letištní salónky

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 10. 2018 16:32

Podobně to bylo v Budapešti. Na maďarské karty zdarma, na ostatní za 5000 HUF.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod čulibrk 15. 10. 2018 16:47

Jak počítá Erste Premiér ty 4 volné vstupy ročně na Priority Pass? Vždy se to k 1.lednu vynuluje a začne počítat znovu, nebo po 4.vstupu musím počkat 365 dní?

Už jsem to našel. Pěkně to mají vysvětleno na:
https://www.erstepremier.cz/content/dam ... alonky.pdf
čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xls 15. 10. 2018 17:12

Právě že u toho salónku píší vchod na jakékoli karty MC WE a pak na nějaké black vydané v pár uvedených státech. Nic - vyzkouším a uvidím. Stejně mám vstupů PP, že je letos nevyčerpám, a nebudu tam mít ani moc času, spíš mi to přišlo zajímavé.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 15. 10. 2018 23:14

Dnes jsem zkusil v Budapešti Platinum lounge na terminálu 2A a celkem nic moc. Celou dobu jen umělý osvětlení, celkem malej prostor, na dráhu nevidíte. Pohodlný křeslo, na jídlo ale pouze masový koule, plátky špikovanýho masa, bramborovej salát, zelenina + základní nabídka nealka a alka. Záchody dost špinavý, plný koše. Let navíc přes hodinu zpožděnej, tak jsem to už pak moc nesledoval, a jelikož z recepce se staraly slečny jen o někoho a moc jsem nesledoval čas, tak jsem dobíhal k bráně v poslední minutě.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 10. 2018 06:24

Jo, taky jsem se "napáli" vznostným názvem. MC je lepší než Platinum.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fremantle 16. 10. 2018 07:16

Salonky Platinum jsou v Budapešti dva, ten druhý je pro non-Schengen lety na terminálu 2B a má i výhled na dráhu, nicméně to bude asi jediná výhoda, vše ostatní je na úrovni toho Schengenského na terminálu 2A. Z nabídky Priority Passu bych pro příště volil spíše asi SkyCourt...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 17. 10. 2018 05:03

Tak se vracím ke předvčerejšímu dotazu na Moskvu SVO (Šeremětěvo). Včera jsem tam přiletěl, prakticky hned jsem našel salónky Space a Galaxy (ty jsou na PP), 20 metrů od nich je ten salónek Mastercard (všechno termínál E, celý zrekonstruovaný). Kupodivu pouštějí i na českou WE. Příjemný prostor otevřený na stranu příjezdu aut, příjemný sál tak pro 80 lidí, v 5 odpoledne obsazenost tak 10. Záchody, sprchy, čisto. Panel s odlety, hlášení letadel.

Jídlo je s českým MC absolutně nesrovnatelné. Na rozdíl do Prahy je bufet je jedna část, nápoje a jídla z lístku roznášejí, Teplého na bufetu o trochu víc než v Praze, dál slušný výběr salámů, rolád, mini obložených chlebíčků, pečiva, výborných dortů, zákusků. Z pití víno, šampaňské, koktejly, různé kafe, nealko, asi i tvrdé. Kromě toho jídelní lístek s výběrem na úrovni slušné restaurace s výběrem mezinárodní kuchyně s čekáním 15-20 minut.

Je příjemné, že třeba chodí a dolévají šampaňské. Jestli se dá MC v Praze považoval spíš za takový "nádražní bufet", tak tohle má spíš parametry docela slušné restaurace, na Moskvu jsem to nečekal. Problémem je jen pomalý internet. Teď jsem na to neměl čas, ale v listopadu tam budu mít 5 hodin, takže to otestuju víc a důkladněji. Ještě je výhoda, že tam může člověk na 5 hodin, ty ostatní PP jsou jen 2-3.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 18. 10. 2018 06:36

Salónek PP Miracle lounge na Don Mueng Bangkok (DMK). Příjemné prostředí, poloprázdno. Cca 10 teplých jídel, slušný výběr sladkostí, alka, nealka a všeho ostatního ve velice slušném standardu. Dobré suši, bílé víno, šampus. Jediným minusem je, že není vidět na plochu a nejsou zde tabla s odlety. Celkově spíš lehký nadstandard.
xls
Inventář


Odeslat příspěvekod PatrikChrz 26. 10. 2018 08:10

Předpokládám se to týká jen nároku na salonek k letence (např. business třída), pokud má člověk vstup do salonku na základě PP nebo LK nebo je to salonek banky, je jim buřt, s jakou přijde letenkou.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 26. 10. 2018 09:30

Já tomu nerozumím - když už to na T1 není Mastercard Lounge, tak už se tam nemůže zdarma s Mastercard World Elite a musí se odteď vyplýtvat Priority Pass?
Mr.Scully
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zdenuz 26. 10. 2018 12:01

zdenuz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod čulibrk 27. 10. 2018 12:37

Jo na
https://www.prg.aero/erste-premier-lounge
https://www.mastercard.cz/cs-cz/zakazni ... lonky.html
nic novýho nepíší.

Jsem zvědav jak bude v zahraničí fungovat ten
nový program Erste. Priority Pass byl mnohem známější.
čulibrk
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Delitzsch 27. 10. 2018 17:12

Provoz salonků na PRG se z hlediska klientů bank nemění, změna se týká vstupu na základě letenky (business nebo extra servis).
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod noi2 12. 11. 2018 21:15

K Erste Premier mi dali jen Visa Infinite. Podle jejich mailu to vypadá, že by LoungeKey mělo fungovat i přes ní, ale přijde mi to divné, když je to program od MasterCard.
Zkoušel někdo už teď registrovat EP MC kartu do aplikace LoungeKey? Visa nejde, tak doufám, že jen proto, že to ještě nespustili.
2.1. se vracím ze zahraničí s pravděpodobným využitím salonku a nerad bych byl překvapen...
noi2
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků