Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod S474N 1. 7. 2018 09:36

A neni jednodussi pritelkyni zaridit vlastni EP ucet s tim, ze bude "napojeny" s tvym kvuli plneni limitu. Tzn. u jejicho uctu nemusis nic resit a presto si ona jede sama na sebe.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 1. 7. 2018 09:58

napojený účet pro další osobu bez podmínek už mám, tím pádem ona má vlastní karty, ale přes ty dodatkové bych chtěl dát přístup ještě i dalším lidem na T2 do erste (tam má nyní přístup pouze držitel karty bez doprovodu) nebo případně T1, když poletí solo
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod matlu 1. 7. 2018 10:17

Stalo se, ze nekomu ten "napojeny" ucet zamitly? Predpokladam ze to neni narokovatelny, alespon v podminkach o tom nemuzu nic najit.

Lze takhle "napojit" druhy ucet i u csob premium?
matlu
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cz01 1. 7. 2018 10:38

matlu píše:Lze takhle "napojit" druhy ucet i u csob premium?

Co vím, tak nejde.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tangerine 5. 7. 2018 14:49

matlu píše:Stalo se, ze nekomu ten "napojeny" ucet zamitly? Predpokladam ze to neni narokovatelny, alespon v podminkach o tom nemuzu nic najit.



Kamarádce ho pro dceru, studující VŠ, nedali.
Tangerine
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alfas123 19. 7. 2018 18:19

Na fore sa casto riesia kurzy kariet.
Napriklad CSOB Premium ma rozdiel kurzu nejake 2%, Erste Priemer 3%. Ja si vzdy najdem cas ist do zmenarne, tie 3% z napr. 5tisic dolarov je poznat. Ale najdu sa ludia, ktorym to je jedno vyslovene preto, ze nemaju cas alebo za tu pol hodinu dokazu zarobit viac?
Raz si spominam,ze som mal dolare vymenene uplne vyhodne. A pocas pobytu v USA zacala koruna oslabovat, tak som si preposlal dalsie koruny na dolarovy ucet za bezny kurz, co sa ukazalo stale vyhodne. Opacne sa mi to este teda nestalo(ze by bol oficialny kurz v dany moment lepsi ako zmenaren pred cestou)...

Ake mate skusenosti?

Predpokladam ale, ze ludia, ktori to fakt neriesia, na forum ani chodia ;-)
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 19. 7. 2018 20:21

Valná většina mého okolí kurzy vůbec neřeší, má prostě debetku k účtu a tou platí a vybírá. Těch pár stovek jim nestojí za to. Já to naopak řeším už jen z principu. :) Ono to na 14denní rodinné dovče udělá určitě tisícovku (ubytko, benzín, žrádlo …), což mi nepřijde málo, i když ji teoreticky v práci vydělám za chvíli.
Naposledy upravil drkarel dne 20. 7. 2018 05:04, celkově upraveno 1
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 19. 7. 2018 21:04

Přesně. U mě a v mém okolí naprosto totožně.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 19. 7. 2018 22:41

Směnárna může být výhodná, ale spoustu měn tam člověk nekoupí a cestovat měsíc s několika tisíci dolarů v kapse taky není nejbezpečnější. Proto to chce i nějakou kartu navázanou na cizoměnový účet a ten plnit přes on-line směnárnu.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod alfas123 20. 7. 2018 07:08

Ono to kludne na tisic eur spravi tisic korun. Takze to uz nie su vlastne stovky.
Ale vlastne dobre, keby to ludia riesili viac, banke by vypadli prijmy a nemali by z coho dotovat premiove ucty ;-)

Hotovost sa snazim nosit minimalne. Ked som nemal este multimenu EP, v CSOB som mal za nejakych 40 na mesiac kartu k USD uctu ( vyziadal pred cestou, zrusil po ceste)
Teraz si clovek moze vybrat zadarmo dolare z dolaroveho uctu, to je vyhoda u EP :-)
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod doonio 20. 7. 2018 08:32

Já to neřeším, protože ač mě bankéř cpe tu jejich výhodu - výběr z bankomatu zdarma v zahraničí, tak mu opáčím, ale s jakým kurzem? A tím ho umlčím...
Tzn. v zahraničí platím jen výhradně kartama, který mají kurz asociace/potažmo výběr zdarma. (N26 v eurozóně a ve světě Revolut) a ČSOB kreditku mám jen pro cestovní pojištění :-D
Holt každy si vybere z té karty jen to co potřebuje.
doonio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LGA 20. 7. 2018 09:37

drkarel píše:Valná většina mého okolí kurzy vůbec neřeší, má prostě debetku k účtu a tou platí a vybírá. Těch pár stovek jim nestojí za to. Já to naopak řeším už jen z principu. :) Ono to na 14denní rodinné dovče udělá určitě tisícovku (ubytko, benzín, žrádlo …), což mi nepřijde málo, i když ji teoreticky v práci vydělám za chvíli.

Když je to dovolená, tak co by řešili pár stokorun, i když v práci nadávají, že jim bylo málo přidáno a jak jsou za svoji práci málo ohodnoceni. Mnozí doposud neřeší bankovní poplatky, vždyť je to pár korun, kvůli nim se nebudou učit ovládat IB.

Zajímavé, že u některých měn (Jen, Zlotý, CHF, HRK, NOK) je devizový kurz lepší, než valutový. (bral jsem dnešní kurz ČS)
Ale i tak např u CHF je mezi Exchange (valuty) vs ČS (devizi) rozdíl 0,4 Kč/CHF.
Takže principu se řadím také mezi ty, co nejsou ochotni podporovat bankovní nenažranost.
U Eura je to 26.100 Kč/EUR (valuta Exchange) vs 26.490 Kč/EUR (deviza Equa). Nehledě na to, že na Tank ONO (a nejen tam) je Euro za 26.000 Kč.
LGA
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 20. 7. 2018 13:25

… v Nekázance 25,93 ...
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Menton 21. 7. 2018 15:09

Zdravim. Uvazuji o EP uctu u CS. Pro mne je v dosahu Brno. Ma nekdo osobni zkusenost s kvalitu bankeru na tomto miste? Kounicova? Pokud jsou jinde lepsi lidi rad si necham poradit. Neni problem Jihlava. Mam ji po ceste.
Menton
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 26. 7. 2018 20:13

Ano tez neresi, jsem jedinej kdo vubec jim rekl o nake prime asociaci, i sikovnej clovek co lecos umi na me cumel jak puk! Rekl ze ma zadarmo vybery v zahranici s mBank prece :)
ripper6
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků