letištní salónky

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 2. 9. 2018 00:34

Koukám, že RB salónek je sice na T2, ale oficiálně dostupný i pro klienty odlétající z T1. Jak je to naopak u Mastercard lounge na T1, tam se nedá dostat s letenkou do schengenských destinací T2? Nějak to nemůžu dohledat, i když už se určitě někdo taky ptal. (Mám kombinaci Mastercard World Elite + Priority Pass, ale nechci si hned vyčerpat ty čtyři volné vstupy na PP, protože po Evropě létám relativně často...)
Mr.Scully
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 9. 2018 08:48

Obsluha salonku tě do něj pustí, ať máš letenku s odletem z T1 nebo T2.
Problémem jsou celníci, kteří tě nepustí na terminál, kde nemáš co pohledávat (nemáš letenku s odletem z tohoto terminálu).
Raifka je jediný salonek před celní kontrolou, tam tento problém odpadá.
Když jsem ještě neměl Erste kartu, tak jsem se přes celníky na nonschengen terminálu dostával s pomocí falešné letenky, tehdy to ještě neskenovali, v salonku jsem ukázal pravou, tam už jim bylo jedno odkud letim.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod honzik28 2. 9. 2018 09:02

Peťo6 píše:K tej Bratislave - v správe sa píše, že pre prémiové karty vydané SLOVENSKOU bankou... Čo snáď znamená, že na Slovensku to má zopár ludí a salónik bude naďalej prázdny, pretože na nejaké návaly to tam neni moc stavané a jedlo predtým behom dňa ani nedoplňovali... :-D

https://www.bts.aero/o-letisku/press/tl ... ratislave/



Na stránkách letiště je uvedeno:

Cestujúci s kartami Mastercard Platinum, World Elite, World, Mastercard Commercial Cards, Mastercard Business majú vstup zdarma.

Cestujúci s kartou Mastercard Gold vydanou na Slovensku majú vstup zdarma.

V salonku jsem minulou sobotu byl na CZ MC World Elite a vstup zdarma v pohodě, paní mě v salonku potvrdila, že to platí pro SK i CZ karty. Takže alespoň ta mnou vyzkoušená MC World Elite z CZ banky funguje na 100%.
honzik28
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 2. 9. 2018 09:51

PatrikChrz píše:Obsluha salonku tě do něj pustí, ať máš letenku s odletem z T1 nebo T2.
Problémem jsou celníci, kteří tě nepustí na terminál, kde nemáš co pohledávat (nemáš letenku s odletem z tohoto terminálu).
Raifka je jediný salonek před celní kontrolou, tam tento problém odpadá.
Když jsem ještě neměl Erste kartu, tak jsem se přes celníky na nonschengen terminálu dostával s pomocí falešné letenky, tehdy to ještě neskenovali, v salonku jsem ukázal pravou, tam už jim bylo jedno odkud letim.


Díky za vysvětlení. Já právě měl pocit, že před kontrolou je kromě RB ještě jiný salónek (když jsem naposledy s RB kartou šel do Raiffeisen Lounge), ale už jsem tam tak rok nebyl, tak se mi to plete. Takže při odletu z T2 musím případně plýtvat Priority Passy. No nedá se nic dělat. Spíš se na to vykašlu a schovám si je na mezipřistání, kde budou víc potřeba :)
Mr.Scully
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 9. 2018 09:58

Pořiď si Erste Premier. Ti mají vlastní salonek na schengen terminálu, navíc s privátním odbavením.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 2. 9. 2018 10:29

Já vím no, to už jsem tu řešil v sekci účtů... EP mi nějak moc nechtějí dát, resp. trvají na tom, že bych ten jejich účet musel využívat naplno (víc než přeposíláním peněz), případně nějaký jejich investice a že mě budou s tím furt otravovat... poděkoval jsem jim za upřímnost a zatím na tom netrval. Není to nároková věc a nechci mít něco, co mi za půl roku zruší nebo kde mi bude někdo volat a něco vnucovat.

A ještě dotaz ke zlaté kartě Raiffesen Mastercard Gold se symbolem letadélka. Na webu se píše, že je s ní vstup do pražské Raiffeisen Lounge (jasné, byl jsem tam), ale dá se použít i do nějakých salónků někde po Evropě, nebo je to jen takhle pro Prahu? Případné výhody Mastercard už mám pokryté kartou Mastercard World Elite od ČSOB Premium, takže ta Raiffka mi kromě toho pražského salónku na T2 asi nic navíc nepřináší?
Mr.Scully
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 9. 2018 10:57

Pokud vím, tak jestli máš i jiné MC World Elite, tak ti kromě pražského salonku RB nic nepřinese.

Já bych ji bral hned, bohužel z povinného minimálního zůstatku (mizerně úročeného) se nejde vyvléct, nebo máš snad nějaký tip?
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 2. 9. 2018 11:06

Ne, právě jsem se taky nedokázal vyvléct, tak to ruším :D 750 Kč měsíčně platit nehodlám.
Mr.Scully
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 2. 9. 2018 11:23

Ono u více bank než se nechat dotlačit do plnění nějakých "prémiových" nesmyslů a přijít o desetitisíce, vyplatí se salónky a podobné nesmysly si zaplatit.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 2. 9. 2018 11:27

Anebo mít u OneWorld či Star Alliance nalétáno tolik miles, že člověk má salónky zdarma (včetně jedné další osoby) a řadu upgrades economy -> business taky :)
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 9. 2018 12:08

Mr.Scully píše:Ne, právě jsem se taky nedokázal vyvléct, tak to ruším :D 750 Kč měsíčně platit nehodlám.

Jediné, co jsem z nich dokázal vylomit, byla nabídka varianty "standardní účet + k tomu karta za poplatek 350 Kč měsíčně", ale i to se mi nevyplatí.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod doonio 3. 9. 2018 13:15

Tak já mám čerstvou zkušenost z toho salónku Escape na Stanstedu. Během oběda o víkendu docela nával a museli jsme chvíli čekat, než nás pustili..protože bylo FULL. Jídlo takový slabší standard (teplá kuchyně byly špagety a nějaké kuře). Ze studené byl salátový bar a jejich sendviče. Nealko/alko, vše v plechovkách, nic nečepovali (i Guiness jsem dostal v plechovce :-D). Dezerty měli teplé croasainty/muffiny/...
Na baru základní výběr alkoholu, kdo chce něco extra = za příplatek.

Suma sumárum jsme se tam dobře naobědvali a strávili tam asi hodinku. Za ten PP to stojí.
doonio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zeim 3. 9. 2018 15:28

"Wingtips" JFK - T4 https://www.loungebuddy.com/JFK/wingtip ... OAXN931Oml
vstup na PP až po cca 30min čekačce (bylo dost plno, takže business pasažéři smluvních aerolinií měli přednost před PP). Jídlo doplňovali až když to bylo snědené - ale pak čerstvé hovězí nudličky byly fakt dobré, byla tam i polévka, olivy, salát, kousek sýra, ovoce (sladkosti jsem nesledoval). Solidní vína, solidní lahvová piva (craft beers, ne žádné Bud Lighty), dostatečná zásoba tvrdého. Dokonce nám dovolili bez problémů návrat od gatu, kde vyskočilo hlášení o zpoždění. Až na ten pokažený vstup dobrý zážitek + je vidět na plochu.
zeim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod noi2 6. 9. 2018 07:50

Berlin TXL terminal C (nekdo se na nej ptal) - dost slabota, mrnavy bez wc, piti ok, ale k jidlu jen pecivo, trocha ovoce a lednicka se sklenickama jak od jogurtu a v nich testoviny s bazalkou nebo ten jogurt s jednou boruvkou.
Singapur Changi Dnata lounge - zatim nejlepsi, kde jsem byl. Hodne prostoru, pohodlna kresla, velky vyber jidla, rychla wifi. Jedine co mne zamrzelo, ze kdyz jsem si delal kafe, nebylo tam nic sladkeho k tomu. Ale pozdeji se tam neco objevilo, takze jsem mel asi jen smulu.
noi2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pobert 14. 9. 2018 16:18

Nemáte někdo zkušenost se salónky v Dubaji? Poletíme s FlyDubai a přestup máme na Terminálu 2. Tam je salonek Marhaba s pobytem maximálně 2 hodiny. Budeme tam déle a není problém přejet na terminál 1 nebo 3, kde mají v salonky Marhaba s pobytem 4 hodiny. Je možné navštívit salónek na jiném terminálu? Řeším to, protože mi docházejí volné vstupy na Priority Pass...
pobert
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků