Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PULPANM 8. 12. 2018 19:25

Na tom něco je.
Jako je třeba mít likvidní obnos= spořaky- aspoň ve výši 4 násobku měsíčních výdjů.
Když má někdo navíc hledá, alternativy ke spořáku.Mám o něco víc ale i tak s tím navíc přesně nevím, co udělat.A stavět/ pronajímat se mi nechce.Mozna kdyby mi bylo o 20 míň.
Takže si to spis užívám, cestuju, lyžuju, užíván života.
Člověk nikdy neví kdy ho klepne.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 8. 12. 2018 20:09

Přesně tak, když jsem byl mladej, hledal jsem cestu, jak co nejvíce zhodnotit to, co mám. Momentálně máme dost (jsem skromnej :) ), takže preferuji jistotu a klid, i když s určitou částí si určitě na burze zahraju. Nemovitosti na pronájem - pro mě moc starostí. Máme dva prázdné byty a ani mě nehne, abych to pronajímal, natož ještě někde v Ústí. :) Byty tak leda potenciálně pro děti, nebo případně rekreaci a v Ústí bych se rekreovat nechtěl (ale já se vlastně rekreovat nikde jinde než doma nechci).
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 8. 12. 2018 20:32

Chi na rekreováni jsou fakt lepší lokality:))
Mám kámoše co takhle kupuje byty kde jsou levný a opravdu levně je pak pronajímá v závislosti na místní kupní sile ale nevím, jestli se tomu dá říkat investice
No i když asi jo muže ty byty časem prodat a zisk je asi jasný, dolů to nepůjde, pokud nekoupí v nějaké nešťastné lokalitě.
O bytech pro děti také přemýšlím ale dá se to vymyslet i radostněji a nebo budou muset prostě počkat:))
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod octaviampi 8. 12. 2018 20:35

Operovat s inflaci jako s agregovanou velicinou a porovnavat to s hrubym vynosem na sporicim uctu je nesmysl. Vzdyt je pro kazdeho jina a navic cast slozek je irelevantni.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 9. 12. 2018 07:46

A muze prijit jeste devalvace... Inflace se roztaci hlavne rustem platu, viz i zdrazeni domeny CZ jen kvuli tomu ze rostou platy (jakkliv se naklady na provoz musely podstatne snizit)...

https://404m.com/2018/11/27/kvuli-rustu ... y-o-20-kc/ Jmenovany v predstavrenstvu marek antos judr phdr phd llm je i majitel Lupy cz

https://www.lupa.cz/aktuality/v-it-rost ... domeny-cz/

@pulpan: kupovat byty v levnych lokalitach je celkem chytre, protoze odpis versus prjem generuje rovnou zisk (treba 10-20% pa), na rozdil od drahych lokalit (max 4-5% pa), ne ze bych to nekomu radil, je nutne ziskat hluboke know how a to stoji na pocatku spoustu casu a/nebo penez, kamarad ti to jiste potvrdi.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tomsln 2. 1. 2019 16:50

Raiffeisenbank se nás snaží oslnit spořákem eKonto XL s úrokem 3 % p. a. na dobu 6 měsíců pro vklady do výše 150 000 Kč. Zůstatek nad 150.000 Kč do 500.000 Kč úročí sazbou 0,70 % p.a.

Kompletní podmínky https://www.rb.cz/attachments/pi/sporen ... nto-xl.pdf
tomsln
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlaju 2. 1. 2019 22:04

Z podmínek akce RB vidím, že je nutné založit si také nejméně konto Smart, které je zdarma pouze při 15 tisícovém obratu se třemi zaúčtovanými platbami, jinak stojí 99/m. To kdyby toho chtěl někdo využít, je s tím další šaškování.
...
A také je vtipný nesoulad vyhlášené akce s úrokovým lístkem. Který dokument se bude nenápadně měnit po datu zveřejnění?
https://www.rb.cz/attachments/urokove%20sazby/ul-depozita-fo.pdf
vlaju
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mirekd11 3. 1. 2019 09:14

Ahoj.Chci si založit na rezervní finance nějaký spořák.Ing se 2 % na 1/2 roku už mám.Podle srovnání na netu by bylo asi nejvhodnější si založit u Hello bank.Je tam tuším 1,5% /rok a pokud jsem dobře četl tak by tam žádné skryté věci být neměli.
Budu tam stejně mít částku někde kolem 70-100tis. ale pořád je lepší to mít na spořáku než za 0,04 % na účtu u unicreditu :-)
Nebo je v současnosti lepší řešení než spořící účet u Hello bank ?
díkes za postřehy
mirekd11
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 1. 2019 10:03

Lepší ne, stejné - Richee.cz. Také 1,5 %, také do 300 000 Kč.

Výhoda: jde o běžný účet s platební kartou -zdarma. 5 výběrů měsíčně kdekoliv v ČR, v zahraničí za rozumných 30 Kč s velmi dobrým kurzem (od cca 100 EUR vyjde výběr výhodněji, než s jinými bankami "zdarma").

Nevýhoda: Richee se musí ovládat přes aplikaci (nemá klasické IB), která má časté výpadky a je vůbec "uživatelsky nepřívětivá)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mirekd11 3. 1. 2019 10:16

ahoj.Děkuji za reakci.Přiznám se že nepřítomnost IB mi vadí a platební kartu zase tak nutně nepotřebuji.Hledám pouze takové "odkladiště" z běžného účtu. :-|
mirekd11
Návštěvník

Odeslat příspěvekod peter23p 3. 1. 2019 11:46

Jako odkladiště Hello a platební karta se dá řešit zřízením běžného účtu, mají 3 výběry zdarma bez podmínek. A v případě potřeby si peníze poslat ze spořícího na běžný. A jejich aplikace je naopak hodně jednoduchá a přívětivá. Momentálně se mi líbí nejvíce ze všech bank.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod czaki 3. 1. 2019 17:45

Jaké máte zkušenosti s Hello bank? Já jsem to okoukával přímo na vláknu Hello bank, kde jsou komentáře spíše negativní (působí to dojmem, že to moc nefunguje), ale je mi jasné že když nikdo neřeší problémy, tak nemá co by tam psal.

Plánoval jsem totiž odkládat tam část peněz, ale právě po přečtení části Hello bank vlákna jsem si to rozmyslel...
czaki
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 3. 1. 2019 18:10

Nevím na jaké problémy bys tam mohl narazit, pokud máš v plánu tam odkládat část peněz, ale budiž. HB se bez tebe jistě obejde a ty si odkládej pod slamník...
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod peter23p 3. 1. 2019 18:23

Ve vláknu Hello bank se nadává většinou na kreditní karty, jejich dlouhé splácení které je daní za to že karetní část je stále oddělena pod původními systémy.

Co se týká běžného a spořícího účtu tak toho se toto vůbec netýká, to je obojí vedeno už v novém systému. Zatím sem s nimi neměl jediný problém.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod redhaven 3. 1. 2019 21:23

Shrnul bych spořáky s nejvyšším 1,5% úrokem na celý zůstatek bez podmínek:
Hello- 300k
Richee- 300k
Zapoměl jsem na nějaký?

Díky za doplnění.
redhaven
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků