Převod USD do ČR

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Jirka1982 1. 10. 2018 00:02

Zkoušel jste někdo pomocí metody TW-Revolut převádět CAD z kanadského účtu?
Četl jsem, že z borderless accountu lze posílat peníze (platit) jen v zemi dané měny (např USD jen v USA, EUR jen v Evropě, GBP jen UK, atd..) Pokud si tedy pošlu CAD do TW na borderless account a pak je budu chtít poslat dál bez konverze do Revolutu, půjde to vůbec? Nebo budu muset zkonvertovat na GBP nebo EUR a pak to teprve dostanu do Revolutu (jak tu kdosi psal)?
Nebo jak provádíte to topování tou TW kartou na účet Revolutu, že nedojde ke konverzi a peníze se připíšou na účtu Revolutu stále v té stejné měně (tzn. v mém případě v CAD)?
Jirka1982
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vlaj 9. 10. 2018 04:27

Vytvoř si na R CAD účet a zkus ho nabít 20 CAD tou TW kartou (minimum při dobíjení kartou je 300 Kč/10 USD, u CAD netuším, asi taky 10).
Pokud máš na TW CAD nedojde při nabíjení ke konverzi.
CAD je dle helpu na revolut.com podporovaná měna, osobně jsem ale dobíjel pouze USD kartou ČSOB.
Ze strany R nečekám žádný problém až na limity nabíjení (měl jsem cca 560 USD/den) a konverze měn (5000 EUR/měs.).
TW kartu nemám.
Vlaj
Návštěvník

Odeslat příspěvekod nevericitomas 13. 11. 2018 09:52

Potreboval jsem prevest dividendy od brokera, ktery ma jen US ucet do ceska. Pouzil jsem na to Transferwise, ktery kazdemu uzivateli obchodujicimu USD priradi vlastni US ucet. Pouzil jsem na to ACH prevod, ktery je bez poplatku jak od brokera tak od TW. Pak jsem prevedl USD na CZK primo v transferwise, poplatek 0.65%. Pak jsem prevedl CZK z TW na muj ucet v cesku, poplatek 18CZK. Cestou pres Revolut, jak je popsano vyse, lze usetrit pri malych castkach poplatek 0.65% za prevod, ale Revolut je omezeny v objemu transakci a ta sluzba ve spolehlivosti jeste dost kulha, tak jsem to prozatim nepouzil, ale pry ma brzo nabizet i Revolut US ucty a to pak bude zajimavy a jednoduchy zpusob, jak prevadet USD z US banky do Ceska.
nevericitomas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dlouhy.dejw 19. 3. 2019 12:53

Maly update:

Dobra zprava: Jak TW tak Revolut zvysili limity a Revolut zrusil rocni limit, takze vyse uvedeny mechanismus prevodu penez z USA do CR by pro mne byl jeste lepe pouzitelny.

Spatna zprava (jen pro nekoho): TransferWise zmenil nazvy klientskych uctu, puvodne byly pojmenovany podle majitele (tedy vase jmeno a prijmeni), nove jmeno je "Transferwise FBO jmeno prijmeni". Prichozi platby, kde je jmeno prijemce odlisne, jsou odmitnuty s vyjimkou Wire transfer, ale ten zase neumi muj broker. Muj broker umi posilat penize jen na ucty, ktere se jmenuji jako ja, zadne TransferWise FBO do nazvu uctu prijemce pridat neumi.

Takze jsem k prevodu penez od brokera pouzil SWIFT platbu na eKonto komplet u Raiffeisen banky, ktera ma v seznamu korespondencnich bank uvedeny banky primo v USA - tedy cekal jsem minimalni poplatky korespondencnim bankam a zadny nevyzadany prevod na Ceske koruny. Jeste jsem si zkontroloval, ze mam skutecne aktivni Dolarovy poducet. Jake bylo me prekvapeni, kdyz mi na multimenovy ucet dorazily Ceske koruny a to od Ceske sporitelny, ztrata byla pres 3%. Nastesti se to vyresilo celkem rychle reklamaci pres zakaznickou linku, kurzovni rozdil mi doplatili a to opravdu v plne vysi.
dlouhy.dejw
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DDD22 19. 3. 2019 14:16

Změna jména disponenta u USD TW účtu mě bohužel taky postihla. Můj US broker (Fidelity) peníze zasílá jen a pouze na účet se shodným jménem jaký mám u něho. Podpora na TW se tvářila, že to brzy opět narovnají zpět, ale nevěřím tomu. Tím pádem nejsem schopen přes TW dostat dolary do Čech.

Ale řešením je Revolut. Tam je možné mít také USD účet na své jméno, ale jde o účet v GB (TW měl USD účet přímo v USA). Trochu jsem se bál poplatků korespondenčních bank, ale vše proběhlo v pořádku. Ani Revolut ani korespondenční banky si nestrhly nic a na účet v Revolutu dorazila stejná suma co jsem odesílal z Fidelity. Pár desítek tisíc USD jsem už bez problémů poslal. Ale bojím se, až narazím na limit, kdy mi bloknou účet a budou chtít prokázat zdroje příjmu, viz vlákno Revolut. Ale i přes toto se lze poměrně rychle dostat.
DDD22
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dlouhy.dejw 19. 3. 2019 21:39

Tohle je dobré vědět, já právě kvůli tomu, že Revolut je v GB, posílal peníze rovnou do ČR. Revolut má na diskuzi na webu pár článků kterým se dá rozumět tak, že budou poskytovat účty přimoo v USA s tím, že termín se několikrát posouval, tak uvidíme.
dlouhy.dejw
Nadšenec

Odeslat příspěvekod stanickses 31. 5. 2019 16:10

DDD22 píše:Změna jména disponenta u USD TW účtu mě bohužel taky postihla. Můj US broker (Fidelity) peníze zasílá jen a pouze na účet se shodným jménem jaký mám u něho. Podpora na TW se tvářila, že to brzy opět narovnají zpět, ale nevěřím tomu. Tím pádem nejsem schopen přes TW dostat dolary do Čech.

Ale řešením je Revolut. Tam je možné mít také USD účet na své jméno, ale jde o účet v GB (TW měl USD účet přímo v USA). Trochu jsem se bál poplatků korespondenčních bank, ale vše proběhlo v pořádku. Ani Revolut ani korespondenční banky si nestrhly nic a na účet v Revolutu dorazila stejná suma co jsem odesílal z Fidelity. Pár desítek tisíc USD jsem už bez problémů poslal. Ale bojím se, až narazím na limit, kdy mi bloknou účet a budou chtít prokázat zdroje příjmu, viz vlákno Revolut. Ale i přes toto se lze poměrně rychle dostat.


Dobrý den,
jsem ve stejné situaci, Fidelity přidání Transferwise FBO před jméno neakceptuje a Tranferwise bez tohoto platbu nepřijme. Zároveň fidelity dělá pouze wire, takže tato kombinace pro mě již nebude také fungovat. Mohl byste trochu rozvést, jak to řešíte přes Revolut? Jejich USD účet je na Vaše jméno? To, že je v GB tak při zadávání těch detailů do Fidelity jste měl vše potřebné?
Name on Account / Bank Name / Bank Account Number / ABA Number / Bank Address

Díky
stanickses
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stanickses 4. 6. 2019 10:16

Zkoumal jsem Revolut, to je vlastne USD s GB IBANEM, predpokladam, ze kdyz se do Fidelity zadava Non-US account, tak ten IBAN bude Fidelity stacit. Jak potom ty USD dostanete z Revolutu na CZK ucet? Nemam s Revolutem zatim zkusenost a Transferwise ma tohle bez problemu. Proto me napadlo, nezkousel jste prevadet z Fidelity na Transferwise GBP, nebo EUR ucet? Tam uz by mel odpadnout ten FBO problem co maji u USD uctu. Fidelity bych to nechal poslat v USD a jde o to, jak to transferwise prechrousta do meny uctu a zda tam bude nejaky poplatek navic za prichozi platbu z US
stanickses
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 4. 6. 2019 16:26

USD na CZK normalne vymenuu dle platneho kurzu
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod stanickses 5. 6. 2019 08:15

To ano, FX usd/czk bude urcite OK, slo mi o to, jak potom z Revolutu dostat na ucet v CZ bance. V pripade TransferWise to poslou z jejich CZ uctu v Raiffeisen. Kdyby to Revolut posilal z GB uctu, tak si banka jeste nauctuje prichozi platbu ze zahranici.
stanickses
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 5. 6. 2019 08:58

CZK od Revolutu chodí jako lokální CZ platba ze Spořky (ale možná jsi myslel USD, úplně jsem totiž nepochopil, co máš na mysli).
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 5. 6. 2019 10:17

jak pise drkarel, CZK revolut posle bezplatne z uctu vedene ve sporce
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod stanickses 5. 6. 2019 11:51

Diky, takze v tom poslednim kroku je to podobne jako u Transferwise, prijde to na fyzicky ucet z cz uctu, co maji u Sporky. Ta moje otazka mela jeste prvni cast na tu konkretni situaci, kdy si kolega necha zasilat USD z US z Fidelity na USD ucet, ktery ma Revolut v GB. Jsem ve stejne situaci, takze bych pocital, ze tam v tomto prvnim kroku bude nejaky poplatek za platbu z US do GB.
stanickses
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 5. 6. 2019 12:20

Ano, poplatek "nejaky " bude(odesilatel zaplati za swift + poplatky zprostredkovatelske banky, atd), protoze Revolut neumi "lokalni" ucet v USD( ACH nebo wire platby), platba musi byt zadana jako SWIFT. Myslim, ze to uz tady nekdo resil, ze mu v USD prisla mensi castka, jako byla odeslana
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod stanickses 5. 6. 2019 12:24

Ano, resil, DDD22 vyse:
"Ale řešením je Revolut. Tam je možné mít také USD účet na své jméno, ale jde o účet v GB (TW měl USD účet přímo v USA). Trochu jsem se bál poplatků korespondenčních bank, ale vše proběhlo v pořádku. Ani Revolut ani korespondenční banky si nestrhly nic a na účet v Revolutu dorazila stejná suma co jsem odesílal z Fidelity."

Proto jsem chtel vice detailne vedet, jak to u Fidelity zadal a prekvapuje mne, ze tam dalsi poplatky nebyly
stanickses
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků