Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod elinor 13. 4. 2018 17:33

Nemáte někdo zkušenosti s elektřinou přes moje zdravé finance (MZF)? Chtěla jsem on-line tarif od ČS energie, ale potřebovala jsem se zeptat, jak je to, když nebudu vypovídat smlouvu u stávajícího dodavatele, ale budu odstupovat od smlouvy, tak jsem volala na jejich linku a nabídli mi VIP tarif pro klienty, co mají MZF, že prý je ještě výhodnější než online tarif. Vše mi pošlou na e-mail, ale už teď jsem zvědavá, zda v tom není nějaký fígl.
Tak se ptám, zda někdo má, nebo mu bylo nabídnuto - jaké jsou zkušenosti. Díky.
elinor
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod housegamejihlava 13. 4. 2018 17:57

Já vyúžívám plyn od Energií ČS. Co se týká elektřiny, bohužel jsem vázaný smlouvou u stávajícího dodavatele. Ale jakmile budu moct, přejdu k ČS i s elektrikou, nemají vázací lhůty a záruku ceny na 2 roky
housegamejihlava
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Delitzsch 13. 4. 2018 18:00

Není to VIP tarif. Může ho mít každý klient ČS, který má MZF nebo Erste Premier. Z nabídky Energie ČS je nejlevnější a je ve srovnání s ostatními poskytovali na trhu opravdu výhodný. Smlouva je na dobu neurčitou se standardní tříměsíční výpovědní lhůtou. Podmínkou je být klientem ČS, mít MZF/EP, hradit zálohy/faktury z účtu ČS. Smyslem je udržet klienty u ČS, protože je tak pro ně odchod komplikovanější (změnit dodavatele elektřiny/plynu, nebo přijmout citelné zdražení při přechodu na běžný tarif). Co ušetříte na elektřině/plynu počítají, že utratíte u nich na dalších produktech. Ale samozřejmě nemusíte. Jenom každého 1/2 roku pohovor s bankéřem v rámci MZF. Pokud chcete zůstat dlouhodobě klientem ČS a nevadí vám to tzv. poradenství v rámci MZF, je to velmi dobrá volba.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod apryl 13. 4. 2018 20:58

Klasicky postup CS, nabidnou vyhodne jeden produkt, aby mohli na druhem oholit. Takze podminkou bude nejspis zalozeni bezneho uctu apod.
apryl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Delitzsch 13. 4. 2018 21:51

Samozřejmě. Promyšlená obchodní strategie. Podmínkou levné elektřiny je MZF. Podmínkou MZF zdarma je příjem 7 tis. + transakce kartou + úvěr/investice/životní pojištění/důchodové spoření. Za poradenstvím se skrývá vnucování produktů vydávané za pomoc klientům v různých životních situacích.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod elinor 14. 4. 2018 07:53

MZF mám snad od jejich počátku, myslím, že jsem měla už předchůdce MZF v pilotním provozu, takže s plněním podmínek nemám problém. Zajímavé je, že mě nikdo nekontaktuje s nabídkami. Také malý rozdíl oproti tomu, co psal Delitzsch - elektřinu budu platit přes SIPO. Tak jsem zvědava, co mi na mail pošlou.
elinor
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod taylor729 14. 4. 2018 22:52

Kde se da najit ten VIP tarif? Na webu jsem nenasel. Mam standardni eletrinu on-line a pritom mam EP - nevedel jsem ze ten tarif existuje. Urcite bych chtel zkusit prejit na ten VIP.
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod brňák73 15. 4. 2018 07:13

taylor729 píše:Kde se da najit ten VIP tarif? Na webu jsem nenasel. Mam standardni eletrinu on-line a pritom mam EP - nevedel jsem ze ten tarif existuje. Urcite bych chtel zkusit prejit na ten VIP.

Napis svemu poradci ten ti to zprostredkuje...
brňák73
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Delitzsch 15. 4. 2018 07:55

V případě Erste Premier je možné také ten nejlevnější tarif mít, ale počítejte s tím, že někteří bankéři o tom nemají přesné informace, anebo to příliš nechtějí zařizovat. Tak možná bude nutné si na požadavku trvat. Primárně s tím ČS počítá do MZF, nikoliv EP, kde by měli být převážně vysokopříjmoví klienti. :mrgreen: Elektřinu a plyn nenabízí přímo ČS jako banka, ale sesterská společnosti Energie ČS.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod honzik28 15. 4. 2018 09:16

Není třeba řešit přes bankéře, já jsem oslovil přímo dodavatele - Energie ČS a oni si jen ověřili, že jsem opravdu klientem ČS. Vše jsem řešil jen s dodavatelem. Co se týče placení záloh ani zde není podmínka platit to z účtu ČS, stačí, že ho máte. Já mám účet pro platby energií, voda, TV poplatků oddělený a vedený ve FIO a Energie ČS si inkasuje přímo z FIO, nikomu to do teď nevadilo. Začínám u nich druhý rok a jsem spokojený - cenu mám nižší než byla první aukce Dtestu. Tarif se jmenuje FIX Elektřina a cena je vždy garantována na 12 měsíců. Teď na nové období zůstala nezměněná.
honzik28
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MarKom 18. 5. 2018 16:58

Zdravím, má někdo zkušenosti v poslední době s rychlostí připisování plateb? Dnes v dopoledních hodinách mi byla odeslána větší částka (statisíce) z účtu ČSOB, kde na tuty vím, že peníze odešly, na ČS účtu doteď žádný pohyb. Na lince paní tvrdila, že se to může připsat v pondělí, já bohužel neměl sílu na vysvětlování a popřál jí hezký den.

Dokdy přesně má Spořka deadline? V případě, že dnes nepřipíší, existují na ně nějaké páky? (ČNB)

Potvrzujete jim ten marketingový souhlas?
MarKom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 18. 5. 2018 17:11

Njn, paní na lince dost těžko může vědět, jaká jsou pravidla v ČSOB. :-) (Tedy mohla by, ale očekávat to je poněkud bláhové.) On fakticky může být problém i u ČSOB a paní mohla mít pravdu.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod ab84 18. 5. 2018 17:35

Moje zkušenost - ČS odesílá a připisuje platby expresně. Problém bych viděl na straně ČSOB, která to klidně mohla po vzoru mBank poslat v balíku až v 16:00 a v tom případě se to připíše opravdu až v pondělí ráno. Páky asi nemáš žádné...
ab84
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MarKom 18. 5. 2018 17:38

Volalo se i do ČSOB, tam problém nebyl, paní potvrdila že platba od nich ráno odešla. Ostatní souběžně zadané platby byly již dopoledne připsány na příslušných účtech. Já vidím problém u Spořky.
MarKom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Prologer 18. 5. 2018 18:12

ČSOB odesílá do 12h,cs připisuje hned. Ejpoudeji zítra to máš.
Prologer
Nadšenec
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků