jaký účet

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Luke84 15. 9. 2018 01:27

Zdravím, přemýšlím ke které společnosti přesunu svůj účet. Nastíním situaci. Nejraději bych něco za co nejmenší poplatek. Trochu intuitivní IB. Měsíčně na účet přijde cca 24k, za měsíc provedu 8 - 10 platebních příkazů. Cca 5-8 výběrů z bankomatu (v okolí mám jen ČS, KB a Monetu). Obrat více než 16k měsíčně. Platím v obchodech hlavně bezkontaktně. Občas je třeba vybrat hotovost. Do budoucna nějaká půjčka (možná). Momentálně jsem u Air Bank s balíčkem za 100 kč měsíčně. Dá se s takovým obratem poohlížet po něčem grátis?
Luke84
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 9. 2018 05:02

Pokud máš opravdu tolik výběrů z bankomatu, tak asi jedině Equa. Vedení účtu, transakce, karta, výběry - vše zdarma bez podmínek.

Kdybys počet výběrů snížil, můžeš uvažovat o Creditas nebo Hello (obě 5 výběrů měsíčně).

Největší vstřícnost k půjčkám bych do budoucna očekával od Hello, ale Equa je v tomto segmentu taky celkem aktivní, u Creditas nevím - o půjčky se nezajímám.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod radecekh 15. 9. 2018 05:11

Vy platíte v obchodech kartou a přesto vybíráte z bankomatu až 8x za měsíc a ještě tomu říkáte "občas"?
Ale abych vám odpověděl. Zadarmo vám to dá třeba Unicredit se svým U-kontem nebo Equa bank. Asi i spousta dalších, tohle jsou ty, s kterými mám zkušenost.
radecekh
Diskutér

Odeslat příspěvekod Plzen 15. 9. 2018 05:18

Ze zmiňovaných bank v okolí by to měla asi umět i Moneta.
Plzen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drkarel 15. 9. 2018 05:56

Předpokládám, že tou větou začínající "občas" autor myslí výběr na pokladně. Sice moc nechápu proč (když se i celkem vysoké částky dají vybrat z bankomatu), ale třeba si občas autor vybírá 4M v hotovosti.

Z uvedených to Moneta určitě zvládá bez poplatku při splnění obratové/příjmové podmínky.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 9. 2018 06:18

Při splnění obratových podmínek to nabídne více bank: Sberbank (Fér konto Optimal, obrat 25 000 Kč), Unicredit (U-Konto, obrat, tuším 15 000 Kč, já mám U-Konto Premium, tam je obrat 50 000 Kč), ČSOB (ČSOB Premium, obrat 50 000 Kč), Komerční banka (TOP nabídka, obrat 100 000 Kč), pak ten TOM TOM od Monety (tam si nejsem jist podmínkami, nemám).
Asi by šla zahrnout i mBank, tam je zase podmínkou obrat na kartě 1500 Kč měsíčně a výběry musí být nad 1000 Kč a FIO (za každé 4000 Kč utracené kartou 1 výběr zdarma z cizího bankomatu (10 měsíčně z vlastního bez podmínek), výběry lze převádět do dalších měsíců libovolně dlouho, maximálně lze převést 5 výběrů).

Jestli ale hledá účet zcela bez podmínek, tak Equa a s trochou omezení (5 výběrů za měsíc) Creditas a Hello.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drkarel 15. 9. 2018 07:29

Já vím, ale snažím se odpovědět na otázku, jak byla položena. Na Sberbank nestačí uváděných 24k a stejně jako ostatní není uvedena v tom, co je v okolí, účet bez podmínek nehledá. Samozřejmě lze vyjmenovat úplně všechno - ČS a KB nemám, ale počítám, že i tam by se našlo něco jiného než prémiové účty.

Ale odpověděl jsem špatně, protože jsem si myslel, že Moneta má furt v nabídce F&F, ale má už asi jen Toma, který je bez podmínek.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Luke84 15. 9. 2018 08:07

Moc děkuji za odpovědi a ušetřený čas procházením všech podmínek. Prošel jsem počet výběrů za poslední 2 roky v průměru to opravdu vychází na těch 5 výběrů měsíčně. Je to hlavně z důvodu že ani jedno z pohostinství a nebo restaurací kam chodím občas posedět nevedou platby kartou, včera jsem byl na veterině a taky platbu kartou nevedou,takže jsem musel do bankomatu........bohužel vesnice.
Luke84
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 15. 9. 2018 08:13

Ještě štěstí, že nechodíš do hospody denně, to bys těch výběrů měl i 30 za měsíc...
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 9. 2018 08:14

Drkarel: Sberbank nemusí být v okolí (bankomat), výběry jsou ze všech bankomatů zdarma, stejně jako u ostatních bank, co jsem jmenoval (jen u té Monety nevím, ta mi nějak k srdci nepřirostla).

Luke84: Když se vejdeš do těch 5 ks, tak by přicházela v úvahu i ta Hello a Creditas, jestli se ale nechceš omezovat vůbec, tak Equa.
Equa mívá hodně často akce a Slevomatu, kdy je možné za zřízení účtu získat až 600 Kč, pořád by měla být v platnosti akce, kdy když uvedeš telefonní číslo jiného klienta, dostaneš 100 nebo 150 Kč (a on také), určitě tě někdo rád doporučí :). (můžu i já, když mi napíšeš soukromou zprávu).

Jestli jezdíš do zahraničí, tak je výhodou poplatek 9 Kč za výběr u Equa a 30 Kč u Creditas. Ale Creditas má lepší kurzy, takže cca od 100 EUR vyjde výběr s Creditas výhodněji. Stejně tak jestli platíš na Internetu v cizích měnách má smysl to vzít do úvahy, i když jsou i výhodnější podmínky, jenže pouze u kreditek (zde pak vedou kreditky Hello bank - mají jinou kurzovou politiku, než debetky).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eeta 15. 9. 2018 08:28

Moneta Tom ucet.
eeta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drkarel 15. 9. 2018 08:39

Každopádně Sberbank nevyhovuje obratu 24k. Hotovost tedy vybírá z atm, pak by tedy přicházely v úvahu i Equa, Hello bank a Creditas. Ale já bych furt zvolil Monetu, i když ji taky nemám rád a mám ji ve škatulce "dávat si pozor", a to z důvodu "komplexnosti" služeb (mj. bude mít pro případ potřeby v dosahu pobočku).
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod eeta 15. 9. 2018 08:44

Moneta ma kazdopadne dobrou aplikaci i IB, ucet zdarma, neni co resit, kdyz ma bankomat v miste bydliste. Ja mam blizko vkladomat Monety a to je jeste lepsi nez nejaka pobocka.
eeta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drkarel 15. 9. 2018 08:56

… a poměrně funguje. :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod filas81 15. 9. 2018 09:18

taky mi v současnosti přijde nejsnadnější ta MONETA, když je v okolí bankomat, či pobočka, plus navíc možnost toho bonusu za založení
filas81
Nadšenec

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků