, že jinak to ani nejde.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod taylor729 6. 4. 2018 21:17

Souhlas, kdyz uz se vzdavat soukromi, tak aspon diverzifikovat.
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 6. 4. 2018 21:52

Obecně řečeno, naopak, když už se vzdávat soukromí, tak koncentrovat. Lepší, když o mě skoro všechno ví jedna firma než 5, protože v 5 je skoro 5x větší šance, že ta data ukradnou nebo je zneužije. Diverzifikovat by fungovalo, jen pokud kdyby ta data těch 5 firem byla naprosto rozdílného typu a nedala se propojit (což se typicky dají, protože každá firma bude znát e-mailovou adresu a skoro každá telefon).

V tomto případě je to ale naprosto jedno, protože Air Bank se o časech a místech těch nákupů dozví tak jako tak, a Google zhruba taky (i když se neplatí přes Google Pay, umí to odhadovat: https://support.google.com/adwords/answ ... alse&hl=en ).

Podstatnější pro otázku Google Pay / soukromé řešení je, že Google Pay je systémové API a umožňuje platit tou tokenizovanou kartou na webu a v ostatních aplikacích v mobilu, což soukromé řešení vůbec neumožňuje. (Nešikovné pokusy to systémové API nahradit ve stylu Mastercard Mobile, nebo jak se to tento týden jmenuje, jsou… nešikovné – a ještě rozšiřují počet firem, kterým je potřeba věřit.)
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod taylor729 6. 4. 2018 23:32

Myslim to tak ze kazda z firem bude mit neco jineho, neprekryvajici se data. Propojit by to v mnoha pripadech slo, ale budou spolu obchodovat s daty? Muzou vubec? Pripadne chteli by, kdyz by tam byla vyrazna asymetrie (treba google vs seznam)
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod Alfréd z hor 7. 4. 2018 09:36

Jakmile bude možné vybírat z ATM, bude to super. Jinak řešení vzduchobanky zatím pro mě není zajímavé, jednak nepoužívám k placení debetní karty a druhak vyťukávat pin je opruz. Využívám Google pay s mKreditkou, nějaké sbírání údajů neřeším, to už mě více iritují data, která mají k dispozici mobilní operátoři 8-). Nevím jak to bude zde, ale Google pay si vyžaduje po terminálu spojení s bankou, tedy všechny transakce jsou on-line, což lze považovat za bezpečnostní opatření pro případ čórky MT (ve spojení s tím, že už pomalu ani nevím, co je to transakce bez autorizace i u minimálních částek, naštěstí jen otiskem prstu). Takže v praktickém provozu docela opruz a delší čekací doba při zaplacení, oproti bezkontaktní kartě. Zatím to vyvažuje pocit "bezpečí" kvůli zmíněné on-line transakci a autorizaci v podstatě všech transakcí a nemusím sebou tahat kartu. Stejně ale zvažuju, že se vrátím zpět ke klasické bezkontaktní kartě ... protože prostě rychlejší ... nemusím přikládat MT k terminálu, abych si přečetl, že mám sledovat instrukce na displeji, pak přikládat prst ke čtečce otisku a opět MT k terminálu ... a mezitím poslouchat průpovídky pokladních, že karta není podporována (ale zatím se nestalo, že bych nezaplatil :-) ) a jaktože při platbě nad 500 nezadávám PIN :D 8-D O:-).
Alfréd z hor
Nadšenec
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků