letištní salónky

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 9. 2018 17:17

Pokud "platíš" PP, tak je obsluze jedno odkud letíš, spíše může být problém, jestli tě do prostor pustí celníci.
Bohužel si už nepamatuji, tak to v Dubaji vypadá.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 14. 9. 2018 20:58

Nějak jsem tam teď mezi těmi terminály jezdil (myslím mezi 1 a 3) tam a zpátky kvůli nějakým složitějším nákupům a jít se dá určitě do jakéhokoli salónku. Co se týká toho FlyDubai, tak nevím, jestli je ten terminál normálně propojen i s ostatními. Letěl jsem s nima 1x, bylo to jako takové hnusné přecpané smradlavé autobusové nádraží natolik plné, že si tam nebylo ani kam stoupnout. Naštěstí jsem tam měl krátký přestup a jen jsem se protlačil do salónku, kde to sice taky nebyl žádný šlágr, ale dalo se tam aspoň sednout a relativně slušně nasnídat.
Ve srovnání s tím byl salónek v terminálu Emirates dost luxusní, i když taky dost lidí, nepohodlné sezení, obsluha dost průměrná, vynikající jídlo, sladké pečivo, saláty.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 15. 9. 2018 09:40

Terminál 2 v Dubaji je z druhé strany letiště vedle carga, naopak T1 a T3 jsou propojené navzájem. Jednak ten přesun bych považoval za nepohodlný (taxi nebo bus, pěšky to ani nejde) a pak je otázka, jestli by tě tam pustili, když odtamtud nikam neletíš. Spíš bych řekl, že ne.
My jsme z T2 vždycky vzali bus a svezli se na nejbližší zelený metro a občerstvili se pak cestou, vstup do salonku se dá využít jinde a lépe ;-)
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod doonio 15. 9. 2018 09:58

Jj, taky jsem to udělal jako @wit.cz, z terminálu 2 jsem teda šel pěšky na metro Abu Hail (cca 20min.) a od tama do centra a tam je plno stánk s kebabem, a těma různýma fastfoodama. Mezi terminálem 2 a T1/T3 si myslím nic nejezdí, aspoň já musel z terminálu T1 jet metrem právě na Abu Hail a potom pěškty na T2, kde jsem měl let do Evropy (s Pegasus airlines).
doonio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 4951 16. 9. 2018 10:49

Jde v Praze využít nějaký salonek i při odletu do shenghenu, pokud mam k dispozici priority pass a mastercard card world elite (csob) ?
4951
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod čulibrk 16. 9. 2018 10:53

Jakýkoli si vybereš, ale jen na Priority Pass. S Erste Premium by jsi měl na T2 vždy jejich salónek zdarma.
čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod noi2 17. 9. 2018 00:09

Manila Ninoy T3, Pacific club - moc pekny salonek, dost mista i pochutin, jen zase nic ke kafi. Slibili, ze daji vedet, az bude boarding, ozvali se ale, az kdyz byl last call :-\
noi2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod retron 17. 9. 2018 10:46

tak to je přeci ideál timing :D
retron
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 17. 9. 2018 11:43

4951 píše:Jde v Praze využít nějaký salonek i při odletu do shenghenu, pokud mam k dispozici priority pass a mastercard card world elite (csob) ?

PP bere Erste i Menzies. V Erste jsem byl, poměrně dobrý salonek, dá se tam najíst i napít.

O Menzies jsem pouze slyšel, prý lepší pití (větší výběr alkoholu), ale horší jídlo.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod noi2 18. 9. 2018 07:42

retron píše:tak to je přeci ideál timing :D

No jo, ale kdyz jsem dosel na gate, tak tam jen jeden clovrk personalu, ktery mi vydesene rekl, ze presunuli boarding na jinou gate na druhy strane letiste. A to uz jsem musel utikat.

Vancouver Plaza Premium, USA departures - desne narvano, docela maly, vybaveni standardni, rychle doplnovali a konecne meli i neco ke kafi (mikro tiramisu a susenky)
noi2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod noi2 25. 9. 2018 03:30

LAX T6 Alaska Lounge (právě tu sedím) - dost prostorná, k jídlu dva druhy salátů (s masem a bez), něco jako gulášovka, ovoce, sušenky, bar s barmankou a čepovanym pivem a hlavně pancake printer, úžasná mašinka. Se mi tu líbí víc než v Singapuru.
noi2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ROlda78 27. 9. 2018 21:49

Asi už to tu zaznělo, ale nepodařilo se mi dohledat..
Dá se některý z Pražských salónků navštívit s PP bez letenky?
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 28. 9. 2018 03:24

Oficiálně nikoliv (PP má v podmínkách předložení letenky), ale v zahraničí jsem se několikrát setkal s tím, že při placení PP letenku ani nechtěli. Problém je, že tě celníci nepustí do letištního prostoru a jediný, který je mimo, Raiffeisenbank, PP nebere (tedy myslím).

Dokud celníci kontrolovali letenky ručně, párkrát jsem do non-schengen terminálu "pronikl" s falešnou leteckou (v salonku už jsem ukázal pravou a tam jim nevadilo, že je v rámci schr genů), ale od té doby, co je skenují, jsem to nezkoušel.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 15. 10. 2018 13:15

Nemáte někdo zkušenosti s Moskvou SVO? Co jsem koukal, tak ty PP salónky nemají vesměs nic moc hodnocení. Co je ale zajímavé, tak jsem tam našel Mastercard salónek, kam by měl být vstup jen na jakoukoliv MC World Elita kartu.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod paty07 15. 10. 2018 16:11

Vstup na MC WE kartu byl vstup i v Montrealu, ale na recepci nám řekli, že to platí jenom pro kanadské karty, našetěstí tam šlo jít v PP.
paty07
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků