Asketický život

Životní cyklus uživatele peněz

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 4. 2018 14:45

Tohle mi nějak nesedí:

Podle soudních znalců spadá Prokop svou inteligencí do pásma slabšího průměru a projevuje se asociálně.

a k tomu:
Na internetu našel inzerát na místo vedoucího ekonomického oddělení Národního zemědělského muzea (NZM). K přijetí ale potřeboval občanský průkaz a kartičku pojištěnce. Vydal proto fingovaný inzerát na nočního hlídače, na který se mu přihlásil jistý Libor Liška. Tomu poté Prokop vzal doklady, kvůli údajnému ověření, a šel s nimi a se zfalšovaným vysokoškolským diplomem na konkurs do zemědělského muzea.

Tohle, podle mého názoru, vyžaduje vyšší, než podprůměrnou, inteligenci.

A když k tomu připočtu, že se mu podobný kousek již podařil jednou:

V hradecké věznici si v minulosti desetkrát odsouzený Prokop odpykával trest taktéž za zpronevěru deseti miliónů korun českobratrské církve evangelické, kde mezi lety 2008 a 2009 pracoval jako vedoucí ekonomického oddělení.

Nebo varianta b) - výrazně podprůměrnou inteligenci mají zaměstnanci státních institucí, když se nechali takto napálit. Docela se divím, že ti nebyli nijak postiženi.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vpe 25. 4. 2018 12:13

Podprumerne inteligentni jsou novinari. Oni na to maji malo casu a tak pisi neuveritelne nesmysly.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 25. 4. 2018 22:05

b) je správně...

To takhle kliknete na odkaz na stránce "Volná místa" http://www.suip.cz/oip03/volna-mista/ a nestačíte čumět na odpověď...

Úřední deska OIP Hlavní město Praha
Oznámení:


Oznamujeme, že dne 20. 11. 2017 bude z technických důvodů poradenská a konzultační činnost vč. podatelny poskytována od 9:30 hod.. Děkujeme za pochopení. Vedení OIP
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar


Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 14. 5. 2018 07:26

Smaž to, nebo si Patrik přečte u toho článku diskuzi a začne se chodit koupat do obecní knihovny :-D ,
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 14. 5. 2018 07:50

Poučné, i když trochu extrémní přístup. Ani jsem nevěděl, že pro to existuje název. Skoro do té kategorie patřím.

Nejde, myslím, tak o to svítit jednou žárovkou, jako neutrácet na blbosti. Pak není problém, aby okolo těch 50 % z příjmů přebývalo. A vo tom to je.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 5. 2018 05:04

Já jsem si teď měsíc vyzkoušel, jaké je to být nezaměstnaný - no a po pravdě řečeno, není to vůbec špatné, vůbec se nedivím, že se tolika lidem do práce nechce.
Podpora bez pár stovek 17 tisíc za nic (první pozvání na schůzku až měsíc po registraci - to už jsem měl jiné místo)! Stihl jsem si oběhat věci, na které jsem při práci neměl čas (nebo spíš chuť), jako doktory, obnovu končících dokladů, atd, a k tomu dva prodloužené víkendy (potápění v Chorvatsku a výlet do Holandska - projížďky na kole a Walibi park), docela jsem si odpočinul.
Teoreticky jsem byl nezaměstnaný ještě o něco déle, protože jsem se domluvil na ukončení pracovního poměru těsně před odjezdem na dovolenou (Japonsko a Jižní Korea), něco jsem "zaplácl" nevybranou dovolenou na zbytek jsem dostal neplacené volno.

Když už mluvím o tom Japonsku - zrušili nám tam let, tak jsem obeslal všechny čtyři banky, kde mám cestovní pojištění. Z Komerčky byla odpověď "nejvstřícnější" tak jsem tam nahlásil pojistnou událost - a včera docela příjemná zpráva :).
vyrez.jpg


No nic, budu končit, čeká mě práce :)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eeet 15. 5. 2018 05:52

To nejde uplatnit narok u vsech pojistoven, kde mas cestovni pojisteni?
eeet
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 5. 2018 06:03

eeet píše:To nejde uplatnit narok u vsech pojistoven, kde mas cestovni pojisteni?

Pouze škody na zdraví.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod neosobně 17. 5. 2018 19:15

Tak abychom se vrátili k jádru pudla....myslím, že i dnes jde přežívat i do 3 000 na měsíc/personu a ještě se stravovat střídmě ku poměru pohybu, kterého máme obecně méně a méně.
Další věcí jsou však potencionálně astronomické výdaje za energie/paliva v Kolonii. Tady jde úspora řešit bud pohybem na kole/pěšo/na černo nebo privatizací části paliva z nádrže nějakého služebního/nákladního auta oligarchů/kolonizátorů. A nebo tedy kupovat palivo (samozřejmě ne za plnou cenu u pumpy), ale nedat vydělat zase aspon prodejcům ojetých šrotů a nových šrotů a jezdit ve spolehlivém levném a svépomocí opravitelném autí. Ještě nám zbývají energie nutné pro bydlení, tady jde ošláliti jak vlastní tělo, tak platby a vlézti se tak do 500.
Samozřejmě nesmí se platit žádný nájem/podnájem apod. a tudíž bydlet ve vlastním ze zlatého realitního socíku, protože hypotéka tj. smrt ve finančním/pracovním kapitalistickém otroctví doslova do smrti.
Tedy i v dnešní době lze reálně na personu žíti do 3 000 Kč a nebýti bezdomovcem, či sběračem odpadu.
Samozřejmě je nutno používat proti systému jeho vlastní zbraně proti "lidským zdrojům" a nelze vše specifikovat. :D
Další úspory a benefity možno získat v SZ, kdy si zájemce ale napřed otevře nový BEZPOPLATKOVÝ účet u mBank na mé doporučující číslo.
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Taki 18. 5. 2018 05:27

Bezpoplatkový?
Taki
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 5. 2018 05:41

Tady je právě vidět kam vede odměna za ulovení klientů - je jedno jestli jde o mBank nebo Transferwise (asi netypičtější příklady). V hodně za pětikilem (nebo 50 librami) lidi vyzdvihují výhody a zamlčují nedostatky zmíněných služeb. Všechno je zdarma (což není pravda, třeba u mBank není zdarma platební karta, pokud klient nesplní podmínky), výhodnější, lepší,....

Když vezmu úvahu, že je zde řada bank, které mají základní služby (účet, transakce, kartu) opravdu zdarma a bez podmínek (Fio, Air, Equa, Hello, Creditas), tak, dle mého názoru, nemá mBank co nabídnout.

Možná to chce neosobně/osobně spíše brát jako "sdělím ti nějaké dobré tipy, když si založíš produkt, který je sice na houby, ale mne přinese pětikilo", otázkou je, jak kvalitní ty tipy budou, když zrovna u mBank zamlčí podstatnou informaci, tedy že to až tak úplně bezpoplatkový účet není.

-- 18. 5. 2018 06:43 --

Mimochodem, prachy z pojistné události už přišly - takže se mi "bezpoplatkový" (splňuji podmínky obratu na účtu, což je pro mne pohodlnější a levnější než podmínky obratu na kartě) účet u Komerčky docela vyplatil.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod neosobně 18. 5. 2018 09:52

V principu samozřejmě i mBanka účet bezpoplatkový je, stačí splnit jednoduchou podmínku na kartě. Obdobně to má více bank, at už pro potřeby vyššího úroku nebo neplacení poplatku za měsíční vedení účtu atp.
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod neosobně 18. 5. 2018 14:27

:-)
Naposledy upravil neosobně dne 18. 5. 2018 15:44, celkově upraveno 2
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod JPT666 11. 6. 2018 15:56

neosobně píše:Jistě, dělá mě štastným příroda a to že dokáži ušetřit i více než oficiálně vydělám :-D ...zatímco většina ovčanů jen nadává na zločince politiky a na nízké platy a drahotu a pak chodí k volbám a konzumují masově komerční kulturu, politiku a blafy a zmetky z nadnárodních obchodů a na to vše si většina i půjčuje, či zadluží na půl života (hypotéky) a stává se tím otrokem systému.


To dokážu taky. Já jsem si např. nekoupil vilu, jachtu nebo Lamborghini apod., takže jsem ušetřil několik desítek milionů :D
JPT666
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků