Eurosojuz chystá tzv. Kyperský scénář vyrabování vkladů

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod radecekh 11. 6. 2018 05:27

fagot píše:Tisk peněz v takové míře vždy vedl k hyperinflačnímu cyklu, který ekonomiku krásně zresetuje :) Pokaždé tvrdili, že "tentokrát to bude jinak, protože....". Nikdy nebylo...
...
Nesouhlasím, že pád cen nemovitostí o 50 % ovlivní jen 1 % národa protože hypotéky má víc než 1 % domácností. Splácet 10 mln hypo na nemovistost v hodnotě 5 mln je vyloženě naprd.


Aby to vyvolalo hyperinflaci, muselo by se tisknout ročně víc, než byl objem minuloroční ekonomiky. A k tomu je vážně dost daleko. Navíc by muselo platit, že ty tištěné peníze utratíte za něco "z venku" ekonomiky.
Když se podíváte na reálné příklady hyperinflace, jsou to státy, kterým šla vlastní ekonomika do háje a životní úroveň se snažili udržet importem zboží, za které ovšem neměli čím platit.
EU potažmo Eurozóna je ovšem v jiné situaci. Produkuje víc, než sama spotřebovává, tedy má kladnou obchodní bilanci. A takový stát či uskupení v minulosti nikdy hyperinflací netrpěl.

A s těmi hypotékami si pletete pocity a reálné dopady. Ano, pocit budou mít možná ti, co si vzali hypotéku v posledních letech špatný, ale reálně jim to může být naprosto ukradené, protože to nemá žádný vliv na schopnost splácet, ani žádný vliv na jejich životní úroveň, stejně jako na ty, co mají hypotéku už několik let, nemá to, že cena nemovitostí od té doby vzrostla o desítky procent.

-- 11. 6. 2018 06:45 --

neosobně píše:Ta spodina, verbež co tu 29 let škodí u Koryt, ale půjde ke zdi, o to se postaráme. 29 let tu škodí kudy chodí, tunelují, okrádaj a nakonec i tu trochu peněz uškudlených občany znehodnotí... :D

Komunisti (pokud vás to slovo uráží, tak si za něj dosaďte "levicově sociálně orientovaní jedinci") vždycky měli takovou hloupou tendenci zabíjet ty, co je živí. A vždycky si k tomu našli důvod, který byl zdánlivě správný a nedalo se s ním nesouhlasit.
Třeba na vyhnání bílých farmářů ze Zimbabwe nebylo podle spravedlnosti nic špatného. Všichni cítíme, že ti bílí tam přišli, kolonizovali a využívali ty černé ke svému prospěchu. Když se na to budeme dívat jen z této stránky, není co řešit. Ale objektivně by to chtělo se na to podívat i ze strany druhé, tedy, že tou kolonizací a ždímáním obyvatelstva se zvyšovala životní úroveň. A po vyhnání (ve vašem podání po postavení ke zdi), jim životní úroveň drasticky klesla.
Stejný scénář by nastal i u nás. Lidé jako vy vidí nepravovosti a závidí, jak na nich někdo vydělává. Bohužel už jim však nedochází, že sami by nebyli schopni se uživit. Nechápou, že možnost se předvézt mají lepší teď, než v okamžiku, kdy jde všechno do háje. To, že zdejší lidé jdou dobrovolně makat do nějaké montovny, je jejich svobodná volba. A kdyby tady ta montovna nebyla, tak jsou bez práce, protože jsou úplně neschopní se o sebe postarat sami.
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod neosobně 11. 6. 2018 22:06

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... ata-539657

Ten nadpis z odkazu přesně vystihuje podstatu "naší" Kolonie. 80% pracujích živoří na podprůměrných či stejně žebráckých průměrných a mírně nadprůměrných příjmech. Zbylých 15% přežívá na ubohých platech kolem 50 000, tj. 1/3 platů Kolonizátorských zemí.
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jidis 12. 6. 2018 05:32

A zbytek lidi si lebedi bez prace na socialnich davkach.
jidis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fortress 12. 6. 2018 07:35

Před více než deseti lety jsem četl zvědavce, to je takový praotec konspiračních webů a už tehdy byl dolar před krachem, evropa se potápěla do dystopie a hloubila se nora protože jinde se kataklyzma přežít nedá.
Superb L&K 2.0TSI 206kW /// Alfa Romeo Giulia QV 375kW /// Audi R8 V10 RWD 397kW
fortress
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jidis 12. 6. 2018 07:57

USD krach nehrozi, tam neni socialismus jako v EU.
jidis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radecekh 12. 6. 2018 09:01

jidis:
Nehrozí krach žádné země či uskupení, které mají vnější závazky ve vlastní měně. Tedy nehrozí ani krach USA, ani krach Eurozóny.
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod jidis 12. 6. 2018 09:06

Ale hrozi pad meny Euro. Italie, Spanelsko, Recko tahnou Euro ke dnu.
jidis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod neosobně 12. 6. 2018 09:48

Je třeba si uvědomit, že USA na rozdíl od EU byly sjednoceny a spojeny násilně, válkou S proti J. EU je bohužel politický projekt otců zakladatelů, kteří zažily hrůzy 2.WW, nicméně jsou již dávno pod drnem a potomkům otrnulo... není, není možné spojit země Evropy s různou měrou ekonomicko-hospodářské a politické úrovně pod jednotnou měnu a direktivní vedení Komis z Bruselu, aspon tedy ne normální mírovou cestou a válěčnou taky ne, nejsme směska přistěhovalců na nový kontinent jako v USA.

Že se EU zatím nerozpadla nic neznamená, starý Řím jako největší říše Evropy se postupně rozpadal a erodoval několik století. Prakticky rozpad Evropy začal výstřely v Sarajevu 1914, kdy následná válka vedla k rozpadu monarchií a počátku eroze jejich kolonií v Africe, Asii....takže tu máme v Evropě 100 let neustálé eroze a rozpadu opravdu velkých říší a jejich kolonií...
Naposledy upravil neosobně dne 12. 6. 2018 09:58, celkově upraveno 1
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod radecekh 12. 6. 2018 09:55

jidis:
Co je to pád měny? ECB tiskne tolik, kolik je potřeba. Eurozóna má kladnou obchodní bilanci, takže na jakémkoli poklesu eura vydělá. Zisky z kurzového rozdílu při exportu převáží ztráty z kurzového rozdílu při importu.
Že Itálie, Španělsko či Řecko, táhnout euro směrem dolů, je pravda, ale díky slabému euru naopak extrémně profitují jiné ekonomiky se silným exportním zaměřením, které naopak táhnou euro nahoru.
Stejně nechápu, proč vám pesimistům tohle nedochází. Vždyť je to jasné jako facka. Co si jako představujete, že se stane?
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod Delitzsch 12. 6. 2018 10:33

Samozřejmě opět neosobně cituje Parlamentní listy, možná by bylo opravdu dobré podívat se občas i do jiných zdrojů. Nezůstávat uzavřený v depresivní bublině...

Opravdu nechápu, z čeho dovozovat katastrofické scénáře, mluvit o krachu měn apod. Jak uvádí radecekh ekonomicky slabší státy EU snižují hodnotu eura, ale vyspělejší státy mají díky tomu výhodu ve snazším exportu. Více vydělají, získají prostředky pro eurozónu. Problém je v tom, že eurozóna může za stávající situace fungovat jen díky přerozdělování, což se nyní fakticky děje přes poskytování úvěrů slabším státům. Je otázkou, jestli je přerozdělování dostatečné. EU se bude muset rozhodnout, jestli dluhovou zátěž těchto ekonomik částečně zredukuje, anebo nechá tyto státy napospas, což v krajním případě může vést k jejich opuštění eurozóny. Mimochodem například Itálie je nyní netto plátce - do EU přispívá více, než z ní dostává, a to v situaci, kdy dlouhodobě čelí uprchlické krizi. Euro je nejen ekonomický, ale především politický projekt. Nejhorší scénář je zatím ten, že státy z jižní Evropy euro opustí, ale to není vůbec žádný krach eura, nebyla by to žádná katastrofa. Snížení hodnoty eura by bylo významné, ale přechodné. Vyspělé země by se pak musely rozhodnout, jestli si euro nechají, nebo se vrátí k vlastním měnám. Země, které by se vrátily k původním měnám nebo vytvořily nové, by mohly s měnami manipulovat ve prospěch svých ekonomik.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod jirkau 12. 6. 2018 13:06

neosobně píše:https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Svetove-ceny-tretinove-platy-petinove-duchody-Zato-musime-zbrojit-a-podporovat-NATO-Same-kecy-nic-se-nemeni-Analytik-Koller-predklada-tvrda-data-539657

Ten nadpis z odkazu přesně vystihuje podstatu "naší" Kolonie. 80% pracujích živoří na podprůměrných či stejně žebráckých průměrných a mírně nadprůměrných příjmech. Zbylých 15% přežívá na ubohých platech kolem 50 000, tj. 1/3 platů Kolonizátorských zemí.


Co se podívat na jiné zdroje? Nemáme se vůbec špatně, bohatneme, na hranici chudoby žije méně lidí než dříve.

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/loni-v ... em/1607603
"Česko se v EU dlouhodobě řadí mezi země s nejnižší mírou chudoby a sociálního vyloučení. Statistici sledují tři kategorie - příjmovou chudobu, materiální deprivaci a také intenzitu práce. Aspoň jedna z trojice sledovaných skutečností loni ohrožovala přibližně 1,3 milionu lidí v ČR, předloni asi 1,4 milionu. Celková míra ohrožení příjmovou chudobou a sociálním vyloučením tak proti roku 2016 klesla ze 13,3 na 12,2 procenta."

Že nejsme tak bohatí jako lidé "na západě" je dáno historií, mají před námi 40 let náskok. EU přináší prosperitu a nejdelší období míru v Evropě. Pak se dá podívat také na východ a uvědomit si, kde jsme také mohli být.

A pokud to někomu nevyhovuje, může svobodně hledat štěstí jinde. Hranice jsou otevřené a není třeba přežívat za ubohý plat 50.000.
jirkau
Návštěvník

Odeslat příspěvekod neosobně 12. 6. 2018 15:48

Nas.anost voličů v jednotlivých státech EU stoupá, což dokládají i vítězství "populistů" nebo správně EU realistů, jako např. v Itálii.
Dochází z různých příčin ke stlačování a napínání jakési pružiny trpělivosti a míru v celé řadě zemí Evropy. Dochází viditelně k větším a větším kolizím rozdílných zájmů jednotlivých zemí. V Evropě nebude na čas zase klid, dokud nedojde k "vyčištění" bouřlivého vývoje ničím jiným než bouří či sérií bouří. (krize, války, rozpad) Čím více se EU apod. snaží tyto bouře tutlat, hasit a popírat, tím větší bude nakonec výsledná bouře.
Zákonitostem tisíciletých Evropských tradic se nedá uniknout, akce vždy vyvolá reakci.

Nynější pokus o vytvoření evropské obdoby amerického tavícího kotlíku ras selhává, nelze mísit bez trvalých následků civilizace, kdy jedna je nábožensky a kulturně 700 let nazpět, ani to nepřinese vytoužené nekrvavé sjednocení EU do Spojených států evropských k čemuž to mělo evidentně pomáhat. Nelze z jednoho místa totiž direktivně řídit ani státy EU, popírá to selský rozum a národní tradice, výkonnost a kulturu. A ani válka "Severu proti Jihu" v Evropě nesjednotí státy do Spojených států evropských. :D
A nacházíme se ve STŘEDU Evropy, nikoliv Východě, tudíž se musíme srovnávat z okolními státy logicky a ne z východními či jižními.
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Delitzsch 12. 6. 2018 16:29

neosobně: Je otázka, nakolik je naštvanost obyvatel v rámci EU skutečně rozšířená tak, aby mohly vzniknout významnější konflikty. Když se podívate na "protestní" hnutí, stále jde o relativně menší část společnosti. Skutečně radikální strany zatím prakticky nikde výrazněji nebodovaly (Francie, Německo, Nizozemí). Pokud protestní strany bodovaly, nejde ve skutečnosti o radikální strany (Rakousko). V Itálii vznikla vláda díky spolupráci dvou celkem rozdílných stran, kdy Pětihvězdičkové hnutí uspělo zejména kvůli záměru zavést minimální příjem pro všechny, zatímco od Ligy si voliči slibovali zlepšení podnikatelského prostředí. Obě strany by byly rády, kdyby zbytek Evropy byl více solidární s Itálií, zejména převzal uprchlíky, které tam mají, což je něco, čeho se právě tak moc obáváte. Ve skutečnosti nejsou proti jednotné Evropě, ale za jinak fungující (více solidární) jednotnou Evropu. Mediální zkratky jsou velmi zavádějící. Kde konkrétně v Evropě očekáváte vyhrocení situace, když nebudeme počítat nábožensky podmíněné napětí na Balkáně, které tam bylo již dříve?
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod neosobně 13. 6. 2018 16:30

https://www.securitymagazin.cz/historie ... -internetu

Takže nejen jistý Henry Ford byl největším předválečným sponzorem NSDAP a Hitlera...ale další světoznámá korporace z USA prolezlá němci ve vedení německý systém prakticky správcovala, téměř se chce věřit ve světové německé spiknutí...

-- 13. 6. 2018 17:33 --

A tohle, tohle je budoucností nejen anglie, ale i francie, německa, itálie, skandinávie a dalších zemí kde slimácké hordy rostou jako rakovina , vždyt i v rakousku tato rakovina narostla do 10% !!! !!! populace a i premiér rakouska se děsí toho, že ve Vídni drtivá většina "inženýrů a doktorů" slimáků pobírá socdávky.
https://kechlibar.net/wordpress/2017/08 ... _odsouzen/


A novináři, kteří si dovolí o této rakovině otevřeně informovat, čeká těžký žalář na tvrdo, kde už mu jistě domluví navždy nějaký vězenský slimácký gang...
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... ona-537978

Tohle skutenčně chceme v česku ? Chceme tu exponenciálně rostoucí středověkou fanaticky náboženskou rakovinu, která jakmile získá na početnosti započne s postupnou erozí tradiční křestansko-židovské evropské kultury a tradic ve prospěch postupného chaosu a diktátu islámu, kde stejně nakonec získají většinu ti nejradikálnější slimáci jako v případě před desetiletími křestanského mírumilovného Libanonu... dnes v ruinách a rozkladu. Chceme slimácké či afrikánské no-go zony, kde i ve dne nevkročí policie ? Chceme každou noc na předměstí rabování a stovky podpálených automobilů jako OPAKOVANĚ před pár lety ve Francii?


https://www.info.cz/svet/analyza-sucho- ... 32075.html


Pryč z takové EU, pryč z takové Anglie ! CZexit !!!
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Delitzsch 13. 6. 2018 18:33

Byl jste někdy za hranicemi ČR, v některé ze zemí, o kterých píšete, anebo máte informace pouze z dezinformačních webů?
Delitzsch
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků