Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod fc70 9. 11. 2018 19:54

Podle novinových zpráv o pokusech / hrozbách zpoplatnění výběrů z bankomatů pro neklienty je myslím mezibankovní poplatek pod 20 Kč, a srovnání s cenami bankovních balíčků služeb a poplatků za výběr z cizího bankomatu naznačuje, že to řádově odpovídá nákladům. Rozhodně je to bližší než 125/195 Kč.

V jistém smyslu je to asi známka bohaté společnosti, že je možné relativně úspěšně nabízet služby za mnohonásobek nákladů - stejně jako káva za víc než stokorunu: nikdo to nemusí využít, stačí zajít o ulici vedle, a přesto se to uživí. Ale ten blbý pocit z toho, že si musím takhle okatě vybrat mezi penězi nebo pohodlím, zůstává…
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 9. 11. 2018 20:30

Úlohou úřadu finančního arbitra není rozdávat pokuty, ale usilovat o smírné vyřešení sporu. To můžu potvrdit, že funguje, nicméně vedení sporu není "zadarmo", jak si mnozí myslí (je pravda, jen, že je "bezplatné"). Sepisovat podání a hlídat si lhůty je poměrně časově náročné, v tom si můžou libovat fakt jen důchodci, co nemají celé dny do čeho píchnout a akorát řeší πčoviny, jestli ušetří, když kartou zaplatí 3 zloté...

V každém případě před podáním u FA musí navrhovatel prokázat, že instituci, proti které spor vede vyzval (neúspěšně k nápravě). Mělo by smysl vůbec podání zahajovat až ve chvíli, kdy mu provozovatel bankomatu naúčtoval k výběru příplatek. Docela ale pochybuji, že při upozornění před výběrem (i v případě nepochopení klientem) by FA rozhodl v tomto případě ve prospěch navrhovatele - domnívám se, že podání by nemělo oporu v zákoně o platebním styku a samotné účtování příplatku je čistě jen obchodní záležitosti banky (a tedy poodání na ČOI je z tohoto hlediska aspoň smysluplné). Pokud by se ČS rozhodla, že od zítřka začala účtovat poplatky držitelům karet jiných bank v ČR, tak by s tím nikdo nic neudělal (můj tip je ale, že ČS by to i chtěla, ale nechce být na trhu první, nejspíš by nestála o nějakou negativní mediální pozornost)...

Stejná situace by za stávajícího stavu nastala třeba, pokud by klient potvrdil nabídku DCC provozovatele bankomatu - ostatně u podobného případu již FA rozhodl ve prospěch instituce: https://www.vstricnabanka.cz/klienti-si ... luje-29883 (to ale nevylučuje to, že účtování relativně vysokých příplatků či DCC jsou na hranici morálnosti a snad se dočkáme toho, že úřady začnou podobné praktiky potírat)
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod alfas123 9. 11. 2018 20:39

Nemyslim, ze to je 20. To by sa potom Eque nevyplatilo davat vybery zadarmo. Zalezi od typu karty podla mna. Nieco sa mi mari, ze som cital interview s riaditelom CSAS a vravel o jednotkach korun.

CSAS by to chcela, lebo ma najviac bankomatov, ale urcite su dohody aj medzi bankami aj s asociaciou... takze nemoze

Myslim, ze to diskriminacia je. Ale je otazka, ci je priatelna... obchody bezne maju vernostne programy a davaju zlavy clenom... je teda otazka, ci to mozno robit tak, ako to robi napr. CSAS

Mozno by to stalo za to, aby OP toto napisal revolutu a aj oni to mozu zacat riesit z ich strany...

V USA je bezne, ze bankomaty uctuju priplatky, ale vsetkym... pripadne ich odpustia svojim klientom
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod audiobullys 9. 11. 2018 21:55

já mám pocit že budto jsem někde četl, nebo mi to někdo říkal, dřív byl poplatek za výběr VISA kartou 30 Kč , pak přišel s nabídkou MAstercard a cena byla 10 Kč. proto většina bank začala nabízet mastercard karty, předtím tu měl každej VISU.
z toho důvodu ze začátku EQUA když to dotovala ze svýho - sice měla neomezenej počet, ale jak někdo vybral 20x a víc tak ho upozornili , že to nadúžívá a dali mu limit jen na 10 výběrů. banky to dotujou z úvěrů - spotřebáky a hypotéky, kde jim každej měsíc někdo nějaký úrok zaplatí. pak jsou ještě nějaký příjmy u bank z plateb karet.

jsou 3 strany
Mastercard - banka zakázníka - banka obchodníka s terminálem
přestože obchodník dnes již nemůže účtovat přirážku za platbu kartou, furt platěj za terminály - budto maj paušál sazbu a nějaký menší procento nebo bez paušálu a z každý platby nějaké to procento odvedou. co čtu od ostatních tak zhruba 1-2 procenta plus minus desetiny. což třeba u nás pumpa kdysi naúčtovávala 2 procenta navíc za platbu kartou.

pokud se dobijí kreditka s bonusem na CK, Revolut, CRV ... tak obchodník čsob, revolut a crv musí vaší bance poslat provizi za platbu kreditkou , následně pokud se CK, Revolut kartičkou, crv platí někde v obchodě - tak obchod posílá zas peníze - provize 1-2 třeba do čsob, revolutu a crv.
plus samozřejmě jdou prachy VISA a Mastercardu z každý transakce, ty jsou vymatí. koukám starou revolutku mám Mastercard, novou má manž. VISU a pak mám bez jména kartu a ta je taky VISA.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 10. 11. 2018 08:55

Jaký je postup zrušení účtu u Revolutu? Již to máte někdo úspěšně za sebou?

EDIT: tak jsem chvíli googlil, v ČJ nic v AJ mě googl odkázal na stránky Revolutu: https://www.revolut.com/cz/help/profile ... ut-account

Jestli jsem AJ dobře pochopil, musím nejprve vynulovat všechny podúčty v jednotlivých měnách, pak mám promluvit s živým agentem (předpokládám přes chat nebo např. FB https://community.revolut.com/t/cancel-account/5885), který mně položí bezpečnostní otázky a poté účet zruší.
MirekM.
Diskutér

Odeslat příspěvekod tomaslany 10. 11. 2018 19:10

messsy píše:Právě jsem nahlásil Českou spořitelnu České obchodní inspekci za diskriminaci proti držitelům karet vydaných v jiných státech EU - těm její bankomaty napaří poplatek 125 Kč.
Uvidíme, jestli z toho něco bude.

https://www.reddit.com/r/Revolut/commen ... iminating/


Diskriminace je zakazana jen vuci spotrebitelum. Podnety resi CNB.

http://www.cnb.cz/cs/spotrebitel/

https://www.cnb.cz/cs/spotrebitel/ochrana_spotrebitele/zakaz_diskriminace.html
tomaslany
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod messsy 11. 11. 2018 09:33

Jako že držitel karty, který použije bankomat, není spotřebitel?
messsy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomaslany 11. 11. 2018 10:40

Pokud pouzije napr. bussines kartu (Curve), tak je to podnikatel a ne spotrebitel.
tomaslany
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alfas123 11. 11. 2018 10:47

Revolut je personal prepaid a curve je aj ako commercial aj ako personal. Tieto poplatky ale chcu od kazdeho
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod alfas123 11. 11. 2018 13:24

Este doplnim, vo vlakne o Curve zaznelo, ze Revolut ma tajne limity, po ktorych prekroceni sa ucet zablokuje.
Jeden prispevok naznacil, ze po dolozeni prijmov ho support odblokuje, dalsi zas naznacil, ze sa neda spojit so supportom, lebo blokuju aj to.
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tlamik5 11. 11. 2018 14:28

Dneska se mi stala zajímavá věc, platil jsem v Decathlonu mobilem přes GPay, v něm jsem měl Revolutí MC. Platil jsem 180kč, mobil jsem jen odemknul jako vždy a přiložil, cosik píplo a na mobilu to po mě chtělo nějaké heslo a vůbec netuším jaké, jako něco jsem zkusil, ale nakonec zaplatil plastovou kartou .... Není mi jasné, jaké heslo chtěl a proč ? Chce při platbě nad 500 nějaké heslo ? Nebo vocogo ?
tlamik5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tony321 11. 11. 2018 14:49

Bolo to heslo k odomykacej obrazovke alebo PIN k Revolut účtu?
Tony321
Návštěvník

Odeslat příspěvekod alfas123 11. 11. 2018 14:57

Google pay sa na to obcas pyta, ale u mna chce prst a nie PIN
Urcite google pay sa nebude pytat na PIN revolutu
alfas123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tlamik5 11. 11. 2018 15:12

Právě, že se nepamatuju, že bych tam někam nějaké heslo zadával a psát heslo google účtu pod kterým mám GPay mi přišlo zdlouhavé a zcestné, otisk prstu mě nenapadl, když psal heslo. Normálně mám MiBand na ruce a nezadávám ani ten otisk, jen přejedu po obrazovce, tak mě to ani nenapadlo. PIN té podkladové Revolutí MC jsem zadal, ale nic
tlamik5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kivals 12. 11. 2018 19:22

Nu, vygooglil jsem tohle:
"Platby do 500 Kč vyžaduje pouze rozsvícení displeje, nad 500 Kč je nutné telefon odemknout (otiskem, PINem, skenem obličeje apod.).
Při placení logicky musíte mít telefon zapnutý, ale nemusí být online. Počet offline plateb je ovšem omezen.
U některých starých terminálů bude nutné zadat i PIN karty (nikoliv telefonu)." ;-)
kivals
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků