Unicredit Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod xls 16. 4. 2018 14:45

Oni opravdu chtějí 50k příjem, aby dali 50k kreditku, přes to nejede vlak. Ani časem automaticky nedají. Oproti tomu ČSOB dala opravdu bez problémů na základě telefonátu.

Jiná věc je, že ta kk od UCB není v podstatě nic moc. Jsem nakonec rád, že ji nedali. Bohatě stačí zlatá debetka.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod tramin 16. 4. 2018 14:48

No nevím,já dostal zlatou KK v listopadu za podstatně nižší příjem.Schválená byla za 3 dny...
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cestak71 16. 4. 2018 15:44

Já též, v březnu loňského roku...
cestak71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod houghs 16. 4. 2018 18:01

xls píše:Jiná věc je, že ta kk od UCB není v podstatě nic moc. Jsem nakonec rád, že ji nedali. Bohatě stačí zlatá debetka.


No to si fakt nemyslím. Nevím o žádném jiném prémiovém účtu, kde by nabízeli zlatou kreditku s kurzy karetní asociace. Zlatá debetka ji rozhodně nenahradí, pokud chci kurzy asociace, musí být k cizoměnovému účtu, v případě UCB k euroúčtu. A mít tam poměrně slušný zůstatek. Půjčovny aut debetní karty můžou odmítnout a pokud ne, tak blokují na kartě 300-1000 EUR (ledaže si turista koupí jejich předraženou pojistku na "zero liability"). A pak také je otázka rezervy na výdaje v případě nemoci a úrazu, můžou to být velké částky a pojišťovny vesměs proplácí až zaplacené údaje. Já na euroúčtu držím zůstatek 500-1000 EUR, a to rozhodně na aktivní cestování není. Bonusové míle sice nejsou až takové terno, 5 mil za 100 Kč, ale je to celkem v souladu s tím, za co se dávají v cizině, 1 míle za euro, někde 1 míle za 2 eura.

Požadavek 50K příjem na 50K limit na kartě mě moc smysl nedává, je dost přehnaný. Řekl bych, že motivem je spíš to, aby maximálně omezili okruh možných zájemců. Karta je poměrně drahá, banka pravděpodobně musí M&M také něco platit a klienti s nulovým poplatkem moc výděleční nejsou. Ano nabídnou modrou kartu s menším limitem, ale ta není zdarma a má jen 3 míle za 100 Kč.
houghs
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 16. 4. 2018 18:23

Tak já jí opravdu nepotřebuju. Kreditek mám dost od jiných bank, vč. KK s kurzem asociace, to by pokrylo bohatě tu autopůčovnu (pokaždé to bylo bez problémů i bez KK) i tu mimořádnou rezervu. Na tom EUR účtu je stejně potřeba peníze mít, protože se vybírají z bankomatu, kartou se zdaleka všude nezaplatí.

Míle se mi nelíbily, když jsem se podíval pořádně na jejich podmínky. S příjmem by nebyl problém, kdyby posuzovaly skutečné příjmy a ne základ daně z přiznání. Ale jak říkám, mně by ta karta nic nepřinesla, takže o 1 zbytečnou míň.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 16. 4. 2018 22:00

houghs píše:Nevím o žádném jiném prémiovém účtu, kde by nabízeli zlatou kreditku s kurzy karetní asociace.
No nevím, mám za to, že nyní už není vůbec žádný, nejen žádný jiný, alespoň od doby, co má UCB v ceníku položku "Převodní poplatek za konverzi měn" :-(
To půl procento z té kdysi relativně slušné kreditky udělalo docela drahý špás.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod eR99 17. 4. 2018 06:20

U KK M&M Gold není "převodní poplatek za konverzy měn" aplikován. Nový ceník platí od 1/3/2018. U této KK není tento poplatek uveden. K tomu mám v březnu 2018 transakce v EUR zúčtované s kurzem karetní asociace. Jinak za 45 tis. mílí lze mít např. zpátečný let s velkým kufrem 25 kg po Evropě. 45 tis. mílí lze naškudlit za 15 měsíců. Díky kurzům asociace a mílím má tato KK (některým) stále co nabídnout. :-)
eR99
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod apryl 17. 4. 2018 07:05

čulibrk píše:Který den v měsíci teď standardně posílají bonus u KK Axa Club z UCB do AXA?

Dnes prisla SMS, ze penize z UCB byly zainvestovany do AXA fondu.
apryl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cestak71 17. 4. 2018 07:26

Ani u KK MC M&M Standard není převodní poplatek za konverzi měn aplikován. Účtuje se pouze u KK Visa.
cestak71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod houghs 17. 4. 2018 09:11

Opravdu poplatek u M&M za konverzi není. V únoru jsem byl ve Španělsku a přede dvěma týdny v Asii - Taiwan a Hong Kong. Kurzy byly u všech transkací OK. Je pravdou, že vypočítané kurzy na výpisu se vždy bez ohledu na měnu transakce uvádí jen k EUR. Ale ani to půlprocento by nebylo ještě tak tragické, na korunových debetkách to standardně je 2-3%, spíš k té trojce.

Ještě pár slov k té hotovosti. Po Evropě na dvoutýdenní dovolenou s rodinou jsem vystačil se stoeurovkou v hotovosti, karty přijímají skoro všude - zkušenost ve Francii, Španělsku a Portugalsku. V Asii je to jiné. Překvapil mě hodně Taiwan, jedna z nejbohatších zemí regionu, bohatší než Japonsko (pravda, na první pohled to není na té zemi vůbec vidět). Přijímání karet je prakticky omezeno na dražší obchody a restaurace, obchodní domy a supermarkety. Na ulici jsem nenašel jediný obchod, kde bych mohl běžnou kartu použít, ani 7/Eleven nebo McDonald si na Taiwanu s MC nedokázal poradit, akceptují jen karty místní. Takže tam je nutné zajistit si dostatečnou hotovost, většina bankomatů ale účtuje NT$100 surcharge. Hotovost nemám rád, špatně se s ní manipuluje a hlavně co s ní, když se nepodaří utratit. Navíc ještě takovou exotickou měnu. Taiwan, ačkoliv statisticky bohatší než Česko je v kartách na úrovni, která tu byla tak před 20 lety. Hong Kong je oproti tomu z jiného světa, karty se přijímají prakticky ve všech obchodech. Výjimkou jsou místní restaurace, samozřejmě tržiště a také, což je zvláštní, dobíjení karty Octopus, která se používá hlavně ve veřejné dopravě a pak také jako platební karta v některých obchodech. Karta se dá dobít jen v hotovosti v násobcích HK$50. Její pořízení je prakticky nevyhnutné, protože v autobuse nebo tramvaji nikdo z hotovosti peníze nevrátí, peníze musí být přesně. Stejně tak kupování lístku v metru, platí se od ujeté vzdálenosti v rozmezí HK$5,50 až HK$28, karta se protáhne při vstupu a při výstupu odečte přesná částka. Jinak je nutné dobíjet jízdenku v automatu před výstupem, což je hodně nekomfortní a dražší.
houghs
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 17. 4. 2018 10:52

Ahoj, ta AXA karta - co se týká bonusů, tak už jen 0,5% za každou platbu a 2% v Penny případně Datart...to je už docela okleštěný.
Otázka, jestli není lepší ji zrušit, že bych si nějak moc přilepšil na penzijní připojištění používáním karty, to asi ne.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 17. 4. 2018 11:11

V Asii to bylo zatím všude stejný, všude je potřeba hotovost. Výjimkou jsem většinou velké supermarkety. Proto převedeno na UCB je tam užitečnější debetka než kreditka.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod houghs 17. 4. 2018 12:53

Ano, ale jen debetka od UCB napojená na euroúčet.

Alternativou je ještě dolarová hotovost a měnit podle potřeby menší částky. Na USD jsou o něco málo lepší kurzy, spread proti EUR je asi poloviční http://www.nkcl.com.hk/change.php. Ale také to má svou nevýhodu, na letišti dobrá směnárna není, v hotelu taky ne, je vhodné si vybrat nějakou která má dobré reference. A v HK obyčejně hned na letišti je potřeba pořídit a nabít Octopus kartu. Jenže dobré směnárny jsou až ve městě - v Tsim Sha Tsui, Sheung Wan nebo Wan Chai.

Znám jen HK a TW, počítám že s kreditkou se dá ještě existovat v Singapuru nebo Jižní Korei, Japonsko je otazník a u těch ostatních to bude snad ještě horší než na Taiwanu.
houghs
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod avathar 17. 4. 2018 13:45

V Japonsku to jisti obchody 7/11.
avathar
Diskutér

Odeslat příspěvekod Prologer 17. 4. 2018 23:09

V HK jsem byl celkem překvapen, že tu kartu nebrali uplně všude, ale v rámci Asie je to rozhodně jedna z nejvíce kartových zemí. Hodila se mi tam Curve - vybral jsem z ní hned na letišti a vyřešeno. Zajímavé, že v kiosku dovolovali platit Airport Express kartou, ale za Octopus brali jen cash. Jako by v potravinách dovolili z horní poličky prémiovou potraviny kartou zaplatit, ale ty z poličky nižší ne.

V Japonsku se kartou platilo v 7/11 a Family Mart, jinde skoro jedině hotovost. A za výběry se tam vždy platí nějaký poplatek bankomatu (nejnižší asi na poště) a jen některé bankomaty berou zahraniční karty.

V Jižní Korei to bylo zhruba jako v tom Hong Kongu. Takže se tam taky dost hotovost hodila, ale alespoň ve větších obchodech karty brali. V Singaporu také to samé - ve food courtech jedině hotovost, ale v supermarketu karty.

Naprostý rozdíl jsem teď zažil ve Stockholmu, kde automaticky hned platbu poslali na terminál a kdyby člověk chtěl zaplatit cash, tak by jim musel říci. Karty dokonce bral i náš průvodce na dýško. :D
Rád vás doporučím do Crypto.com, Revolut, Plutus apod. Napiště PM
Prologer
Nadšenec
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků