Eurosojuz chystá tzv. Kyperský scénář vyrabování vkladů

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod neosobně 16. 1. 2019 15:30

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... ite-566923

"Důvěra v systém je prý těžká kvůli zkušenosti z privatizace, která podle něj spočívala v tom, že se státní majetek předal Petru Kellnerovi a dalším rodinám, jež prý vytvořily „feudální kastu“ nového režimu, zatímco malí podnikatelé krachovali. „Tomuhle spolužákovi zbankrotoval taťka, otec támhletoho kamaráda přišel o hospodu a můj táta musel po letech zavřít malou prodejnu potravin, kterou kdysi – na začátku devadesátek – hrdě pojmenoval po vlastním synovi. Prodejna Lukášek skončila a já dodnes čtu, že všechny ty noci, které rodiče propracovali, všechny víkendy, státní svátky, všechny ty stresy a nervy, to všechno bylo málo, protože v současném systému prý neuspěje jenom lenoch,“ popisuje svou zkušenost.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... 566905nost.
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 16. 1. 2019 15:42

Petr Kellner a dalsi byli zkušení (komousi) a umeli vyuzit prilezitosti, zatímco nekteri mali podnikatele byli pravý opak, nepracovali dost tvrde a nemeli tolik stesti a chytrosti. To je zivot. Nejde stavet na jedne zaplivane prodejne postavené narychlo v devadesatkach. Přišly okolo roku 2000 řetězce a byl s prekupovanim potravin se ziskem 30% utrum.

Proc to asi dnes maji na vsich Vietnamci, zaměstnávajíc ceske Lojziky? Protoze makali tvrde a sikovneji... kdo jim umožnil prosperitu? Lojza co kupoval podle ceny, paragonu nechtíc... a dnes maji Vietnamci kapital a know how.

A dnesni mileniani jsou v prumeru samozrejme lini, to je zel bohu fakt. Potvrzuje to i olympionik Timošenko Dvořáka onehdá na DVTV.

Škoda, že mileniál Lukáš Senft neabsolvoval ve 4 letech maršmelounový test :-) i s jeho novou interpretací lze usuzovat, že by první sežral a na druhý si nepočkal. To udělají zpravidla děti chudších (i duchem) rodičů.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod neosobně 16. 1. 2019 16:01

https://www.krajskelisty.cz/praha/21231 ... mpaign=bsb

Zůdný režim s fašiozidními Kryply typu Klause mladšího atd. nyní odvádí pozornost směrem k bezvýznamnému problému nějaké "Kliniky", a přitom: „Náš stát – přesněji Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, sexy zkratka ÚZSVM, mnemotechnická pomůcka ´Už zase Václav Moravec‘ – tedy náš milý stát si na evidenci těchto nemovitostí pořídil databázi. Počítačovou databázi, která se jmenuje CRAB (Centrální registr administrativních budov),“ poznamenal dále Jaroš a sdělil i to, jak si úřad nechal tuto strašlivou databázi naprogramovat a vysolil za to nejméně 550 milionů korun. „To prosím není vymyšlené číslo, je to údaj z NKÚ z roku 2016. Tedy přes půl miliardy za obyčejnou databázi, ve které je uloženo jen asi 3400 budov. Ale tím ten horor nekončí – za roční provoz této databáze platí úřad chytrému dodavateli dalších 76 miliónů. Jestli jste to nepobrali, tak jo, 76 mega českých korun za provoz soupisu baráků. Který vy byste ve své firmě asi vyřešili lepší tabulkou v Excelu. Tzn. náklady na jednu budovu jsou asi 22 000 ročně – takže když stát drží nějakou budovu nebo kancelář 5 let, tak vysolí 111 tisíc korun jen za to, že si o té budově udržuje políčko v databázi! Takhle se, přátelé, spravuje státní majetek,“ rozčílil se dále Jaroš. "

Jasně si vzpomínám jak že centrální databáze státní nemovitostí s hlasitou propagandou prosazoval před lety Bureš....
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 16. 1. 2019 16:13

M. Jaroš, co si postavil vilku za 12 mega, bydlel v ní půl dne a pak šel pro peníze makat pro Arabáše?

A proč tu databází neudělal on nebo ty? :-)

Asi to není jako vymejšlet Chuckovi “Norrasovi” ftipný hlášky a teď chce do politiky?

Rád si přečtu znalecký posudek na toto téma od nezávislého datového experta a ne plky marketéra, který umí Araba přesvědčit, aby vypláznul 70.000.000 za telefonní číslo xxx 111 111 :-)

Excelová tabulka je pro případ, kdy do ní zapisuješ jen ty jednoduchou strukturu dat ;-)
https://crab.uzsvm.cz/Aktuality-404-0-8 ... dov-98562/
Radši si něco zjisti, než se zase ztrapníš, jak když JXD psal o poltergaistu a jak vyjádření znalce domotal.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod neosobně 16. 1. 2019 16:21

Ty penězovody často třeba přes extrémně předražené IT a SW služby nebo "právní" poradenství jsou známy už desítky let...fungují skvěle za všech Zločineckých stran, co se u Koryt vystřídali...nejznámější jsou Pražské Zločince Bémovy MHD karty nebo Zločince Drábka S karty nebo elektronické e recepty před cca 15- ti lety, nikdy nerealizovanaé, samozřejmě, ale těch položek je nespočet a to jen v této úzké skupině IT služeb....
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 16. 1. 2019 16:34

Jednak to jde z EU (vetsi cast), takze to lze vnímat, ze by to propadlo.
Druhak: vseci kradnu :-) jak sam pises.
Za treti: ty jako zamestnanec, nepolitik, absolutně nemas sajnu co a jak funguje a jen konzumuje ty, co se chteji zviditelnit a jak vidis - neoverujes info. Za me - zbytecne maření zivota.

Naprosto nerozumim tomu, proc je Drábek zločinec :-) kdyz uz tak podezřelým byl Šiška...

Pro me je nevýhodné platit naklady statu, Sparta je pro normálního obcana vyhodnejsi, jednim z kritiky byl poplatek 250,- za ztrátu karty... inu stat je dojna kráva...
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod neosobně 16. 1. 2019 16:53

Znechucujeme mě faktické vyzdvihování Palacha a faktické mlčení o dalších desítkách upálených v roce 1969 a další rok-y, vč. roků po "revoluci" 1989. Ty jsi je snad znal osobně, že tu píšeš zvratky o tom, že to byly blázni atd.??
Já si jich cením a chápu že mohli mět i osobní, psychologické problémy, které se spojili s beznadějnou tragickou současností, myšleno třeba roku 2003, ty roky po roce 1989 se už moc neliší. Pořád horší a horší bahno a stoka, Kryl to věděl už někdy v roce 90. nebo 91., já to pochopil někdy v letech 93. , 94. při počátcích zvěřejnování již tehdy gigantických Mega zlodějen s dan. úniky, na které tehdjší min. financí a hospodářství výslovně nereagovalo a přímo vědomě je ingnorovali...pamatuji si tehdější reportáže Novinářky Lorencové...nyní bohužel pod pařáty Bureše poslankyní...
neosobně
Nadšenec


Odeslat příspěvekod vpe 16. 1. 2019 21:30

JP (kopíroval tohoto Polaka, nekdo mu o to to cinu totiz rekl) mel docela stesti, ze vešel ve známost, o tech ostatnich pochodnicj prakticky nikdo nevedel a proto to IMHO bylo zbytecne. Ostatne i ten JP toho moc nezměnil, ale posloužil i v 1989. A ano, museli mit nejakou anomalii v mozku, to je vic nez jiste. Ve 20 letech jeste ani nebyl dusevne dospěly, mel postiženou holku za snoubenku - video (ona tvrdila), chodil zrejme jeste s tou blondýnkou a vubec bych se nedivil, kdyby mu ze vseho hrablo. Pak to ovsem neni hrdinstvi, ale zoufalý čin. Pokud tim nepoškodily jine, tak at, kazdy ma mit pravo vyjadrit nazor, ze... je to receno hnusne, ale je to tak... pokud z nich budeme delat hrdiny, nutne to budou konat dalsi...

Ps: Kryl to prece vedel uz v 1969 kdyz vzal kramle https://youtu.be/jtuNHlYjB5g
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod neosobně 16. 1. 2019 22:12

Poznámka o postižené přítelkyni J. P. je myslím dobře ilustrující tvoje myšlenkové pochody....

Pokud tedy můžeme alespon v něčem věřit hromadným masmédiím, Palach se hlavně inspiroval řetězovými sebeupáleními Budhistických mnichů ve Vietnamu z 60. let, které bylo plánované, losované a byli na něj přizvání speciálně hlavně US novináři a mělo "nepřítele zasáhnout přímo do srdce", dále prý se inspiroval celkem logicky Janem Husem, který pro pravdu prakticky také spáchal "sebevraždu" upálením, NEODVOLAL :!: a nakonec svým činem ovlivnil dějiny Evropy na staletí.
Myslím, že tito bojovníci za Pravdu, musí být dobří "psychopaté", kteří ale svoji jistou psychopatii zaměřují na sebe a "zakousnou se a nepustí" až k sebeobětování.
Většinová společnost je proto ani nemůže správně pochopit, většinová společnost nemá totiž ani potuchy, že u voleb volí většinou zlé pschopaty, kteří obětují poté občany pro své zrůdné společenské aj. zločiny.
Naposledy upravil neosobně dne 16. 1. 2019 22:19, celkově upraveno 1
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 16. 1. 2019 22:16

Díval jsi se na filmy s JP a na linknuté video?

Jojo je možné že i JK před 2000 lety byl trochu jiný a ukřižování si záměrně naplánoval viz apokryfní Jidášovo evangelium (evangeliích byly snad desítky a jen 4 prošly cenzurou, co se hodilo?).

Každopádně proč křičel “Uhaste mě”, když se chtěl upálit? Srab? Že je v politice kupa psychopatů o tom žádná, a ty neúspěšné psychopatu najdeš na hřbitovech anebo ve vězeních. K čemu je sebeobětující se psychopat? V případě JP třeba k Palachovým týdnům za 20 let poté, ostatní už je jen komerce a ti neznámí - k ničemu.

Ad https://psychologie.cz/poradna/peklo-na-zemi/ Hmm ta postižená si i popletla Lesy ČR a Vojenské lesy - prostě služební baráček (ubytovat ředitele je nutno) dostal k užívání Vojáček z Vojenských lesů tehdy, lehce předimenzovaný, no, v diskusi tam Larkin potvrzuje na svém příkladu, že takové tendenční vidění světa souvisí s traumaty z dětství... jojo kritické myšlení asi není dáno každému... dnes máme i na tohle pilulky...
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod neosobně 16. 1. 2019 22:50

Díval.

Myslím, že "ohen" masmediálních "krematorií" může být očistný, já se každý den nad těma zprávamam krásně očistím, od té spodiny zločinecké. Je to takové krásné "mnišské" rozjímání a sebemrskačství, které dojde katarze na konci každého dne.

JP se ale upálil, tak či tak, je jasné, že když už se smažil bolestí, tak chtěl aspon ohen uhasit a ještě také třeba krátce žít, aby mohl vypovědět PROČ se upálil, správně tušil že MOC to bude překrucovat...

A k čemu je život? K množení miliard lidí navzájem se vykořistujích, hromadění mamonu a ničení Země a jiných milionů lidí ? Je jisté že to spěje jako VŽDY v historii do Velkého průseru.
Lidi jsou přemnožené zlo a zahynou a možná budem aspon jednou za stovky milionů let k užitku jako nějaké fosilní palivo. Celá lidská nadstavba sociální, umění a vědecká atd. je totální omyl, protože nedokázala ovlivnit směřování lidstva k jasnější a jasnější záhubě.
V minulosti jsem tu dával odkaz na vědeckou studii, že pesimisté vidí svět pravdivě, takový jaký je se všemi riziky, které naopak optimisté zcela potlačí do nevědomí.
neosobně
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 16. 1. 2019 23:00

Podle Dawkinse je zivot k preziti sobeckeho genu, clovek neni podstatny.

Nicmene pokud jsi s zivotem nespokojený a vyhození TV do popelnice nepomůže, tak mozna pomuze psychoterapie. Zivot je hra, ti s lepsi strategii a štěstím se maji lepe, tak to bylo, je a bude.

Ps: ad JP... Doslova pak šokuje jiná Hamrova vzpomínka: "On se už jako kluk připravoval na různá muka. Zarážel si třeba pod nehet jehly a ani přitom necekl. Anebo mě požádal, abych mu na zkoušku drtil prsty ve svěráku. Utahuj, utahuj, povzbuzoval mě ten malý kluk a já na to koukal doslova jako blázen. Už tehdy si Honza představoval, že nastane situace, kdy bude zapotřebí hrdinů."

Takže JP podle všeho chtěl být za každou cenu mučedníkem... A kdyby nepřijaly tanky, podpálil by se kvůli něčemu jinému... i když důvodů jistě bylo více. Hamr tvrdil, že i Dubček zrádce. Dnes se ví, že Saša volal tehdy v srpnu Brežněvovi, ať už konečně udělá, co je třeba, aneb Saša Slaboch... Rusáci ale nahrávku nchtějí asi vydat. https://video.aktualne.cz/dvtv/neprekva ... f6b220ee8/
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SVitara 17. 1. 2019 03:04

Palach byl nebezpecny silenec, dnes ho muzou obdivovat bud jen stejni silenci anebo hlupaci. Srovnani s Kristem nebo Husem neni adekvatni, ti byli ke smrti odsouzeni, zabil je nekdo jiny, nebyla to sebevrazda.
SVitara
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 18. 1. 2019 02:26

Tak to jsi king, kdyz mas ve vsem tak jasno :-) Palach chtel obsadit tusim i Rozhlas nebo nejake budovy. Zoufali lide delaji zoufale ciny, v zoufale dobe. Nikoho neposkodil, jako jini (Hepnarová apod.).

Nemyslim si, ze by se v Jezisove dobe nejak masivneji popravovali lide nez dnes (bylo malo lidi), a vime houbeles, zda nejaky Jezis realne byl ci ne (prvni pisemne prameny jsou az desitky ci stovka let po udajne smrti) a zda je Jidášovo evangelium podložené anebo je to jen sranda (pokud ho vubc znas). Pak by to byl regulerni demonstrativní sebevrah stejne, jako Palach. Predstav si dobu bez novin a Internetu, kde je 95% lidi negramotných, jak po 100 letech vznikne Palachovo hnutí... nekdo gramotny jednoduse vytvoří story a par set let se pilule a je to...
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků