Equa bank (od 14. 11. 2022 sloučeno s Raiffeisenbankou)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod MarekVach 3. 5. 2018 14:45

Hlásím negativní zkušenost s touto bankou. Když jsem si byl někdy 14 dní zpátky zakládat SÚ HIT, tak v podstatě jediné, na co jsem se ptal bankéřky, která se mnou účet zakládala, bylo:

1) Jaké jsou podmínky pro "bonusové" úročení, respektive těch 0,8 % p.a., což by měl stačit měsíčně 1 převod na účet/z účtu

2) Jestli je účet naprosto bezpoplatkový - Bylo mi odpovězeno, že ANO!

Ptal jsem se záměrně na tuto informaci, abych nemusel studovat dlouhosáhlé obchodní podmínky, protože to byla v podstatě jediná informace, která mě zajímala k tomu, abych účet mohl začít bez problémů využívat.

Jaké bylo potom překvapení, když o pár dní později mi byl naúčtován poplatek 9 CZK za převod ze SÚ HIT! Po tom, co mi bylo sděleno na pobočce, jsem předpokládal, že vyřídit reklamaci tohoto poplatku bude jenom formalita. Inu nebyla! Psal jsem na jejich infolinku, že jak je možné, že na přímý dotaz uvádějí jejich pracovníci na pobočkách lživé informace, mi jenom odpověděli, že "kvůli absenci záznamových zařízení na pobočkách není možné mé tvrzení potvrdit". A já žil doteď v přesvědčení, že regulovaná banka v ČR není orientální tržiště. Inu, jak se říká, pro dobrotu na žebrotu! Mohl jsem si peníze ze SÚ HIT převést na běžný účet a z běžného účtu pryč a měl bych to zadarmo, co na tom, že bych tím zbytečně přidělal starosti, jak sobě, tak i bance tím, že bych místo jednoho převodu, zadal zbytečně dva?! Nás to nezajímá, pravidla jsou pravidla a na pobočkách se klientům běžně lže, tak si na to zvykejte! Přemýšlím, jestli neposlat podnět/stížnost na ČNB? Samozřejmě, že mi nejde o těch 9 CZK, ale o princip... Jak si proboha banka na svých pobočkách může dovolit klientům do očí lhát?!
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 3. 5. 2018 15:14

MarekVach:
Kritizuješ tuto banku zcela neoprávněně. Je to tvoje věc, že jsi si předem nezjistil podmínky a nepodíval do ceníku. Spoléhat se na informace bankéřů a především bankéřek je často nedostačující. Z vlastní zkušenosti vím, že nejen v Equa bank dokážou podávat nepravdivé a mylné informace. Jinak převody ze spořících účtů přímo do jiné banky bývají obvykle zpoplatněné nebo nějak omezené. Klidně můžeš napsat stížnost do ČNB a pak nám tu napiš co ti na to odepsali abychom se mohli trochu zasmát.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MarekVach 3. 5. 2018 15:20

"Je to tvoje věc, že jsi si předem nezjistil podmínky a nepodíval do ceníku."

Vždyť to není pravda, tý zaměstnankyně jsem se ptal záměrně a právě proto, abych tyhle "nesmysly" nemusel studovat, když je tahle banka jedna z těch z nové generace, která se prezentuje jako v podstatě bezpoplatková (za ty základní služby samozřejmě...). Rozhodně jsem se neptal na dezinformaci nebo lež, pokud to slečna na pobočce sama nevěděla, tak neměla odpovídat ANO, ale měla mě opravdu odkázat na ty obchodní podmínky, které bych si opravdu přečetl, kdyby mi slečna tuhle dezinformaci nedala.

"Spoléhat se na informace bankéřů a především bankéřek je často nedostačující."

Takže podle tebe vlastně mám nést vlastně odpovědnost za to, koho si tam oni v té bance zaměstnávají, rozumím tomu dobře?

"Jinak převody ze spořících účtů přímo do jiné banky bývají obvykle zpoplatněné nebo nějak omezené."

A právě proto jsem na tuto informaci podával naprosto přímou otázku, na kterou lze odpovědět pouze ANO nebo NE! Bylo odpovězeno ANO! Správná odpověď podle obchodních podmínek je však NE a za toto ANO mám nést odpovědnost já.
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 3. 5. 2018 15:35

MarekVach:
Mluví se, že "důvěřuj, ale prověřuj" a proto jsi si to raději měl ještě prověřit na stránkách banky. Také se mluví, že "neznalost zákonů neomlouvá" a to by se dalo také říct i že neznalost podmínek neomlouvá. Myslím, že není až tak složité a náročné podívat se na stránky banky na ceník za co všechno se platí nebo neplatí nějaký poplatek. Je to často více spolehlivější než dotaz v bance.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MarekVach 3. 5. 2018 15:44

"Mluví se, že "důvěřuj, ale prověřuj"

Jistě, tak to ta otázka pak vůbec neměla smysl, protože tím, že se na to podívám, zjistím to samé jako kdybych se na to vůbec neptal. Takže to vlastně bylo jenom na škodu.

"neznalost zákonů neomlouvá"

Jistě, zrovna v tomhle případě je to stejné asi jako, kdybych se zákonodárce zeptal na znění zákona, on mi ho do očí řekl a pak se mi zpětně smál, že ve skutečnosti zní jinak, že si to popletl, ale že pykat za to mám já! :D

"Myslím, že není až tak složité a náročné podívat se na stránky banky na ceník za co všechno se platí nebo neplatí nějaký poplatek."

Opakuji znova, že složité to není, ale účel dotazu byl ušetřit čas, nikoliv dostat mylnou informaci!
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod franko_cz 3. 5. 2018 16:41

Kvůli devíti korunám a vlastní blbosti je zbytečné zasírat vlákno.
franko_cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod octaviampi 3. 5. 2018 16:46

No podle toho, co tady pinda za pitomosti, tak bude psat elaboraty jeste dva tydny.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod MarekVach 3. 5. 2018 17:10

OK, balím to. Chtěl jsem informovat o ne uplně košer jednání ze strany banky. Ne nadarmo se říká: "Co Čech to podvodník, slušný lidi zemřeli nebo se přesídlili na chodník". Tak ať nás ty banky tímto způsobem vysírají nadále a třeba příště, až nepůjde o 9 korun a stane se to někomu z Vás, tak se to sejdeme znova.
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 3. 5. 2018 18:01

Podívej, tohle (mystifikace) je celkem standardní u téměř všech bank a přečíst si alespoň základní ceník (a že u Equabanky je zatraceně dlouhý) je základ, který nikoho nezabije (tedy zjevně Tebe a pak ještě osobne).
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod anonymni 3. 5. 2018 18:50

Neni nahodou MarekVach alias vlazyho? ;-)
anonymni

Odeslat příspěvekod MarekVach 3. 5. 2018 19:06

Ne, to fakt nejsem.
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 3. 5. 2018 19:54

MarekVach píše:Jistě, tak to ta otázka pak vůbec neměla smysl, protože tím, že se na to podívám, zjistím to samé jako kdybych se na to vůbec neptal.
Tak to si docela dost protiřečíš. Psal jsi, že ti v bance dali nesprávné informace. Kdyby ses na to podíval na stránky banky tak by jsi tam získal informace asi jiné a nyní by jsi nám tu kvůli tomu nemusel brečet.
MarekVach píše:Jistě, zrovna v tomhle případě je to stejné asi jako, kdybych se zákonodárce zeptal na znění zákona, on mi ho do očí řekl a pak se mi zpětně smál, že ve skutečnosti zní jinak, že si to popletl, ale že pykat za to mám já! :D
A kdyby ti ten zákonodárce řekl, že kradení není trestné tak by jsi šel krást a pak u soudu se obhajoval tím, že ti to řekl zákonodárce?
MarekVach píše:účel dotazu byl ušetřit čas, nikoliv dostat mylnou informaci!
Možná tím dotazováním se v bance a nyní tím stěžováním se nám tu na banku jsi promarnil více času než kdyby jsi si to hned přečetl na stránkách banky. To jsi se možná ještě na nic nebyl zeptat v bance Moneta. Tam by jsi se teprve divil co ti tam pracovnice banky jsou všechno schopny nakecat a možná by se ti z toho i postavily vlasy na hlavě. Podle toho je Equa bank ještě docela v pohodě.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MarekVach 3. 5. 2018 20:21

"Tak to si docela dost protiřečíš. Psal jsi, že ti v bance dali nesprávné informace. Kdyby ses na to podíval na stránky banky tak by jsi tam získal informace asi jiné a nyní by jsi nám tu kvůli tomu nemusel brečet."

V čem si protiřečím?

Ano, v bance mi dali nesprávné informace.

Kdybych se chtěl podívat na stránky a tuto informaci zjistit, udělám to. Informace dle mě lze zjistit i jinou cestou a to zeptat se zasvěcené osoby. Zeptal jsem se, odpověď jsem dostal. Kdyby odpověď byla pravdivá, ani neceknu. Kdyby odpověď byla "nevím", ani neceknu a informaci si zjistím. Když je odpověď ano, převody dovnitř i ven jsem bezpoplatkové, nemám potřebu/nutkání informaci nadále hledat.

"A kdyby ti ten zákonodárce řekl, že kradení není trestné tak by jsi šel krást a pak u soudu se obhajoval tím, že ti to řekl zákonodárce?"

Kdyby ses po 100 letech probral z komatu (a žil jsi) a první informace, kterou by ti podali, by ti Stephen Hawking (taky by žil) řekl, že našel způsob, jak cestovat v čase, ty bys mu nevěřil?

Tahle tvoje logika stejně pokulhává, protože když jdeš k doktorovi, ne já, ale někdo kdo je opravdu nemocný, tak mu ten doktor taky kolikrát dává něco, co vůbec nezná. A stejně mu ten pacient věří. Koukám, že jsem tu asi vážně sám, kdo nestaví českou regulovanou banku někam na úroveň vietnamské prodejny potravin...

"Možná tímk dotazováním se v bance nyní tím stěžováním se nám tu na banku jsi promarnil více času než kdyby jsi si to hned přečetl na stránkách banky."

Tak to každopádně, ale možná jde teď o princip, než o těch pár korun a promarněný čas.

"To jsi se možná ještě na nic nebyl zeptat v bance Moneta."

Byl, nejen, že tam mám účet, ale dokonce jsem zvažoval i nákup akcií, nakonec zvítězila Komerční Banka. A s ničím takovým jsem se tam nesetkal. Vlastně ani v žádné jiné bance. Dost nechutných praktik se dopustila kampelička ANO (nově NEY), ale 1) kampeličku já stále nestavím na roveň banky 2) šlo o vyjednávání individuálních úrokových sazeb pro několika milionové vklady, kde se do jisté míry nestandardní chování dalo očekávat.
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 3. 5. 2018 20:54

MarekVach píše:OK, balím to.
Tak dalo se čekat, že to asi nemyslíš vážně. Touha pochválit se s tvojí vlastní hlouposti a vybrečet se nám tu kvůli tomu je asi u tebe dostatečně silná a tak jsi to přece jen nezabalil a klidně v tom pokračuješ dál.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MarekVach 3. 5. 2018 21:06

Nevím, co je hloupého na tom zeptat se na přímou otázku v bance a podle informace (v tomto případě lživé) se zařídit. Když se v servisu Porsche zeptáš, jestli jsou seřízený brzdy a oni ti řeknou, že ano a ty se potom zabiješ, tak je jistě tvoje chyba, že doma nemáš vlastní servis. A jinak ano, hlupák dolarový milionář já, se sem chodí vybrečet k výrazně chytřejšímu a úspěšnějšímu vlazymu.
MarekVach
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků