Ktery eshop je vstricny a pruzny pri vraceni mobilu?

Jak, za co, kdy, kde a kolik nejlépe utratit

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Persbrandt 19. 9. 2018 15:24

Nemate nekdo zkusenost, ktery z eshopu prodvajicich elektroniku, konkretne smartfouny, je vuci zakaznikum nejbenevolentnejsi pri vraceni produktu v zakonne 14-denni lhute?
Myslim tim, ktery co nejrychleji zkontroluje, ze je mobil neposkozeny a v puvodnim stavu a co nejrychleji (pokud mozno hned) vrati penize (nejlepe zpatky na kartu pri platbe kartou, ale neni podminkou) a taky nedela zbytecne "obstrukce", např. nevadi mu, ze je otevrena krabice, kdyz je pritom jasne, ze jsem si telefon potreboval vyzkouset apod.
Je jasne, ze pripadne poskozeny telefon nevezme zpatky bez srazky zadny eshop, o to mi vubec nejde.
Ani mi nejde o to, ze bych si chtel telefony "pujcovat", to je koneckoncu nesmysl, ale mam vyhlidnuto par mobilu, z nichz bych si chtel jeden koupit a rad bych si predem nejaky vyzkousel, abych nekoupil uplne zajice v pytli. Prece jen z recenzi se vsechno nepozna a casto tam taky lidi pisou nesmysly. Nekde se da mobil sice prohlednout i na pobocce, ale prece jen hovor s nim neudelam, jak rychly je operacni system apod. taky hned nezjistim, navic prodavaci byvaji netrpelivi. Proste nerad bych pri nakupu udelal nejakou zasadni chybu, ale taky bych nerad cekal dlouho na penize v pripade vraceni mobilu.

Abych upresnil, jde mi jen o eshopy se smartfouny, ktere maji moznost osobniho odberu na pobocce (kde se da mobil taky vratit) a maji nejake pobocky/pobocku v Praze (idealne Praha 4, Praha 10, ale neni vubec podminka). A pokud maji vetsi vyber mobilu primo na pobockach, a taky nejaky vyber mobilu k "osahani" primo na miste, tim lepe.
Napadly mne v teto souvislosti hlavne velke eshopy, jako Alza, Euronics, Electroworld, Datart, Kasa.cz, mozna Mironet, mozna jsem na nektere zapomnel. Vim o nich, ze jsou, ale nemam zkusenost v pripade vraceni mobilu, jak jsou vstricni.

Napr. ten Datart umoznuje vratit behem 14 dnu i produkty zakoupene v kamenne prodejne (bez online objednavky), coz by bylo idealni, ze bych si "bez rizika" koupil telefon, ktery jsem si predtim fyzicky vyhledl na prodejne, ale bohuzel mi sdelili, ze tato moznost na kamenne prodejne plati jen, pokud se telefon vrati v originalnim neotevrenem obale, coz by vylucovalo moznost vyzkouseni. Je teda otazka, jestli tu zasadu vsude tak striktne dodrzuji, i kdyz je telefon neposkozeny a nejevi znamky pouzivani, ale uz je to riziko.

Pomuze nekdo se svou zkusenosti? Diky
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ROlda78 19. 9. 2018 15:50

Jen tak z patra:
Euronics, Datart a Kasa.cz (jeden majitel) bych se bál, že se posílá do Zlína.. (takže nebrat). V pohodě je Mall a Czc a asi i ten zelený exot (Alza)
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Persbrandt 19. 9. 2018 16:30

Rolda78: diky za postreh. Ale ten mall.cz nema v Praze prodejnu, kde by se daly v klidu samostatne "osahavat" telefony, nebo jo? A to Czc nevite, na jake pobocce v Praze ma nejvetsi vyber a telefony vystavene?
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Markil 19. 9. 2018 21:25

V Alza jsem vracel už dvě věci, foto objektiv a jednou před lety i mobil, který jsem ale vracel hned druhý den z důvodu, že ta verze neměla NFC, i když v popisu měli, že ho má. Pokaždé se na to jen zběžně podívali a okamžitě na ruku vrátili peníze. V CZC jsem vracel kdysi před lety tablet a taky to vyplatili ihned na pobočce, i když se nejdřív vyptávali, proč to vracím. Ale je to pár let, takže ještě byli samostatní a nepatřili pod Mall, nevím, jak to je teď. (Vše ale bylo objednáno přes e-shop)
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Persbrandt 20. 9. 2018 00:16

Diky Markil. A ono tedka Czc patri pod Mall.cz? To jsem nevedel.
Nejak se nam ty eshopy s elektronikou sdruzuji (kdyz i treba Datart tedka vlastni stejna firma jako Euronics), to podle mne neni moc dobra zprava pro zakazniky.
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Persbrandt 25. 9. 2018 17:43

Markil: A nepamatujete si, jestli Vam v Alze a Czc vratili penize ihned na platebni kartu ((pokud jste ji platil) nebo vzdy jen v hotovosti?

Jinak jeste nekdo dalsi ma zkusenost, ze v Alze a Czc vraci penize za mobily, resp. elektroniku rychleji nez v Datartu a Kasa.cz?
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Markil 25. 9. 2018 20:06

Vím, že mi to dali na ruku. Bylo mi to jedno. Jak jsem platil při nákupu už si nepamatuju, většinou platím kartou. Jaký je v tom vlastně problém? Když to dají hotově a budeš to potřebovat na kartě, stačí si to tam poslat. Za určitých okolností to může být na kartě i rychleji, než když to na kartu budou vracet oni...
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mojmax 26. 9. 2018 06:55

V mall.cz bylo vrácení také vždy bez problémů, platím kartou (na prodejně) a částku mi připsali na účet většinou do 2 pracovních dnů.
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lexx 26. 9. 2018 07:07

Z tohoto hlediska nedoporučuji Exasoft - mobil se nejdřív pošle někam na centrálu a následně dorazí peníze, což trvá necelé 2 týdny.
Lexx
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků