FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 28. 9. 2018 21:47

Pezos píše:Tak je pravda, že bankomatům Fia chybí i některé dnes již běžné funkce - třeba výběr bankovek. Otázkou je, na čí straně byl problém to doimplementovat.

Co jsem slyšel, tak hlavní problém je v malém množství "přihrádek", snad údajně jen dvě.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MirekM. 29. 9. 2018 08:22

NJ, typická nízkonákladová banka, ani na více přihrádek v bankomatech nechtěli dát peníze ... :-) :-) :-)
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 29. 9. 2018 11:31

libol:
Nemyslím, že by tu někdo něčím v souvislosti s FIO strašil. FIO mi připadá být stabilní bankou. Pokud ti stačí pouze základní bankovní služby a ty výplaty použiješ na běžné měsíční platby a útraty tak na to FIO není špatnou volbou. Pokud ale budeš chtít peníze i spořit a trochu zhodnocovat tak na to FIO kvůli nízkým úrokům už příliš není. Myslím si, že v současnosti v Česku jsou snad všechny banky docela stabilní i když nikdy nemůžeme dopředu vědět kde může nastat nějaký nepředvidatelný problém vedoucí ke krachu některé banky.

MirekM.:
Ty bankomaty ale asi byly a prozatím asi stále ještě jsou v majetku firmy Pharro a tak proč by měli investovat peníze do něčeho co není jejích.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xls 29. 9. 2018 13:31

Stabilita banky může být při stávajících zákonech skoro každému více méně jedno. Důležitá je stabilita z hlediska poskytovaných služeb - a v tom je Fio asi opravdu nejlepší. Do ceníku občas nějakou novou funkci přidají nebo provedou drobnou změnu, ale neotravují jako ostatní banky s pravidelným radikálním překopáním ceníku kvůli marketingu, aby zákazníky oblbovali a snažili se jen zdražit.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 29. 9. 2018 14:09

Já si myslím, že o stabilitu banky mnohým jejích klientům také jde. Nikomu by se asi nechtělo řešit problémy které mu zkrachování banky způsobí. Ono je pak třeba často narychlo změnit banku, znova zadávat některé příkazy v bance, informovat plátce o změně čísla účtu atp.. Peníze sice jsou pojištěné, ale ty asi nikdo nedostane jen tak hned na druhý den po krachu banky a navíc to pojištění je pouze do určité výše což může být problém pro ty co tam mají mnohém víc než je pojištěné.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MirekM. 30. 9. 2018 07:45

Příklad klienta: BÚ a SÚ, několik výběrů měsíčně z bankomatu, nějaký souhlas s inkasem a trvalý příkaz, platby vracecí kreditkou u jiné banky a pár drobných úspor.
V čem bude FIO pro takového klienta lepší než např. Equa?
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod Delitzsch 30. 9. 2018 08:32

To je vlastně docela dobrá otázka. Když pominu poměrně specifické důvody, které třeba mě osobně vedou k tomu mít u FIO účet, tak vlastně nechápu, proč jí přibývají klienti. Při daném modelu je výhodnější totiž nejen Equa, ale i Creditas, AB a další banky. Běžný retailový klient asi nebude přiliš sledovat, že se ceník v čase prakticky nemění. Širší pobočková síť? Image nerozhazovačné banky? Reklama zdůrazňující české vlastnosti?
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 30. 9. 2018 09:29

MirekM.:
Ne všichni běžní klienti bank jsou takoví jak to uvádíš. Každý je asi trochu jiný a má trochu jiné nároky na bankovní služby. Určitě bude dost takových kterým stačí aby si měli kde bezpečně uložit své úspory, nechat kde zasílat výplatu, důchod nebo jiné příjmy aby z toho mohli platit veškeré platby a na úrocích jim vůbec nezáleží a nějaká vracecí nebo nevracecí kreditka jich vůbec nezajímá. Budou i takoví pro které má význam i to jestli má banka pobočky tam kde potřebují. Pro takové lidí může být FIO dobrou a vyhovující bankou na rozdíl od nás co nad tím uvažujeme trochu jinak a vidíme i lepší banky než FIO.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Rad68 30. 9. 2018 15:14

Delitzsch píše:... Běžný retailový klient asi nebude přiliš sledovat, že se ceník v čase prakticky nemění...

To bych právě řekl, že je to, co běžný klient (nebo aspoň já) ocení skoro ze všeho nejvíc. Prostě když si jednou vyberu banku, jejíž služby mi v podstatné míře vyhovují, tak nestojím o to každej rok zkoumat, jestli mi nenapařili novej poplatek. Ani jestli jsem provedl bůhvíkolik takových nebo jiných plateb, aby mi milostivě odpustili poplatek za něco, co jinde je zadarmo rovnou. Plus mě osobně (běžnýho klienta asi ne) zajímá úrok na spořáku, kvůli kterýmu to čas od času přelejvám.

PS: Fio nemám, protože jako hlavní jsem si kdysi vybral Air (krom toho mám i další), kterej umí prakticky všechno, co potřebuju. Dovedu si ale představit, že kdybych měl hlavní účet u Fia, tak si ho tam nechám právě kvůli tomu, že nemění podmínky.
Rad68
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 6. 10. 2018 08:09

Při automatické obnově karty Maestro si opět strhnou jednorázově 99 Kč jako při vydání první karty Maestro?
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod Delitzsch 6. 10. 2018 08:43

Ano, strhnou.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod wit.cz 6. 10. 2018 13:17

Dokonce i po trvalém zablokování karty z bezp. důvodů při abusu. Ale jde to pak vyreklamovat.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pezos 8. 10. 2018 18:43

Ještě k revizi bankomatů - to, že se uprostřed týdne ve stejném termínu odstaví třeba všechny bankomaty v Ostravě, je pěkný úlet :hm

Mimochodem, na stvrzence z "překlopeného" bankomatu je pořád hlavička Pharro Praha :-D
Pezos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 8. 10. 2018 20:56

Delitzsch píše:To je vlastně docela dobrá otázka. Když pominu poměrně specifické důvody, které třeba mě osobně vedou k tomu mít u FIO účet, tak vlastně nechápu, proč jí přibývají klienti. Při daném modelu je výhodnější totiž nejen Equa, ale i Creditas, AB a další banky. Běžný retailový klient asi nebude přiliš sledovat, že se ceník v čase prakticky nemění. Širší pobočková síť? Image nerozhazovačné banky? Reklama zdůrazňující české vlastnosti?

Já mám všechny zmíněné banky, ale jako hlavní mám FIO. Oceňuji zejména jejich internetové bankovnictví, které považuji za nejlepší na trhu a pak dlouhodobou stabilitu podmínek a ceníku. Ano, má opravdu jen základní produkty a strašně dlouho jim trvá, než zavedou nějaký nový. Ale když už ho zavedou, nemusí za pár měsíců měnit parametry nebo cenu.

-- 8. 10. 2018 21:58 --

MirekM. píše:NJ, typická nízkonákladová banka, ani na více přihrádek v bankomatech nechtěli dát peníze ... :-) :-) :-)

Tohle byla strategie Pharro a takhle FIO síť bankomatů koupilo.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DrumSession 8. 10. 2018 23:00

Pezos píše:Ještě k revizi bankomatů - to, že se uprostřed týdne ve stejném termínu odstaví třeba všechny bankomaty v Ostravě, je pěkný úlet :hm

Mimochodem, na stvrzence z "překlopeného" bankomatu je pořád hlavička Pharro Praha :-D

Asi před rokem v sobotu ráno kolem 6:30 v Praze jsem potřeboval vybrat větší částku z bankomatu pro nákup v Brně. Bohužel odstávka na dvou navštívených bankomatech :o/ Tak jsem si řekl, že finance vyberu až na místě. Bohužel kolem 9:30 stále "mrtvo" i v Brně. Protože jsem jel na čas, tak jsem vybral z nějakého jiného, a po návratu v sobotu v noci napsal na fio nemilou story. Požadoval jsem bezpoplatek za výběr z cizího, což dodrželi. Takže vcelku vstřícné jednání.
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků