Hledám nejlevnější způsob převodu peněz na zahraniční účet?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 4. 6. 2018 08:07

Presne o to tady jde. Kdyz je to jednorazovka, saskovani se zakladanim revolutu a podobnych sluzeb je zbytecne( a neni jiste, ze revolut bude s lepsim kurzem). Europlatba je nejjednodussi a nejlevnejsi spusob transkaci pro nizzsi castky.
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod elinor 5. 6. 2018 16:50

Díky za doporučení na europlatbu. Peníze jsem převedla. Jen jsem měla drobný problém, kdy jsme zkopírovala jméno s přehlasovaným O a po odeslání formuláře toto písmeno zmizelo. Vyřešila jsem to na jejich infolince, opravili to.
elinor
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jidis 5. 6. 2018 19:08

Hacky carky prehlasky se standardne nepisi.
jidis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod elinor 5. 6. 2018 19:31

Zkopírovala jsem, co mi poslali jako podklady k platbě. Chlapík z jejich linky to opravil a je tam přehlasované O. Jen mi dal přednášku, že jsem to neměla kopírovat, ale psát oe. Taky řekl, že to mají napsané v návodu. Ten jsem jen prolítla a nic takového nenašla. No, hlavně, že to poslali. Snad se platba nevrátí.
elinor
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 17. 8. 2018 14:21

A obracene, jakz je nejlevnejsi prijem penez SEPA?

Fio ma 20 Kc, existuje neco levnejsiho?
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 8. 2018 14:42

Hello zdarma, Equa 9 Kč, Creditas 15 Kč.

Důležitější ale může být (pokud nejde vyloženě o mikroplatby) jestli a za jakých podmínek jde peníze převést na koruny. FIO má výhodu v platbách zdarma na Slovensko, kde mají účet devizovky (a řada z nich ho má přímo u FIO). Takže pak jde převést částku výhodnějším kurzem, než má banka.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vpe 17. 8. 2018 14:47

Zajimave.
A z hello(nemam)/equa(mam i eur) lze eur zdarma odeslat do fio(eur)/devizovky? Asi ne co? Fio si nauctuje tech 20,-

Nemuzu ty mikroplatby poslat rovnou devizovce bo by nebyla kontrola zda/kdy prisly
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jumpmans 17. 8. 2018 15:15

na mikroplatby by asi bylo nejlepsi pouzit revolut....
jumpmans
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 8. 2018 15:18

Založit účet na Slovensku (Německu, Rakousku)….

Nevím o devizovce, která by měla účet u těchto bank.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod treborit 17. 8. 2018 15:50

Na microplatby nejaky IBAN v eurozone - Revolut, N26, Monese nebo ucet na Slovensku(Fio, Unicredit) Pripadne Velky tarif u AirBank, kde je za 100 CZK/mesic nelimitovany EUR ucet.
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 17. 8. 2018 20:28

A ty je mas, Revolut, N26, Monese? Ktery je nejlepsi?

To fio to znamena zrusit ucet u cz fio a dojet na slovensko a tam zalozit fio sk ucet, ze? Nebo se to dnes dela jinak?
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod treborit 17. 8. 2018 21:15

Monese jsem zrusil, jinak mam jak Revolut tak N26. Pokud bych teda mel neco doporucit, tak zalozit oboji, Revolut i N26 (zde je potreba si poslat kartu na nejakou adresu mimo CR), nic to nezere a dobre se doplnuje ... zapomnel jsem na Transferwise, opet moznost ziskat EUR iban s kartou ...Fio stale plati, ze je nutno zrusit ucet v CR a vyrazit na vylet.

Revolut i Transferwise lze zalozit plne elektronicky, N26 s mirnymi obtizemi (adresa mimo CR pro kartu a pohovor online).
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 17. 8. 2018 22:27

Tak já si vyzkoušel těch produktů trochu více (kromě těchto provařených Revolut, N26 a pod. třeba i DiPocket, bunq nebo FerratumBank) a vím, že prakticky každá z nich má nějaké nedostatky a hlavně záleží co člověk potřebuje a očekává.

Pokud jediným účelem je občas přijmout nebo odeslat SEPA platbu, nedává vůbec smysl si pořizovat těch produktů několik, staří nějaký obyčejný účet s podmínkami. Pokud je třeba kartu bez poplatku za vedení, je třeba škrtnout bunq, Monese a s rezervou je vhodné přistupovat i k N26 - ve starších verzích sazebníku se již chystalo zpoplatnění debetní karty, posléze od toho opět upustili (nicméně zpravidla se vyskytuje klauzule, že stávající zákazníci zůstanou nedotčeni) - s čím souvisí hlavně druhý zásadní problém, tyto fintech produkty si mění podmínky prakticky ze dne na den a nemusí být právě příjemné zjistit, že najednou je ten produkt nepoužitelný (třeba jak nedávno Revolut zavedl alternativní limity v Kč a já tak jedno ráno najednou zjistil, že nemůžu směňovat bez poplatku, protože limit jsem měl za dané období kvůli změně vyčerpaný).

Celkem univerzální se jeví Revolut, ale prostě to zatím není banka (leč plánují získat bankovní licenci v EU) a je to tam docela cítit - navíc ten nízký limit na výběry z bankomatu u základníko účtu není moc použitelným, to nepokryje ani útratu na dovolené. Podobně N26 je technologicky super, ale standardní účet s určitým nepohodlím (poplatek 1,7 % za výběry v cizích měnách - tedy mimo EUR). Společným jmenovatelem je pak naprostá absence možnosti spořicího účtu (s nějakým aspoň směšným úročením). Rozumným kompromisem se může pak jevit snad eurový účet u slovenské pobočky Fio, karta a 1 volný výběr z bankomatu měsíčně bez poplatku, ale to jsem podrobně nezkoumal, nemám ten účet a osobně mi nechybí.

Možná už příští rok odstartuje Air Bank v Německu, tak to snad bude o něco zajímavější...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod treborit 18. 8. 2018 07:50

Proto bych doporucil tech fintech uctu nekolik, vzajemne se doplnuji a kompenzuji v nedostatcich, bunq jsem ani nezminoval, to je momentalne nepouzitelna zalezitost. Dalsi moznosti kde ziskat IBAN a kartu zdarma je napr. Mistertango. Jsou udajne frendly k kryptomenam ...
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 22. 8. 2018 10:38

Diky za info.

Jak je to s raiffeisen bankou? Prvni sepa prichozi a / nebo Odchozi je v mesici zdarma? Na infolince tvrdila ze prichozi i odchozi (tedy v jednom mesici prijdou penize a soucasne i odejdou zadarmo).

Z ceniku jsem nepochopil ani ze to je /mesic a ani ze to ma byt prichozi a soucasne odchozi... (jestli to neni treba bud anebo), protoze ta druha platba uz je za 200-220
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků