Creditas (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod protektor1 29. 7. 2018 20:49

Teď mi dorazilo větší množství SMS, které ale měli dorazit před několika hodinami :-)
protektor1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 29. 7. 2018 20:53

protektor1:
Před chvíli jsem to zkusil a normálně mi šlo se přihlásit. Pouze ta SMSka s kódem trvala trochu déle než přišla, ale u Creditasu to většinou trvalo déle. Jinak aby ti ta přihlašovací SMSka s kódem přišla tak je na stránce kde se ten kód zadává ještě třeba kliknout na "ZASLAT SMS KÓD"-
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod KoulK 29. 7. 2018 22:32

DrumSession píše:Creditas přichází s Richeem, první multibankovní aplikací

V současnosti lze v aplikaci Richee mít účty Creditas, Equa, Fio a Air Bank, brzy se přidá Česká spořitelna a Moneta.
https://www.e15.cz/finexpert/setrime/cr ... ci-1349104


Dá se nějak přihlásit do testování?
KoulK
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milanBrno 29. 7. 2018 22:59

Ano
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes.
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 atp.)
Zabava: HBO MAX za 50kc
milanBrno
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fc70 5. 8. 2018 23:11

Creditas ode dneška zvyšuje sazby TV, poměrně citelně (např. 1 rok z 0,7% na 1,2%, 5 let z 1,3% na 1,9%.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod MarekVach 6. 8. 2018 00:06

Maximální možnou sazbu z 2,50->2,60 % p.a. To je prakticky to samé. Když už peníze fixovat na dlouhou dobu, tak alespoň za vysoký úrok. Na 5 let je úrok pod 2 %. To je nebratelné. A nebratelné je to pořád i za tu nejvyšší sazbu.
MarekVach
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 6. 8. 2018 00:32

Ono by to chtělo pomalu začít zvyšovat úroky spíše na spořících účtech. Když ČNB snižovala úrokové sazby tak banky na to reagovaly většinou docela rychle, ale nyní když to ČNB konečně pomalu zvyšuje tak to vypadá, že bankám se na to u spořících účtů reagovat příliš nechce.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod radecekh 6. 8. 2018 06:36

vlazy:
Banky budou reagovat až v okamžiku, kdy budou potřebovat peníze. Dokud jich mají dost a samy nevědí co s nima, není jediný důvod zvyšovat sazby na spořících účtech.
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 6. 8. 2018 09:21

Já si myslím, že tím důvodem proč do toho zvyšování úroků na spořících účtech banky příliš nejdou je to, že na tom chtějí co nejvíce vydělat dokud to jde. Ve chvíli kdy některá banka ty úroky na spořících účtech zvýší na pro lidi zajímavější hodnotu a tím začne stahovat peníze z jiných bank od lidi kteří je k ním kvůli úrokům budou přesouvat tak to možná spustí vlnu zvyšování úroků v bankách které se tím budou snažit přilákat nějaké peníze nebo možná i nové klienty také k sobě.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 6. 8. 2018 09:29

Prosím o radu, zda je pro mě Creditas nejvhodnější z hlediska poplatků. Jde mi primárně o tuhle věc: příchozí platba z USA v USD (třeba 3-4 tisíce USD měsíčně) a okamžitý převod na CZK (je jedno jestli u stejné banky nebo jiné banky nebo cash) v co nejvýhodnějším kurzu. Pokud to chápu dobře, u Creditas je poplatek 50 Kč za příchozí neeurovou zahraniční platbu a převod v rámci svého USD-CZK účtu u Creditas je v devizovém kurzu, který je cca 15 haléřů pod středem/ČNB a další poplatky tam nejsou? To zní velmi dobře. Většinou banky takový kurz umí až třeba nad 10000 USD a ještě si říkají o vyšší poplatky za příjem takové platby.

Sekundárně mi jde o to, když platím na netu kartou (Paypalem) a zaškrtnu platbu v dané měně (případně obdobný případ při výběru v zahraničním bankomatu), tak aby došlo ke konverzi na CZK na straně banky a aby byla v dobrém kurzu.

Míval jsem na tyhle účely Citi (úplně všechno zdarma, jen převod na CZK pak trochu složitě tím jejich týdenním termíňákem se spekulací na kurz měny), ale pak je převzala Raiffka a celé to šlo do háje, zdražil se měsíční poplatek i podmínky pro ten Exclusive účet (bývalo tuším 1M na celou rodinu, teď je tam 1.5M na osobu, což s hypotékou na krku fakt nemám).

(Další věc je ta, jestli v USA vůbec budou místní banky Creditas "znát" - před pár lety nám takhle odmítli poslat peníze do mBank, sice jsme jim poslali IBAN a všechno, ale řekli, že mBank vůbec nevidí v nějakém jejich bankovním seznamu/číselníku).
Mr.Scully
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 6. 8. 2018 09:54

Nejsem si moc jistý tím, že by ti Creditas směnila USD na CZK za kurz pod střed, proč by to dělali? K tomu placení kartou, Creditas používá pro přepočet platbeb v CM svůj kurz deviza prodej, ale EUR.
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 6. 8. 2018 10:14

Možná jsem měl říct "nad střed", ne "pod střed", nepohybuju se v oboru, myslel jsem prostě o 15 haléřů horší než střed, což je pořád lepší než ostatní banky, kde ten rozptyl je daleko horší (třeba kolem 50 haléřů, pokud člověk nemění 10000 USD a víc). Sorry, neznám terminologii :)

Já jakožto laik u placení kartou teprve nedávno zjistil, že se někdy dá vybrat, zda převod provede obchodník nebo banka, Paypal má tohle nastavení celkem skryté a defaultně je to asi obchodník, což je pochopitelně nevýhodné... proto koukám, jak mi třeba platbu v USD (přes paypak a debetní kartu) zpracuje banka, až budu na ebay kupovat třeba foťák kolem 100k, kde už je kurzový rozdíl hrozně znát...
Mr.Scully
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod treborit 6. 8. 2018 10:49

Pro 3-4 tisice mesicne lze tuhle operaci resit pres Transferwise a Revolut zcela bez poplatku, delam to tak pro presne stejnou castku 4-5 v roce.

Transferwise ti poskytne lokalni US ucet a kartu k nemu, touto kartou bez poplatku nabijes Revolut USD a smenis kurzem stred na CZK, ty ti pak prijdou lokalnim prevodem na cesky ucet.
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 6. 8. 2018 10:57

Přesně Transferwise mě napadl taky, párkrát jsem to využil pro převod peněz na bankovní účet v Německu. Ale nevím, jestli se jim dá stopro věřit. Na internetu jsem našel různé recenze z poslední doby, jak někdo poslal peníze, po týdnu nikde nejsou a support k tomu nic neřekne, v horším případě jim zavře účet a přestane komunikovat. Jsou to asi jednotky promile, ale i tak...

Viz třeba https://www.compareremit.com/money-tran ... e-reviews/

Stalo se mi třeba v ČSOB, že mi zamítla příjem zahraniční platby cca 100k (že se jim prý nezdá odesilatel - platba mi přistála na účtu a za hodinu už tam nebyla) na můj firemní účet. Měsíc trvalo, než jsem platbu s pomocí odesilatele dohledal a přesvědčil ho, aby ji poslat na mé náklady znovu (na jiný účet). ČSOB odmítla spolupracovat a vyžadovala tisícovku poplatek za započatí reklamace. Takže už jsem opatrnější :D
Mr.Scully
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 6. 8. 2018 11:01

Je samozřejmě možné, že obchodník má ještě horší kurz než Paypal, ale i kurz Paypalu je hodně mizerný. Paypal kromě toho registruje každou kartu v měně podle bydliště uživatele (tj. pro nás CZK) a zaregistrovat kartu s jinou měnou šlo až s problémy přes podporu.

Když se to takhle složitě udělá, tak obchodník naúčtuje v USD, Paypal vezme USD z české karty, která je navázaná na účet v USD (plněný přes devizovku). Problém je, že to nastavení zabere dost času a stejně není jistota, že to nakonec proběhne tak, jak se to plánovalo (Paypal má tendenci měnit jak umístění nastavení, tak ta nastavení různě resetovat a operace provádět jinak, než to vypadá, aby jako náhodou klienta pumpnul).

Proto bych možná viděl jako lepší se Paypalu úplně vyhnout a zaplatit vhodnou kartou napřímo.
xls
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků