Eurosojuz chystá tzv. Kyperský scénář vyrabování vkladů

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod 1.5TSI 26. 8. 2018 21:50

Kdyby se rozdelila Jugoslavie, nemusela tam byt valka. I my jsme se od slovaku odtrhli.
1.5TSI
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 27. 8. 2018 01:04

Ale prdlajs, doslo ke zruseni federace a to z vule slovaku, nikdo se neodtrhnul, to by prave odporovalo ustave...

Momochodem, valka v Evrope bude nejdrive po 2030 a to pry z duvodu (pssst tajne) problemu v Africe, nedostatek potravin a vody...

Takze strasit tady s ruskem a nato je komicke... Bill Gatess by to mel v Africe rychle zregulovat*
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 1.5TSI 27. 8. 2018 06:06

Jestlipak zruseni federace neni odtrzeni dvou statu od sebe?
U nas to odhlasoval parlament, cili poslanci a senatori zmenili ustavni zakon, na Krymu si to odhlasovali obyvatele v referendu, co je vic demokraticke?
1.5TSI
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod houghs 27. 8. 2018 08:44

neosobně píše:SSSR šlo v 1968 jen o získání velkého nárazníkového území, kde by mohlo zadržet hordy hrdlořezů z NATO, dnes má hrdlořezy NATO na svých hranicích, navíc se tito hrdlořezové a žoldáci spojili s pohrobky místních divizí SS (za 2.WW bestiálně masově vyvraždujích místní pravoslavné rusy a židy) a vedou rozsáhlou diverzní a dezinformační kampan proto Rusku, cílem je vyvolat občanskou válku jak se jim to podařilo již v Pobaltí v roce 1990, Jugoslávii, Kosovu a Ukrajině. Tam všude za 2.WW a nikoliv náhodně působily nejbestiálnější vyvraždovací divize SS, složené z místních neonacistů, kriminálíků a alkoholiků a vyvoláváčů nenávisti proti všemu Pravoslaví.....
Jinač jsem 30 let žil vedle okupantů rusů, a abych pravdu řekl téměř je nebylo vidět, měli nařízeno izolovat se od civilistů, aby zbytečně nedráždili. Avšak šmelinářští čecháčkové k nim dolézali a vykšeftovávali z nimi benzín za 2 Kčs atd. a dnes ti samí čecháčkové páni podnikatelé vyvolávají nenávist proto rusům a všemu ruského, jsou za ostatně placeni agenturou CIA atd. Bydlím ve velkém městě, kde byl obrovský štáb a armáda Střed, a byli tu vidět hlavně ruští oficíři a jejich marfuše a pak typické ruské žluté školní autobusy, jinak žádné davy ruských mužiků.


Poprvé jsem dnes nahlédl do tohoto vlákna, už podle názvu jsem tušil, že tu budou příspěvky srovnatelné s kremelskou propagandou. A jak vidím, tak některé ji vydatně překonávají.

Nechápu, že administrátor celé to vlákno ještě nesmazal.
houghs
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 27. 8. 2018 11:18

Tady je bakalovo :-)
1.5TSI píše:Jestlipak zruseni federace neni odtrzeni dvou statu od sebe?
U nas to odhlasoval parlament, cili poslanci a senatori zmenili ustavni zakon, na Krymu si to odhlasovali obyvatele v referendu, co je vic demokraticke?


Prave ze neni. Ja vim ze jeden kverulant na staromaku tusim mel peticni stanek jeste pred 2 lety k tomu udajne nezakonnemu rozdeleni, ale bylo to rozdeleni OK.

Demokracie je vlada luzy jak rekli staroveci myslitele. Prvnim pripade, rozdeleni CSFR si myslim to byl nejlepsi zpusob s ohledem na politickou vuli a vuli lidu (koho navolili - HZDS a Ods) neboli jinak to neslo a referendum by NIC nevyresilo, vice viz wikipedia CZ a SK k rozdeleni CESKOSLOVENSKE FEDERATIVNI REPUBLIKy.

O krymu nic nevim, nezajimam se o to, tak nemohu mit zadny nazor. Snad jen ze cistejsi je to pres parlament nez pres vuli luzy... v 1938 kdyz se chtely oddelit Sudety, tak to nedopadlo moc dobre... situace asi stejne, v 1918 bylizabrani a 20 let sikanovani a az poslednich par mesicu to byl stat ochoten resit ale to uz zase bojkotoval Henlein.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 1.5TSI 27. 8. 2018 12:29

Jestli je rozdeleni zakonne nebo nezakonne rozhoduje kdo? Já? Ty? Politici? Novinari? USA? EU? Ja myslim, ze se musi vsichni podrobit rozhodnuti vlastnich obyvatel.
1.5TSI
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 27. 8. 2018 15:44

To se ptas me? To je snad ucivo ZDŠ, moc zakonodarna a soudni... takze kdo nez soud by rozhodl, zda je postup zakonny?

A “podrobit rozhodnuti obyvatel” co to konkretne je, neco jako v 1948? Nebo jako v 1938? Takze kdyz se 100% obyvatel Plzenskeho kraje rozhodne, ze se pripoji k Nemecku, tak se proste pripoji legalne? ;-))

Vzdyt 95% obyvatel by ani nepochopilo smysl ci dopad naformulovane otazky v referendu. Navstiv par shromazdeni SVJ tam to vidis v mensim...

V americe povazuji obcany za tupce a proto v navodu k mikrovlnce je ...
V EU se tvarime, ze obcane tupci nejsou a kolik% lidi siri fake news, hoax etc?
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 1.5TSI 27. 8. 2018 17:05

Jaký soud tedy rozhodl, že odtržení Krymu bylo protizákonné? Kdo podal žalobu k jakému soudu?
1.5TSI
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Delitzsch 27. 8. 2018 18:14

Ne vždy zakládá neplatnost určitého právního aktu rozhodnutí soudu. Takto jednoduše právo nefunguje.
1. Krym byl pevnou součásti Ukrajiny, takže jakékoliv závazné hlasování na jeho území muselo proběhnout v souladu s ukrajinskou ústavou a podle ukrajinských zákonů v koordinaci s centrálním parlamentem, respektive centrální vládou. To se nestalo. Podobně ani v ČR není možné uspořádat hlasování v rozporu s českou ústavou a českými zákony, nezávisle na ústředních orgánech státní moci. Samotné vyjádření vůle obyvatel samo o sobě nestačí. (Podobný problém nastal ve španělském Katalánsku - hlasování v rozporu se španělskou ústavou.)
2. Žádný stát nemůže existovat nezávisle na ostatních. Jeho existence závisí na tom, zda bude uznán jinými státy, na úrovni mezinárodního společenství. Z uznání vyplývá pozice státu na mezinárodní úrovni včetně práva uzavírat mezinárodní smlouvy, zapojit se do mezinárodních struktur, podílet se na ekonomické výměně apod.
V případě Krymu se nejedná samozřejmě o samostatný stát, podobná pravidla platí ale i v jeho případě.
Jak nepochybně víte, mají již dlouho podobný statut jako Krym oblasti anektované Ruskem v Gruzii (Jižní Osetie, Abcházie) a dále Podněstří v Moldavsku. Ve všech případech jde o mezinárodně neuznané územní jednotky, které existují výhradně díky podpoře Ruska.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod neosobně 27. 8. 2018 20:20

To máte jedno, podstatné je, že se již Rusko nenchá nikdy okupovat Západem, jako za od Napoleona, Poláků, koalice okupantů ihned po konci 1.WW při rozpoutání občanské války v Rusku, a nakonec bestiální okupací a vyvraždováním němci placenými světovým kapitálem za 2.WW
Zatímco USA okupuje další a další země, vyvraždilo několik milionů původních vlastníků Ameriky, indiánů.

1958 - Libanon. Okupace země, boj proti rebelům.
1959 - Amerika napadne Laos, začínají první střety amerických vojáků ve Vietnamu.
1960 - Americké síly vchází do Guatemaly, aby se zabránilo svržení loutkové vlády USA. Pokus o převrat se nezdařil.
1963 - Američané aktivně pomáhají straně v Iráku zničit všechny komunisty v zemi. Mimochodem, s pomocí CIA se Saddám Husajn dostal k moci a pak bojoval s Amerikou nenáviděným Íránem.
1964 - 1974 - Řecko. (Více v ruštině zde: http://www.usinfo.ru/c4.files/1967grecija.htm) Dva dny před volbami, v srpnu 1967, byl v zemi proveden vojenský převrat, aby se zabránilo opětovnému příchodu k moci premiéra George Papandreou. Intriky proti němu ze strany americké armády a CIA, které se nacházely v Řecku, začaly hned po jeho zvolení do funkce v dubnu 1964. Po převratu bylo zavedeno stanné právo a zavedena cenzura, začala zatýkání, mučení a vraždy. Počet obětí v průběhu prvního měsíce panování „černých plukovníků“ pod záminkou záchrany národa od „komunistického převratu“ dosáhl 8 tisíc lidí.

V roce 1965, kdy proběhlo znárodnění ropy v Indonésii, Washington a Londýn opět reagovaly provedením převratu, při němž byl dosazen diktátor generál Suharto. Diktatura hromady kostí - půl milionu lidí. V roce 1975 Suharto obsadil Východní Timor a zničil třetinu populace, a udělal z ostrova obří hřbitov. „New York Times“ pojmenoval tuto tragédii „jedním z nejvíce divokých masakrů v moderních politických dějinách“. Na tato zvěrstva si už ani nikdo nevzpomíná.
1965 - 1973 - Válečná agrese proti Vietnamu. (Více v ruštině zde: http://www.usinfo.ru/vjetnambse.htm) Během války bylo zabito 250 000 dětí, 750 000 bylo zraněno a zmrzačeno. Bylo shozeno 14 000 000 tun bomb a min, což se rovná ekvivalentu 700 hirošimských atomových bomb a je třikrát větší než tonáž bomb, použitých v druhé světové válce. Vietnamská válka stála život 58 000 amerických vojáků, většinou branců, zraněných bylo 300 000. Desítky tisíc lidí spáchali sebevraždu v nadcházejících letech, nebo byli duševně a morálně zničeni svou vojenskou zkušeností. V roce 1995, 20 let po porážce amerického imperialismu, vietnamská vláda oznámila obrovské množství zabitých lidí ve válce – 4 000 000 vietnamských civilistů a 1 100 000 vojáků
1971 - 1973 - Bombardování Laosu (více v ruštině zde: http://www.usinfo.ru/laos.htm). Na tuto zemi bylo shozeno více bomb než na nacistické Německo. Na začátku února 1971 americko-saigonské jednotky (30 000), při podpoře amerických letadel z Jižního Vietnamu napadly území v jižním Laosu. Eliminace populárního vládce státu - Prince Sahouneka, který byl nahrazen americkou loutkou Lol Noloyem, který okamžitě poslal vojáky do Vietnamu.

Nekonečná řada okupací, organizování masového vraždění, vojenských pučů, instalování vojenských junt atd.
https://www.euserver.cz/Articles/1099-2 ... valek.aspx
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod 1.5TSI 27. 8. 2018 20:32

Delithzc: Nesmysl, když se slovaci rozhodli odtrhnout od CR, tak se na to cechu take neptali, postavili nas pred hotovou vec. Jenze cesky politici byli chytrejsi nez ti ukrajinsti a pristoupili na to, dokazali se dohodnout.

17. července 1992 vyhlásila Slovenská národní rada dokument Deklarace Slovenské národní rady o svrchovanosti Slovenské republiky, kde byl by vysloven požadavek na osamostatnění. V návaznosti na to 20. července odstoupil ze své funkce prezidenta ČSFR Václav Havel a po zbytek existence federace nebyla u nás žádná hlava státu.
1.5TSI
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Delitzsch 27. 8. 2018 21:14

Připojení Krymu k Rusku a rozdělení ČSFR jsou dvě dost odlišné věci. Analogií situace na Krymu je Katalánsko, nikoliv Československo. (Nechávám stranou působení maskovaných ruských vojáků na Krymu před referendem, což potvrdil později sám Putin.) Rozdělení ČSFR předcházela dohoda vrcholných politiků na obou stranách, kteří byli řádně zvoleni a v zastupitelské demokracii reprezentovali vyjádření vůle řadových občanů. Nejednalo se tedy rozhodně o jednostranný akt ze strany Slovenska.
Usilovně prosazujete svůj názor, že odtrhnutí Krymu od Ukrajiny bylo v pořádku. To si mimochodem nemyslí ani český prezident Zeman, který ve svém projevu před Parlamentním shromážděním Rady Evropy v říjnu 2017 dokonce navrhnul, aby Rusko kompenzovalo Ukrajinu za anexi Krymu. Rusko tento návrh velmi razantně odmítlo s tím, že žádné kompenzace rozhodně nepřipadají v úvahu. Vlastně moc nechápu, k čemu Vaše snaha směřuje.
Krym není mezinárodně uznaný jako regulerní součást Ruska, stejně jako nejsou uznané dříve anektované oblasti Gruzie nebo část Moldavska. Třeba se to v rámci nějaké budoucí mezinárodní (eventuálně mezistátní) dohody změní, ale v nejbližší době to rozhodně nenastane.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod 1.5TSI 28. 8. 2018 04:53

K cemu smeruji? Ze lide kteri tam ziji, si maji pravo sami rozhodnout, kde budou zit. V Anglii se take rozhodli vystoupit z EU sami proti vuli zbytku EU. Kdo jiny by mel pravo rozhodovat nez obyvatele?
1.5TSI
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod neosobně 28. 8. 2018 13:33

"Zlatá" 90. léta bylo hrůzné období plně srovnatelné s 50. léty. Kolozinatoři ze Západu si prakticky přes nastrčené loutky u nás a dalších státech býv. soc. bloku porcovali vítěznou kořist po vyhrané Studené válce. Tak ihned jako 1. vždy Velký Rajch (nikoliv rozdrobený na dva státy, ale naopak sjednocený, oproti východním rozdělujícím se pidi státečkům) přispěchal s uznáním nově vzniklých pidi státečků z Jugoslávie, SSSR, tak Československa. Cíl byl jasný: "Rozděl, a panuj!"
Nyní když Rusko navrátilo do svého lůna jeden velikostí maličký, strategickým významem velký poloostrov, Kolonizátoři a okupanti ze Západu spustili hysterický křik...
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ripper6 28. 8. 2018 20:42

To by mohli, poradne jako byl ten problem na Kypru.... by zas vystrelil Bitcoin do nebes, cas na dalsi metu :)
ripper6
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků